Alla inlägg under november 2007

Av Lisbeth - 24 november 2007 10:23

...få fason på vårt hem. Det kommer alltid en massa annat och måsten emellan. Om jag så höll på och stretade i tusen år skulle huset ändå inte blir mer än hjälpligt bättre. Man kan bli deprimerad för mindre. Just nu håller husfadern på med svåra manövrar ang toastoppet. Yours Truly håller sig visligen därifrån, i vart fall rent lekamligen. Fru R ringde och påminte om den iofs trevliga handlerträningen idag - would I ever forget!



Sade henne "kanske kommer om bilen går att få upp". Den har nämligen fryst ihop, liksom ytterdörren, staketgrinden, stalldörren, etc. Kung Bore & Fenrisulven i förening har lagt gården i ett järngrepp, vackrare att titta på visserligen, till skillnad från den tidigare tröstläsa slabbigheten, men opraktiskt bortom allt förstånd.



Borde vara hemma och fixa med a) det ena b) det andra & tredje & fjärde... Så det är vad jag allra helst vill göra, inte en massa saker som förväntas av mig för annars blir folk ledsna och besvikna. & C & C. Detta inom så vitt skilda områden så det är inte sant och menigheten ska ej tröttas därav, men.... det är synd om människorna & faan ska vara teaterdirektör - någonstans däremellan ligger dagens stämningsläge. Blä!



--

16.00 Åter från handlerkursen. Yours Truly lämnade motvilligt den rara stugvärmen och halkade iväg i fullt ornat; ylletröjor, Helly hansen, yllehalsduk & dito mössa - tyvärr glömde jag vantarna. De hade behövts då Kvilundas ridhus var kallare än Sibirien. Det vad 12 hundägare, 2 män & 10 kvinnor (vilket väl mosvarar hundverksamhet på grodnivå, i hundorganisationstoppen är proportionerna omvända), bara tibetansk spaniel och så Gunvald, västgötaspets. Gunvald störtade in, stor och väldig, blev galen av lycka när han hittade två tibbar som han kände igen då de är uppfödda här. Som tur är kom G ihåg det mesta han lärt sig på sommarens valputställningar. Yours Truly vacklade runt i sin krokryggiga enfald och fick en del användbara tips. Sedan fika och så hem. Lade hästmat i blöt - det gick inte att göra tidigar pga avloppstrubbel - rastade hundar, släppte hästar ur hagen, mockade, ströade & halmade stallet, bytte i fyra marsvinsburar. Under tiden har husfadern gjort sitt med att få lite snits och överskådlighet på musiksamlingen samt laga middag. Bravo! Imorgon ska jag inte vika en meter från huset, grrr... Då ska jag äntligen skura köksväggarna och farstun. Ve den som ringer och stör mig! Inga kommentarer idag på bloggen -helt OK för mitt dillande är väl knappast av allmänt intresse. Inga mail heller, (annat än vanliga trista viagra och penisförlängare och skumma erbjudanden från Nigeria) inte ens förväntade kontakter. Nå folk har väl annat för sig.

Av Lisbeth - 23 november 2007 09:02

Hurra! Sotarn har varit här! Vår skorsten är befunnen vara i prima skick, så nu är det bara att tutta på! Sidoeffekt - vi tar av långkalsongen och fäller upp öronlapparna!Alla hundarna uppförde sig väl och fick hälsa på sotarmäster. Lilla Gerda var duktig och blev inte rädd, trots att sotarn kom inrasslande, svart och väldig, men massor av skramlande pinaler. Valpen nosade på alla sotargrejor och till och med bet i och drog iväg en viska. On the bad side - vi har stopp i muggen... Får åtgärdas under dagen (förhoppningsvis). Men först ska Yours Truly glädjas åt den goa värmen. Hej & hå, vovvar små - nu ska matte elda!

Av Lisbeth - 22 november 2007 14:30

Muck från saltgruvan! Nu är det färdigjobbat (hoppas jag) - i varje fall är två feta artiklar ivägskickade via läddrigt internet. Hurra! Nu ska Yours Truly gå ut och hjula runt huset, sköta hem och djur, läsa böcker, laga mat, umgås med vänner - kort sagt göra sånt som är roligare än att sitta böjd över tangentbordet i mitt slit att söka bringa intervjupersoners dunkla tankar till något mindre dunkla ord. Bad news - vi är ingen TV - igen! Den har blivit opasslig och är på lagning - går det att laga såna apparater nuförtiden? Imorgon blir det förhoppningsvis dubbel glädjedag - både TV samt sotaren hit. Så då får vi värme och upplysning på både det ena och det andra sättet. Ha det gott därute!
Sirligt präntat - L. högman/Optimist

Av Lisbeth - 21 november 2007 13:46

Sänningegårdens Gerda Linnea, nio & en halv vecka, grå, stubbsvans, e Skarsjötorps Anton u Ella-Bella, uppf Bitte Sjö Svensson, Tranås.
Gerda har varit hos oss i Roslagsbro i snart 4 dagar och utvecklat sitt sociala geni. En mycket duktig lite västgötevalp, gör nya framsteg varje dag. Gerda verkar trivas med sin nya flock, vi är väldigt glada i vår lilla tös.

Av Lisbeth - 21 november 2007 11:04

Äntligen en positiv nyhet i novemberrugget! Ingrid & Ola fick bostadsrätten! Hurra! Nu blir Nynäsborna rospiggar, inte en dag för tidigt. Välkomna!Yours Trulykan lugnt släppa tankarna på den rafflande budgivningen och kasta sig över livets mer fundamentala delar - arbetet! Det som ska generera medel till räkningar, dagligvaror, mat, kläder, julklappar...Om nu bara katten Ture kan lämna datorn eller åtminstone flytta på svansen så jag ser skärmen. Mot saltgruvan!

Av Lisbeth - 20 november 2007 16:38

... i Gerdas nya flock. Lilla G tar för sig mer och mer, leker med bollar, leker med Gunvald (som är alla valpars självutnämnde lekfarbror), leker med Minna, så än är undrens tid inte förbi. Alltså, Minna var perfekt mor till sina små, men inte direkt lekte hon med dem, småttingarna fick storbror Gunvald ta hand om när Minna tyckte hon gjort sitt och result avvande dem vid 6 veckors ålder. Men den lilla nykomlingen går bra att busa med...
Allt är bra med Gerda, hon är lugn och trygg, sover som en stock på nätterna, håller tätt inne, äter bra av valpfodret, men den patenterade hälsosamma pölsa som livnärt Ulvus vovvar i 40 år, den kan matte behålla för sig själv. Sniff & rynk på nosen!
Dock satte lilla G skräck i mig idag. Hon älskar höjder och är säker på foten, vig som en liten katt. Nu gick hon och balanserade livsfarligt uppe på en av våra murar, fick syn på matte och tog ett jätteskutt i min riktning. Duns i backen -ett fall 160 cm minst! Svälj, tänkte ja, veterinären nästa!
Gerda reste sig, rusk! och såg oberörd ut. Det är tåga i knatten i alla fall!

Av Lisbeth - 19 november 2007 20:31

Gunvald 9 månader & Gerda 9 veckor...

Av Lisbeth - 19 november 2007 20:27

...tvålikasinnande som funnit varandra i soffhörnet...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards