Direktlänk till inlägg 15 december 2010

Svinhugg?

Av Lisbeth - 15 december 2010 21:00


  Jaha, det är tydligen fritt fram att klaga på domare och offentligen kritisera deras bedömning. Hur ska man annars tolka DN:s beslut i aktuellt fall?

__________________________________________________


Anmälare: (X, ort)

Anmäld: (Y, ort)


Disciplinnämndens beslut:

Anmälan föranleder inte någon disciplinär åtgärd.


Anmälan mm:

(X) har anmält (Y) för brott mot SKKs grundregel 1:4.


Y har bestritt att hon brutit mot den angivna grundregeln.


Båda parter har åberopat utdrag från kennel (namn) hemsida. Kenneln innehas av Y.


Disciplinnämndens skäl:

Y har bekräftat att hon kritiserat Y och ifrågasatt hans kompetens


"SKKs grundregel 1:4 stadgar att det åligger varje medlem i SKK-organisationen att i anslutning till prov, utställning eller tävling inte agera på sådant sätt att det påverkar andra hundars chanser till rättvis bedömning och att inte heller uttala sig nedsättande om andra hundar, funktionärer eller deltagare."


Att framföra sin åsikt och uttrycka sig på det sätt Y gjort utgör inte ett brott mot SKKs grundregel 1:4.


Utställaren Y skriver bland annat på sin hemsida: Så här i efterhand önskar jag att jag hade anmält (domare X:s) bedömning som 'tekniskt fel' för nog skulle man väl kunna tycka att det är ett allvarligt tekniskt fel när domaren inte kan rasstandarden på en ras han eller hon dömer officiellt?! 

I sin anmälan (vilket citeras direkt på utställarens blogg) anför den förtalade domaren: "Hennes påståenden som i allt är osakliga innebär direkt förtal av mig och är potentiellt skadliga för såväl mig som den aktuella utställningsverksamheten ..."


Men trots detta  anser DN att  uttrycka sig på detta sätt utgör inte ett brott mot SKKs grundregel 1:4 - "inte --- uttala sig nedsättande om andra hundar, funktionärer eller deltagare."

En stilla undran: är inte domare "funktionärer"...

_____________________________________________________________________________________


Den domarkompetensifrågasättande utställaren anser sig därmed ha "vunnit" och kommenterar i triumf det hela på sin hemsidas blogg:


EN SEGER FÖR DET FRIA ORDET!


I går damp beslutet från SKK/DN ner i min brevlåda.



Självklart känner jag mig synnerligen nöjd med utgången. Dock finner jag det utomordentligt betydelsefullt att SKK genom sitt beslut fastställer den enskilde medlemmens rätt att på ett korrekt sätt få framföra sina synpunkter på och åsikter om vad som sker inom organisationens verksamhetsområde.


Jag skänker därför en tacksamhetens tanke till SKK/DN som genom sitt beslut ovan har ingjutit nytt hopp hos undertecknad. Kom att tänka på Davids kamp mot Goliat, fast självklart i betydligt blygsammare omfattning, speciellt i fråga om sistnämnde, men ändå ...


GENMÄLE TILL BLOGGERSKA OCH BARFOTAMADAM


Bloggerskan skrev (obs! direkt citerat):


"I en anmälan till SKKs disciplinnämnd föreslår en av de uthängda domarna att DN prövar om yttrandefrihet utan ansvar råder i den svenska hundvärlden och inför SKK. Det är angeläget att förhållandet prövas inom den svenska kennelorganisationen innan civilrättsliga prövningar initieras.


Utmärkt om detta grasserade ofog blev ordentligt genomlyst, det är på tiden! Så vitt Yours Truly är bekant vore det första gången inom SKK."


Min kommentar: Länge leve yttrandefriheten!!


Till den rödhåriga kortklippta 'barfotamadamen' vill jag bara säga: Svinhugg går igen!



 
 
Ingen bild

Bertil

16 december 2010 10:43

... men är det inte att TA I att ge sig på en av sveriges kändaste kynologer på detta sätt? Hoppas at SKK:s CS gör en kommentar till DN:S frikännande...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards