Alla inlägg under september 2009

Av Lisbeth - 3 september 2009 10:42

Tally-Ho!
Och så bär det av... Bilden påminner om Pekingese Grand National, som vi hittade på, Marina Reuterswärd och jag, i samband med arrangemanget Pekingese Royal Show på 70-talet. O Those Were The Days... Peke-racet hade små hinder (som far snickrat) och hundarna deltog med liv och lust, hoppade och sprang och som galningar. Förebilden var hämtad från garden parties med bl.a pekingese-race som Mrs. Ashton-Cross beskrev i sin bok. Jag instiftade ett vandringspris - Peking-Ankan - som en lycklig vinnare sedermera kunde kamma hem. Bildbevis finns i något nummer av Hundsport, 1979 tror jag.Tänk om de trångsynta som kritiserar den nobla pekingesen (och andra raser) hade kunnat lyfta näsan ovanför närmast gärsgård och se och tänka lite stort? Det här var alltså utställningshundar med massor med titlar och de kunde som sagt både hoppa och springa och dessutom se rastypiska ut och må bra!

Av Lisbeth - 3 september 2009 10:30

... för den viktigaste satsningen under mandatperioden... Hur ska det gå? Mycket lite har kommit fram trots att mer än tre månader gått och en betydande oro börjat sprida sig. När det gäller annat som är lättare att greppa, t.ex Stora Stockholm, minns Yours Truly att den kunde beskrivas som ett gammaldags ånglok som startar med gnissel och tjut och som efter åtskilligt stånkande stormar in i den tjusiga finalen!
Andra stora organisationer förefaller snarast liknas en stor passagerarfärja, mycket folk ombord och svårt att ändra riktning... Undrans hur länge skutan kan gå...
Bilden som får illustrera stämningläget inför start(skottet!) är från Lure Chase för skottar!

Av Lisbeth - 2 september 2009 10:03

Tänk så det kan gå... Det planeras och satsas och brainstormas och implementeras, det är som ett utdrag ur boken "Ordbok för Affärsfolk" - hur det nu kan komma sig - och ändå tar sig inte debatten eller rättare uteblir. Mest en uppvisning internt för stärkande av stridsmoralen hos den egna trängre kretsen.... Riv och slit - det blir inget riktigt klös, hahaha... det är faktiskt ganska roligt att se!


Men mycket häxor är i farten, dessa som en närstående kallar "genomfula" - alltså folk som är motbjudande "innefrån och ut".
Då passar MacBeth bra. För den vetgirige finns en ordlista i slutet. Shakespeareianska är roligt att läsa, den engelska orden har genom århundraden ändrat betydelse, precis som vårt eget. T.ex "water-rugs" som nämns i Mac Beth är inte helt kristallklart = water dogs, a kind of poodle. Sånt kan ju vara kul att veta, annars står man där som en fågelholk. Precis så är det i allt övrigt i livet. Man får ta reda på hur det ligger till... även om det för vissa blir smärtsamt!


--

ACT I SCENE I



------------------------------------------------------------------------







A desert place. Thunder and lightning.







Enter three Witches.







FIRST WITCH: When shall we three meet again?







In thunder, lightning, or in rain?







SECOND WITCH: When the hurlyburly's done,







When the battle's lost and won.







THIRD WITCH: That will be ere the set of sun.







FIRST WITCH: Where the place?







SECOND WITCH: Upon the heath.







THIRD WITCH: There to meet with Macbeth.







FIRST WITCH: I come, Graymalkin.







ALL: Paddock calls. Anon!







Fair is foul, and foul is fair.







Hover through the fog and filthy air.







Exeunt.
--
hurlyburly - tumult, uproar
heath - a large piece of land with just low shrubs and herbage, a moor

Graymalkin - The first witch's familiar, a gray cat
Paddock - The second witch's familiar, a toad
Exeunt -They leave the stage


Av Lisbeth - 1 september 2009 09:50

Vi har blivit med grävmaskin! Ja - den stora grävskopa som stått på vår gård den senaste dagarna verkar ha blivit stående!Igår skulle infiltrationsbrunnen täckas över och gården återställas i tidigare skick, nytt staket uppställas etc. Därav blev intet, grävmaskinen sa upp bekantskapen med omgivningen och vägrade gräva minst lilla grushög... Så nu kommer den varken fram eller tillbaka... Infarten är spärrad av tre lass grus och sand!Allt har gått i stå...Hur ska det gå?Spännande fortsättning följer (förhoppningsvis)...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards