Alla inlägg under november 2007

Av Lisbeth - 19 november 2007 14:16

Gerda inspekterar sina nya domäner. Idag fick hon följa med till stallet. Det var jättespännande! Vi börjar nu bekanta oss mer med vår lilla valp. Hon är lugn och trygg, ger knappast ett ljud ifrån sig, är klok och lagom försiktig. Det enda som är jätteläskigt är stora lastbilar. Alla hundar är neutrala eller välvilliga, Gunvald är överlycklig! Gerda är signalsäker och fungerade bra med en gång i flocken. Enda bekymret är att lilla G är kräsmagad som få, Jack och Gunvald har livets glada dagar och kalasar på överbliven valpmat. Inte ens godbitar väcker något större intresse. Våra vuxna vovvar tittar häpet på nykomlingen som ratar delikatesser som rostbröd och ostbitar. Voffö gör hon på dette viset?
Majsenavälling går dock bra och de tristaste av torra vuxenpellets.
Gerda tycker mycket om att sitta i knät och bli gosad med. På natten sover hon på armen och ligger lugnt och fint tills det är dags att gå ut. Då säger hon till med ett högljutt "Gäsp!"
Nu ska hon följa med i bilen och köpa hö och grönsaker, så får vi se hur det går. Fortsättning följer...

Av Lisbeth - 18 november 2007 13:12

Äntligen hemma! Nu är lilla Gerda här! Psykopaten bakom är Your Truly dvs hennes nya matte. Gerda mår bra och är till synes oberörd efter den långa resan med dramatiska inslag. I teorin var det hur fiffigt som helst, lilla G skulle åka med bror Grims husse till Örebro, där vi skulle angöra. På så vis skulle vi "spara" 20 mils bilresa och vara hemma mycket tidigare, vilket skulle vara mest schysst mot valpen, resonnerade vi.
Verkligheten blev, som bekant något helt annat... Detta kallas Murphy´s Law och betyder ungefär "vad rätt jag tänkt så fel det blev".
Startade enl tidtabell och var snart nog i Örebro. Pga av diverse annorstädes longörer tog det sin rundliga tid innan bilen med valphämtarna dök upp och kunde lokaliseras. Men den var väl värd att vänta på. Där syntes lilla G, liten men naggande god, sittande på en rosa vetbed. Bredvid bror Grim, lika fin och pigg.
Tack så mycket Erik, Stena och Eriks mamma för all hjälp med Gerda! Lycka till med lille Grim!
Så styrdes kosan hemåt och straxt in i ärtsoppsdimman. Resan gick i snigelfart åtskilligt prolongerad; dimma, vägbyggen, tvärstopp, trafikolycka, blåljus, ambulans, polissirener, kilometerlånga stillastående köer. Det gick varken att komma fram eller tillbaka eller vända på vägen. Många timmar senare vacklade vi hem. Stort tack till Felix, barnbarn 11 år, som höll reda på Gerda och modet uppe under alla 56 långa milen.
Och framför allt till Bitte - tack för lilla Gerda!

Av Lisbeth - 17 november 2007 08:40

Läste i dagens DN en artikel av Magnus Gomér. Den handlar om hur det ska vara möjligt att leva och bo i det Sverige som finns utanför storstäder och några regionala tillväxtcentra. Med det menas den nedmontering som sker av det offentliga livet i stora delar av landet; posten, polisen, tingsrätterna, skattemyndigheten, försäkringskassan, arbetsförmedlingen, etc kommer att vara försvunna eller bara hålla en mycket begränsad service i de flesta av landets kommuner. Den här uttvecklingen kommer att stora delar av Sverige obeboligt. Inga aldrig så praktiskt lagda och kreativa människor kan försörja sig och överleva utan någon slags miniminivå av infrastruktur, myndighetsutövning och offentlig service. De som hänvisar till förbättrad service via internet, etc. talar om rena fantasier. Alla tänkande människor vet att myndigheter redan idag är svåra att få tag. De mest utsatt och behövande grupperna medborgare har inte ens tillgång till data. Så sant. Grrr...

Av Lisbeth - 16 november 2007 21:10

Jaha, nu är allt fixat inför resan i västerled. Det mesta har lyckats bra; snöfallet avtog lika fort som det börjat, de grå manchesterbyxorna är perfekta och presentpavan blev något annat. Bara att krypa till kojs och ladda för morgondagens begivenhet, hämta min efterlängtade lilla vovve. Felix, barnbarn 11 år, har bett att få följa med som valphållare. Vi kommer att träffa Erik och Stena och Gerdas bror Grim. Jippi & tjo-hoo! Ska bli så kul... De inneboende känslorna illustreras bäst av dagens Arne...
Trevlig helg go vänner!

Av Lisbeth - 16 november 2007 09:31

på Gerda som leker med sitt fårskinn! I morgon kan jag ta egna bilder på skönheten - hurra!
Men först ska jag... städa huset, stapla sopsäckar i bilen, åka till sopstationen, gå på Bolaget, köpa hö och nya byxor, städa bilen, & C, & C...

Kan stolt rapportera att jag hittat på ÄNNU ett sätt att överlista min skröpliga dator. Kort sagt sparka igång skiten! Igår kunde datorn plötsligt inte skriva vissa bokstäver. Det är inte klokt så många ord som innehåller a, x eller siffran 1!
Försökte på alla de sätt men tji! Låg vaken halva natten - vrid, vrid - grubblande på a) vad felet är b) konsekvenserna av detsamma (avsnoppad från omvärlden, kan inte jobba, hotande misär, mm, c) vad skulle jag göra åt saken.
d) när jag tänkt färdigt så måste jag ha fallit i nån sorts dvala för vips var det morgon. Och sen satte jag igång. Nu fungerar iaf det som inte fungerade igår. Hahaha...
Här kastas man från den ena ytterligheten till den andra... Ute kräksnöar det plötsligt, snöflinor stora som lappvantar far i luften! Det hade jag inte räknat med... Hur ska det gå? Fortsättning följer...Läs den spännande upplösningen på dramat!Fungerar snöröjningen? Kommer lisbeth att hinna in till Staden i tid? Hittar L rätt sorts rödtjut i enlighet med överenskommelse? Kommer brallorna att passa?Det vet vi ikväll.

Av Lisbeth - 15 november 2007 13:23

Här kommer lilla Gerda håhåjaja
kommer nu på lörda håhåjaja
Gerda hörde inomhustempen här är pest!
Packar nog raggsockor och en skinnväst!

Ursäkta, rimmen blev sådär but I´m in a hurry..

Bara en stönsam dag kvar... Välkommen!---PS Ch Svedala Solveig Solros har nedkommit med en väl tilltagen kull, mest tikar, hos Anita W, Svedala kennel. Grattis! Hoppas allt går bra med mor & bebisar.

Av Lisbeth - 14 november 2007 19:30

Lilla västgötaspetsen Gerda är lika klok som hon är söt. Hon har tydligen hört att det är si och så med rumstempen på det nya stället... Se närmare beskrivning nedan.
Så i alla tysthet hade lilla G skrudat sig i det fårskinn Gerda med syskon fått att leka med. Uppfödare Bitte var påpasslig med kameran.
Två dagar kvar! Välkommen lilla Sänningegårdens Gerda Linnea! Vi ska nog se till att du hålls varm och go!

Av Lisbeth - 14 november 2007 18:26

Idag ska Lilla Ja berättar vad jag har för mig om dagarna i mitt tjusiga liv på landet. Det är lätt som en plätt samt astråkigt för jag gör samma saker varje dag.


Here we go!





* 5.30 Vacklar upp, avfyrar ett leende (så är det avklarat!), säger hej till husfadern som redan varit uppe en halvtimme, släppt ut hundar, gjort te, hämtat tidningar. Läser de brokota bladen koncentrerat och utan onödig konversation. Säger hejdå till husfadern som försvinner till arbetet. Friden lägrar sig...


Det varar inte länge, ty...





*6.00 ...nu måste kokas hundmat! Kött, ris & korngryn får puttra till näringsrik och smaklig konsistens, den aptitliga pölsa som Ulvus vovvar levt och frodats av i snart 40 år.





*7.30 Gryningens grå fingrar har nu börjat infiltrera den tynande nattens dunkla anlete (skickligt!), det är ledsyn ute, så hästarna kan släppas ur stallet. Hundarna rastas igen.





*8.00 Hästarna får morgonmål, hö & havrekross blandat med uppblött luzernpellets & betfor. Medan pållarna mumsar på sin gegga, förbereds utspisning av övriga djur... Marsvinen får frukostmorötter, katterna sin mat och hundarna det de ska ha.





*9.00 nu har klockan blivit kaffedags! Morgonens skönaste stund! De som vill kontakta Yours Truly och få vänligt bemötande rekommenderas ringa efter detta klockslag. Bara som ett tips... Energin är på topp, livet är underbart och fullt av möjligheter!


Nu finns tvenne alternativ: antingen sätta sig vid datorn och författa dagens text till anbefalld längd i enlighet med överenskommelse. I bästa fall; de gyllene orden rinner ur mig som sirap. Det finns också s k research som ska göra, ringa runt och försöka få tag i folk som är på organisationskonferens, chefskurs o dyl. Eller, ta den lilla bilen och åka åt något håll för att skaffa sånt som behövs eller uträtta diverse ärenden. On A Bad Day kan det vara så att jag BÅDE måste jobba som en galning SAMT störta runt i olika kommissioner. Då är det svårt att hinna med.





*11.00 rastar hundar, ger hästar deras morötter. Hämtar posten.





*12.00 så där håller det på...ett tag. Då infinner sig en ekande tomhet i mitt liv. Tillvaron, nyss så rosig och löftesrik, är plötsligt grå och fylld av misströstan. En osynlig hand har lyft ut min hjärna och ersatt den med en kålrot. I mina ådror frustar inte längre the milk of human kindness (lysande!), utan mera typ fesljummet diskvatten. Kommer på att jag inte ätit något. Kollar i kylskåpet, det får bli något säsongsbetonat, typ filmjölk (sommar), gröt (vinter).





*13.00 Ungefär nu börjar Yours Truly att krokna betänkligt. Ibland orkar jag motstå impulsen till en stärkande tupplur. Hur som blir det nystart senare, nämligen...





*15.00 Då måste kvällskarusellen förberedas, stallet städas, mockas, ströas, halmas och hästpellet läggs i blöt. Det finns besserwissrar som menar att shetlandsponnyer lever på luft och vad de kan skava i sig från backen. Såna människor pratar en massa skit! Mina pållar mår prima på sin väl genomtänkta diet (gott men magert sent skördat hö), är väl musklade, har fin hårrem, bra hull och har aldrig haft fång eller andra åkommor. Så jag framhärdar nog på mitt vis. Hundarna rastars och får pellets, marsvinen får havre. Den här tiden och framåt ska folk ge fan i att ringa till mig. Har inte tid.





*16.00 Hög tid att börja med middagen, inget industriprocessat, allt hemlagat, ingen färdigmat. Det får ta sin lilla tid. Hästarna släpps in i stallet med sin mat. Öppnar grinden till landsvägen.





*17.00 Husfadern dyker upp, middag förtäres.





*18.30 Marsvinen får kvällshö. Jag tar tekopp och hundar med till vardagsrummet, tänder värmeljus i alla fönster, sätter på TV:n, draperar hundar och katter runt mig i soffan.





*21.00 Slår yrvaket upp ögonen, ungefär samtidigt som husfadern säger morsning och går och lägger sig. Kvällsrastar hundar, letar reda på katten Klara som smitit ut, går ner till stallet, ger Dolly & Voice kvällsgodis (varsin morot el äpple), fölet Viola har bara mjölktänder så hon får sin morot riven i en kopp. Nattar pållarna och släcker.





*22.00 Hänger upp den sista lilla vattenflaskan och ramlar i säng. Somnar inom 3 minuter. Zzzzz....

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards