Alla inlägg den 2 juni 2012

Av Lisbeth - 2 juni 2012 14:16

Ett gott ledarskap... det vill man önska alla och envar just nu...  


Ändå sitter Yours Truly och samlar sig till ett kreativt raseri! Hur så? Jo, det är den pågående jämställdhetsförstörningen som gror i sinnet, och då främst förhållandet mellan kvinnor och män i Sverige som aldrig tillåts att vara i kärleksfulla händer. Det är en förvirrande och dyster värld präglad av en känsla av utsatthet; ifrågasättande av könsroller, missriktade propagande, valhänta pedagogik typ - kan ingen vara en riktig Man eller Kvinna då ska ingen vara det..., slapphet och alltför stor och överseende välvilja från Samhällets sida. Nämner någon Kvotering så griper Yours Truly efter spiskroken..!

Det verkar liksom inte finnas någon Tradition längre hur man ska bete sig som kvinna! Mindens; när min mor föddes hade kvinnor i Sverige inte rösträtt... Jämlikhetskampen i vårt land har haft sin tillvaro i mindre än 100 år och det är förhållandevis kort tid... Och efter rösträttens införande ett halvt århundrade av ständiga förändringar, inget riktigt bra förhållningssätt har fått vara i fred tillräckligt länge för att sätta sig ordentligt, ingen modell från utlandet finns som riktlinje...  Pionjärerna trevade sig fram... Kvinnorörelsen lever nu en bisarr tillvaro med svåra ärr från 2000-talets stora oreda, vilken alldeles i onödan resulterade i magplask från nystartade FI-partiet. På pappret har kompetenta kvinnor framtiden för sig, men vad hjälper det mot krypskyttet runt om? Inget tillfälle har försuttits för att ytterligare fördärva miljön runt jämlikheten... Detta drabbar nästan alltid kvinnor, karlar har det där mer inbyggt i den egna personliga utvecklingen.. Det är lättar för en man att förhålla sig till sin identitet.. Kanske har det något att göra med den nu avvecklade militärtjänsgöringen - då gjordes Pojkar till Män..

Titta på politikerna - jämställt på pappret - javisst! Säg den valberedning som inte tar hänsyn till den sidan för balansens skull. Men blir det bra; nej de valda kvinnsen har svårt att växa i kostymen. Man kan ostraffat angripa kvinnliga samhällsbärare - dessa får klä skott för mycken skit.. Kvinnor måste nämligen vara dubbelt så bra som motsvarande män.. Mest verkar det vara ordblinda psykopater som riskfritt kan härja, en orgie av smaklösheter! 

Tyvärr ger det här kvinnligt ledarskap fortsatt dåligt rykte, alltför mycket energi går åt till försvar mot destruktiva krafter, folk målar in sig i hörnor... It´s just not cricket!

 Och så fort någon kvinna väljs till chef/ordförande/minister etc. då ska det stylas och göras om, stängas in och täppas till - precis som om dugligheten satt i att se utslätat dekorativ ut..! Dessutom blir de ju så fula.. de flesta kvinnliga ledare nurförtiden ser ut som små gubbar - vilket mycket riktigt påpekats i den utmärkta boken av Camilla Thulin ”Stil med Thulin” - Enligt presentationen i DN förespråkar den midjeformare. Gördlar. Genomtänkt BH-filosofi. Höga klackar, minimum åtta centimeter. Eller också ballerinaskor. Snygga handväskor. Makeuprutin varje morgon i åtminstone sju steg. Därtill hör man en lovsång till strykbrädan. Och syskrinet.

Är Thulinskan ute efter att återuppväcka 50-talskvinnan från de döda?

Med en sådan vän behöver feminismen inga fiender, kunde man tycka.

I själva verket är ”Stil med Thulin” årets feministiska tankebok. Kvinnlighet ska bejakas, inte utslätas..

Svenska tjejer får bara lära sig att vara kaxiga, det är bra.. oavsett om man har något att säga eller ej..  Det blir bara gapigt.. Man kan inte tala rent (det kan inte killarna heller) och kryddar var mening med "baffat", "asså" och "skit".. Svenska tjejer bryr sig inte om att göra något av det bästa man har.. Som någon framsynt i min närhet påpekade: Och när de fyllt 28 ger de upp och klipper av sig håret..

Vad som fattas, som jag ser det, är ett bra ledarskap - Alltså dessa sällsynta genier som i kraft av talang och vision och skicklighet visar vägen. Det är de gudbenådade människorna som inspirerar och får efterföljare - kvinnorna i Sverige väntar fortfarande på The Good Example!








Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9 10
11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards