Alla inlägg den 18 april 2009

Av Lisbeth - 18 april 2009 20:43

Som SKK-kremlolog med demokratifrågor som specialintresse vill Yours Truly gärna påminna om valberedningens undanskymda tillvaro. Valberedningen har en mycket viktig uppgift. Kom ihåg följande tumregler:* Valberedningen är tillsatt av årsmötet och ansvarar bara mot detsamma.* Tänk på HELA styrelsens sammansättning - de här människorna ska kunna samarbeta!* Återanvänding av gamla ordföranden är av ondo!* Dito f d ordföranden som "styr från baksätet".* Se upp med s k delikatess-jäv, typ kassör och revisor som har barn ihop är ingen hit...* Det finns mer än nomineringar av kandidater till styrelse och revisorer, som valberedningen kan intressera sig för; ex vis utökning eller minskning av antalet ledamöter, förslag till arvodering o dyl.* Valberedningen bör även tänka på förslag till årsmötets ordförande, vilken inte behöver vara någon i föreningen. Det kan vara en fördel med en utomstående, t.ex . från kommunen.* Sittande ordförande som årsmötesordförande är en styggelse! Detta innebär att vederbörande får klubba sin egen ansvarsfrihet, vilket naturligtvis inte går an!* Börja valberedningsarbetet NU - det skiter sig alltid sista veckorna före årsmötet, så då är det bra att ha det mesta gjort...LYCKA TILL!

Av Lisbeth - 18 april 2009 18:00

Här är vi! Odetta Gordon, Sister Rosetta och Sonny Boy - alla vi små grå i Blues-kullen här på Ulvus. Vi är nu fem veckor och kan massor; äta, pinka på tidning, leka med varandra och med människorna här och inte minst med vår storebror Gunvald. Snart får vi gå ut ute!

Av Lisbeth - 18 april 2009 08:47

.... från en av våra största personligheter i hundvärlden, såväl i Sverige som internationellt. Jag blev väldigt glad och lite rörd... Av lätt insedda skäl kanske avsändaren vill vara anonym, med innehållet är så tänkvärt och har så många poänger att jag gärna vill dela med mig. Hoppas att detta går an? Håll till godo:
"Kära Lisbeth,
Såg att du undrar över att det inte kommer in fler kommentarer. Du tror att många läsare är för unga. Du har säkert rätt i detta som i det mesta du skriver.
Men du kan också tolka det som att du har många läsare som är för gamla. Vi har med möda lärt oss att använda datorn och internet. När man ska svara  eller kommentera en blogg så dyker det upp en massa termer som URL, logga in och gör si och så. Man vill inte eller kan inte lära sig mer datatermer, det är sas fullt på den egna hårddisken.
Men var inte orolig, dina visdomsord faller inte på hälleberget, tvärtom det är en upplyftande känsla att läsa att någon uttrycker just den oro och de farhågor man själv känner över vart vår kära hobby den ädla hundaveln är på väg. Nästan dagligen förfasar jag mig över samma företeelser ( nymodigheter ) som du skrivit om. Du beskriver så träffsäkert precis det som gnager och förstör glädjen med hundsporten och hundaveln. Man vill nog sprattla emot, men det känns hopplöst. Liknelsen med hönan är helt suverän, jag tror de flesta rasklubbar är infiltrerade av den sortens hönor. Jag har aldrig förstått varför somliga har en sådan längtan att styra och kontrollera vad andra uppfödare gör. Mycket kan man skylla på felaktig potträning, kanske även detta??"

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards