Direktlänk till inlägg 18 maj 2009

Nu flyger jag till Skåne! Hej då!

Av Lisbeth - 18 maj 2009 08:14

I´m beside myself for emotions... Två valpar som flyger ur boet på ett par dagar - det är bara för mycket!

Igår körde jag lilla Rosetta till Arlanda. Pappa Jack var med som moraliskt stöd. Vi skulle ansluta till Rosettas blivande matte Gunilla som skulle flyga hem till Malmö med nya familjemedlemmen. Jag undrade hur det skulle gå... Valparna har garanterat aldrig varit hemifrån - förutom till veterinären - och sett begränsat med främmande människor.

Det gick fantastiskt bra!

Vi fick vänta en liten stund och under tiden kom folk från när och fjärran för att beundra den lilla västgötefamiljen; flygpersonal och vanliga resenärer - alla fick hälsa och gullas med. Jag måste säga att jag är lycklig över den lilla duktiga valpen, så nyfiken och glad trots hemsk och ovan miljö.

Så kom då Gunilla och stor kärlek uppstod! Det kändes mycket bra om än vemodigt att skiljas. Lycka till!

 
 
Ingen bild

Gunilla

18 maj 2009 12:02

Sexton timmar i nya familjen

Rosetta "Siv" har funnit sig tillrätta på Österlen i metropolen Tomelilla. Att flyga är inte speciellt trevligt, det är trångt, tråkigt och det gör ont i öronen. Lilla Siv sov dock hela vägen och verkade helt obekymrad. På Sturup väntade husse Jan, lillmatte Åsa och lillhusse Björn - alla väldigt nyfikna och uppspelta inför familjens sjätte medlem.

Efter kissepaus och bilresa var alla hemma. Sture vår treåriga Västgöte är en riktig mattegris och det var stort puss o kramkalas innan han blev varse att valpluktens ursprung faktiskt fanns alldeles i närheten.

Ut kom hon så - sister Rosetta "Siv". Om man kan vara majestätisk vid 9 veckors ålder, så var/är hon det. Hon gick artigt runt och hälsade på alla för att sedan med huvudet högt gå runt i rummen och titta sig omkring. Sture stod som paralyserad över hennes så självklara inspektionsrunda.

I Stures rutiner ingår att när jag säger att jag ska göra mat, så går han och hämtar aktuellt mjukdjur. Medan han "dödar" djuret fixar jag mat och sedan kan han äta.
När Sture kommer med den grå elefanten som gäller just nu, vad tror ni händer? Siv går resolut fram till honom, tar elefanten och går iväg med den!!! Till saken hör att nämnda mjukdjur är i storlek med henne själv. Sture har aldrig sett så fånig ut någonsin, han bara stod där och glodde, sen tittade han på mig och undrade - vad gör jag nu? Förmodligen såg jag lika paff ut, men jag sade till honom: - Gå och hämta katten istället ( det gamla matdödardjuret ) Sture som är en väldigt förståndig och förstående Västgöte gjorde som jag föreslog och allt var frid och fröjd.

Siv blev presenterad sin matplats och sina skålar. Inga tveksamheter någonstans - stor och liten åt med god aptit. En stund senare skulle trädgården inspekteras i samband med att maten tryckte på. Sture spelar gärna boll och han testade att passa tennisbollen till Siv flera gånger men eftersom hon inte passade tillbaks så fick det vara. Ute var det samma attityd som inne - här kommer jag, ser ni så fin jag är - hon var överallt och kollade allt. Det enda som var lite läskigt var den stora vildsvinsgalten i naturlig storlek gjord i fiberplast som står vid en buske, den gick hon inte fram till. Hon sneglade bara lite misstänksamt på honom.

Familjen åt middag framför TV:n. Sture låg i ena änden av en soffa där han brukar ligga och Siv studsade utan tveksamhet upp i den andra soffan. Hon är oerhört framåt och nyfiken och verkar väldigt självsäker. Men när "syster Yster" tog ett skutt rakt upp/ut på soffbordet då uffade t.om Sture till och verkade tycka att det fick räcka.

Siv har fått en säng nedanför husses med filten hon hade med sig hemifrån. Sture har en fåtölj i ett rum intill där han brukar sova och samtidigt ha koll på alla dörrar. Jag nattade honom som vanligt och Siv somnade i samma ögonblick som husse släckte lampan.

Vid 4 var hon ute och kissade. Sture verkade irriterad över att bli väckt vid denna okristliga tid. Han gick rakt in och lade sig igen men Siv hade inte riktigt lika lätt att somna om, då var hon lite pipig och kände sig väl lite ensam. Husse somnade med armen hängande ner i hennes säng.

Ungdomar och hundar fick frukost. Åsa och Björn stack till skolan. Efter att ha varit ute är det nu dags för förmiddagssömn. I skrivande stund ligger Siv på rygg intill husse i sängen och sover. Vi brukar ha det så att när väckarklockan ringer kommer Sture upp till oss i sängen, väcker oss och gosar godmorgon. Sture ligger nu under mitt skrivbord och snarkar.

Allt är med andra ord jättebra och Siv är inte någon ensam, rädd eller bortkommen liten valp. Jag ska skicka bilder å det snaraste.

Tack Lisbeth!

Nu ska jag och Sture sticka ut en sväng, sen ska jag laga hundmat :-)

 
Lisbeth

Lisbeth

18 maj 2009 13:52

Tack Gunilla!
Vad sköönt att höra... iofs har jag inte varit ett dugg orolig (lögn) det är man alltid... Men sedan jag såg hur fint Rosetta-Siv hanterarade miljön på flyget och vilket pusskalas det blev med nya matten, så var de flesta farhågor ur vägen...
Väntar med spänning på bildbevisen!

Kramar till er alla!

gammelmatte Lisbeth

http://www.geocities.com/ulvuskennel

 
Ingen bild

Jenny

18 maj 2009 16:03

Hihi, vilken söting. Tuffa namn västisarna har fått (Sture o Siv).

 
Ingen bild

Annika

19 maj 2009 20:51

Lycka till med "barnbarnen".
Låter som de har fått finfina hem

Annika och farmor Wilma

 
Bitte

Bitte

19 maj 2009 22:05

Vilken härlig berättelse om Rosettas/Sivs resa till sin nya familj och introduktionen där!

Lycka till önskar släkten på Sänningegården!

http://http:/hem.passagen.se/sanningegardens

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards