Alla inlägg under november 2011

Av Lisbeth - 8 november 2011 09:40

Hittade denna målande beskrivning från verkligheten på en favoritsida..:

 

1)Ta upp katten och vagga den i armen som man gör med en baby. Håll med höger tumme och pekfinger på var sida om kattens mun och tryck försiktigt så att käkarna öppnas samtidigt som du håller pillret i höger hand. När katten öppnar munnen, släpp ner pillret i munnen. Låt katten stänga munnen och svälja.

2)Ta upp pillret från golvet och katten bakom soffan. Vagga katten i vänstra armen och gör om försöket.

3)Hämta katten i sovrummet och släng det kladdiga pillret.

4)Ta ett nytt piller från foliekartan, vagga katten i vänstra armen medan du håller baktassarna i ett fast grepp med vänster hand. Tvinga upp käkarna och tryck ner pillret i botten av munnen med höger pekfinger. Stäng munnen och räkna till tio.

5)Hämta pillret från guldfiskskålen och katten från ovansidan av garderoben. Kalla in sambon från trädgården.

6)Ligg på knä på golvet med katten hårt pressad mellan knäna, håll i fram och baktassar. Ignorera det låga morrandet som kommer från katten. Be sambon hålla fast huvudet ordentligt med en hand och samtidigt trycka ner en tumstock i kattens mun. Släpp ner pillret utmed tumstocken och massera kattens strupe intensivt.

7)Hämta katten från gardinstången och ta ett nytt piller från foliekartan. Skriv upp att du måste köpa ny tumstock och nya gardiner. Plocka försiktigt upp delarna från prydnadssaker och vaser från den öppna spisen och lägg undan dom så du kan limma dom senare. Vira in katten i en stor handduk och låt sambon lägga sig på den så att huvudet nätt och jämt syns i armhålan. Stoppa in pillret i ett sugrör, tvinga upp munnen på katten med en penna och blås genom sugröret.

8)Kontrollera på etiketten så att pillret inte är farligt för människor, drick en öl för att ta bort smaken. Sätt ett plåster på sambons underarm och ta bort blodet från mattan med kallt vatten och tvål.

9)Hämta katten från grannens skjul. Ta fram ett nytt piller. Öppna en ny öl. Lägg katten i ett skåp och stäng dörren så bara huvudet syns. Tvinga upp munnen med en dessertsked. Skjut ner pillret i halsen med ett gummiband.

10)Hämta en skruvmejsel från garaget och häng tillbaks skåpsdörren på gångjärnen. Drick öl. Hämta en flaska whiskey. Slå upp. Drick. Lägg en kall kompress på käken och kolla när du fick senaste stelkrampssprutan. Lägg en whiskey kompress på käken - för desinfektion. Häll upp en ny whiskey. Släng t-shirten och hämta en ny från sovrummet.

11)Ring brandkåren och be dom ta ner den jävla katten från trädet på andra sidan gatan. Ursäkta till grannen som körde in i staketet medan han svor för att undvika katten. Ta det sista pillret från foliekartan.

12)Bind den lilla bastardens framtassar till baktassarna med tvättlinan och bind fast ordentligt ihop med benet på köksbordet. Tryck ner pillret i munnen följt av en stor bit oxfilé. Var bestämd - håll huvudet vertikalt och häll ner en liter vatten i strupen efteråt för att skölja ner det.

13)Drick upp resten av whiskeyn. Låt sambon köra dig till akuten, var behärskad medan doktorn syr ihop fingrarna och underarmen och tar bort resterna av pillret från ditt öga. Ring möbelfirman på vägen hem och beställ ett nytt köksbord.

14)Låt "Djurens vänner" hämta den muterade katten från helvetet och ring djuraffären och kolla om dom har någon hamster.


HUR MAN GER PILLER TILL EN HUND ....


1)Vira in den i bacon och säg "Duktig Pojke" !

Av Lisbeth - 7 november 2011 20:49

  Sonja Åkesson


Vara Vit mans slav.

Vit Man vara snäll ibland, javisst
dammsuga golven och spela kort
med barnen i Helgen.

Vit Man vara på för jävligt humör
och svära fula ord
många dagar.

Vit Man inte tåla slarv.
Vit Man inte tåla stekad Mat.
Vit Man inte tåla Dum mening.
Vit Man får stora Anfall
snubbla barnens pjäxor.

Vara Vit Mans slav.

Föda Annan Mans barn.
Föda Vit Mans barn.
Vit Man taga hand
Bekosta alla barnen.
Aldrig bliva fri Stora Skuld
till Vit Man.

Vit Man tjäna Lön på sina Arbete.
Vit Man köpa Saker.
Vit Man köpa hustru.

Hustru diska sås.
Hustru koka lort.
Hustru sköta grums.
Vara Vit Mans slav.

Vit Man tänka många Tankar bliva tokig?
Vara Vit Mans slav.
Vit Man supa full slå sönder Saker?
Vara Vit Mans slav.

Vit Man tröttna gammalt bröst gammal mage
Vit Man tröttna gammal hustru
ber fara åt Helvetet?
Vit Man tröttna Annan Mans barn?

Vara Vit Mans slav.

Komma krypa knäna
tigga
vara Vit Mans slav.

Av Lisbeth - 7 november 2011 07:11

Grand IC Ormeryds Clint Eastwood NOM till BIS-panel söndag Top Cat i Bromma.

 

Vi var på show i helgen. Ovanförmälde Grand IC Ormeryds Clint Eastwood och Marina


Och Ch Yfffranes New Moon Rising JW och Lisbeth

 


De va mycke väntan... Clint: Ja ska ge´rom dyngspö...


Mandy: Zzzzz... Intresseklubben antecknar...  

 


Men ibland utbröt febril aktivitet; det borstades och duttades och så fick båda killarna komma fram till händelsernas centrum och charma domarna... Mandy fick CACIB (int cert) båda dagarna och Clint fick 2 x Supreme cert till sin stora hög...


Utställningen var i en hemsk hall med hemskt ljus, det var trångt och noll faciliteter för åskådarna; dvs. noll plats för stol eller bänkar att sitta på. Man fick trängas gott det gick... Fram mot eftermiddagen flyttades kroppsvikten uppgivet från den ena foten till den andra... Fast egentligen mest synd om den framburna katten som fick agera plogbill för att ta sig fram genom populasen.. Hur arrangörerna tänkt sig att tävlande och publik skulle överleva är en gåta; naturligtvis noll servering! Väldigt få försäljare... Tursamt nog hade de ekonomiskt sinnade från Roslagen egen matsäck, på så vis spenderades inget på inköp... varvid det hela gick ihop sig..

Och vi hade trevligt ändå... pga. roliga och glada utställare och många fina katter att titta på..


Det fanns också tillfälle till lite stilla co-owner-lycka för Yours Truly med fina BIS-nominerade Clintan!


 

Av Lisbeth - 5 november 2011 22:06

... i Bromma. Vår stolthet Ch Yffranes New Moon Rising har just erövrat sitt försts Int cert...   Vår Grand Int Ch Ormeryds Clint Eastwood fick Surpreme cert. Övriga vinnare är hänsynslöst snott från co-owners FB-sida. Häpp:

Resultat TopCat Stockholm
Vuxen hane Miro El dorado 
Vuxen hona Maradan A-Niebla
Junior Athelstones Sucker Punch
Ungdjur Athelstones Jesus Christ!
Kastrat hane Eddore Pumkin Bear
Kastrat hona Hassellidens Blue Brezina
38 anm 4 Abs?
Domare Raymond Saetre & Gerardo Fraga y Guzman


Av Lisbeth - 5 november 2011 06:39

   När jag var liten var Mandrake min favorit bland seriefigurer. Den eleganta magikern i det godas tjänst iförd slängkappa, frack och med tangorabatt och evigt välpomaderat hår. Han löste alla problem inför mina förtjusta 10-åringsögon på ett helt suveränt sätt:Mandrake gör en magisk gest...

Vips var de dumma och elaka människorna borta, rättvisan hade sin gång, problemen lösta och bovarna inburade. Ack hur jag önskade mig vara Mandrake!


När så vår kattunge Mandy visade sig vara en kattpojke och inte den hona som vi (jag!) felaktigt könsbestämt, ja, då står man där inför ett namnproblem... Flera fina förslag inkom från den engagerade läsekretsen. De flesta dock redan upptagna av andra djur och på så sätt oanvändbara. Gudrun löste det hela genom det geniala förslaget Mandrake, med Mandy som kallnamn - vilket Mandy redan var van vid. Perfekt! Tack Gudrun! Både Marina och jag tyckte det var en bra lösning.

Visserligen kallas Mandy aldrig något annan än sitt tjejnamn... men nu ser han så manlig ut så han behöver ingen namnförstärkare..!


De senaste åren har Yours Truly önskat sig ha något av Mandrakes magiska kraft! Saken var den att vi som jobbade på "förra" tidningen inte (längre) fick några pengar för arbetet. Pengarna hade nämligen tagit slut...

Detta var vedervärdiga omständigheter, men som det heter - jobbet måste göras... En handfull plikttrogna och nitiska murvlar stretade på - tidningen först! I slutändan och i praktiken innebar detta (vilket vi var väl medvetna om!) en kvartal utan lön... Det är en ansenlig tid - tänk efter: fjärdedel av året!

Det blev såklart surt efter! Alla har F-skatt innebärande att skatt och egenavgifter betalas efter en i förväg uträknade mall - oavsett om inkomsterna infinner sig eller ej. Jag skattade för intäkter som inte fanns. Skattmasen ville ha sitt - annars blir man av med F-skattsedel och då får man inga framtida jobb - eftersom ingen vill ha en A-skattande frilans...Betalte alldeles för mycket skatt... blev med tiden rätt fattig... För den som inte har erfarenheter av been hard up - eller - Going To The Dogs - kan jag tala om att det är hemskt!

Hur skulle jag kunna veta att en mänsklig välgörare (som här ska förbli anonym) väntade runt hörnet...? Den goda människan inträder inom kort i min värld med jobb och nya idéer & friska pengar, allt enligt löddrig mobiltelephone...Precis vad jag så väl behöver!

Det kändes som rena trolleriet... Tar inte ut något i förskott  men... visst kan man jubla lite tyst för sig själv! Själv åker jag mand Mandy på Show..!  

Mandrake hade gjort en magisk gest...

Av Lisbeth - 3 november 2011 14:41

  

 Skymningsljusets grå fingrar kväver den anemeniska höstdagern (skickligt!).. Yours Truly begrundar sitt Lifv... I den kalla månens sken glittrar finforden utanför och skall på något vis betalas... Ett långt och omväxlande liv har lärt mig att sluta ängslas...(fast det gör jag ändå förstås) - i slutändan reder det upp sig (hoppas jag!) Det här är inget nytt för mig. Åtskilliga gånger har tillvaron raserats runtomkring och den enda som sitter kvar i orkanens öga - till synes pigg och kry - det är lilla ja! Så man har vant sig vid att någon däruppe verkar gilla mig... Eller också är det bara ren tur! Men det gäller att överleva tills den nya sköna tillvaron materialiserar sig i form av likvida medel! Och under tiden ska div s k hedersskulder betalas... Suck! Satt och funderade på om det fanns några människor som är skyldiga mig pengar? Kom på att det är faktiskt är ett antal 100.000-tals friska kronor som med lite energi skulle kunna indrivas! Blev mycket upplivad vid denna tanke! Men ack! Gånge denna kalk ifrån mig! Det är ädlare att givfa än att taga... Jaga folk med blåslampa är inte direkt min grej! Man får hitta på något annat... Hi hi... (Här hängavs åt byggande av vackra luftslott..!) Som idog sagokonsument lärde man sig redan som liten tulta att för eller senare kommer prinsen i den gyllene rustningen ridande på sin äldle springare och räddar den av Ödet Utvalda (dvs Mig!) till en bättre tillvaro. Det gäller bara att se tillräckligt vän ut... En annan kan utan svårighet föreställa Värnlöst Fruntimmer och detta con amore...En modernare variant av riddare eller hellre räddare kanske dyker upp - loaded with Tax-free money and stuffed Toy Camels... Ho vet vad som händer i morgon.. eller nästa vecka..? Det är ju det som gör livet så spännande..!


Av Lisbeth - 3 november 2011 06:01

Även om det är svårt att tro på Sommaren just nu i denna absolut kolsvarta men trösterikt milda November - kära vänner... Håll ut! Snart Vänder Det... Sommar, Sol på verandan, Semester och morgontidning att avnjuta. Härifrån till Ledigheten! Ville bara påminna om det... Tjo från Lisbeth.



PS Den Ledige är Boa (svärson) tillhörande Marina (dotter) fotograf deras gemensamma son Felix (barnbarn)

Av Lisbeth - 2 november 2011 09:32

Igår var vi hos badmästaren - vår gemensamma förstlingskatt Mandy fick en "Diamant-tvätt" som det heter på bilvårdsspråk... Marina chockades av vår "lilla kattunge" som fått vara ifred sen Scandinavian Winner; han har vuxit ut till en stor och stilig hankatt..!

Ett kärkommer tillfälle att låta dagens epistel handla om syskonraserna perser och exotic. När vi (dvs Marina) senast hade perser - på 80-talet - då fanns inte exotic på utställningarna. Yours Truly, som gillar perser, har i det längsta stretat emot och haft den oomkullrunkeliga uppfattningen att en raskatt ska vara maffig, rund - och långhårig.

Som Int Ch Ormeryds Emma JW   sonen IC Grand Ch Ormeryds Clint Eastwood. 

De där korthåriga var något nytt påfund...

Men nu när jag fått närkontakt med exoter så har man kommit på andra tankar! Felix katt Ormeryds Jeffrey Austin 

liksom Marinas fina sköldpadda Ch Ormeryds Lunar Cheesecake (Mandys mamma)   Dessa vackra och vänliga katter har verkligen vunnit mitt hjärta!

Exotpälsen är något alldeles i hästväg, tät och tjock och står ut från kroppen på igelkottvis, eller som på ett rexmarsvin, om jämförelsen tillåts... Visserligen hade jag väl hemligen hoppats att att vår första kattunge Mandy skulle bli långhår, alltså perser. Så här skrev jag för ett år sedan, när Mandy var 4 veckor: Det är inte helt lätt att se vad det ska bli på små kattungar, men... Hurusom så får Mandy bli vad hon lyster, "julgranssvans" eller ej (svansen ska se ut som en julgran på en perserunge).   Det "gör inget" om Mandy - New Moon Rising i högtidligare sammanhang - blir exotic. 

 


Och det blev Mandy! Och dessutom en pojke! 

 

Ch Yffranes New Moon Rising JW 

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28 29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards