Alla inlägg under december 2007

Av Lisbeth - 10 december 2007 09:27

Husfadern fick hem en ny film med en tidig Bob Dylan. År 1964 skrev Dylan låten Who Killed Davey Moore? om fjäderviktaren som dog efter att ha knockats av Sugar Ramos. Texten sågar proffsboxning och tar upp ansvarsfrågan när en boxare blir ihjälslagen i ringen. Ständigt lika aktuellt när så många sporter blir allt farligare.Who killed Davey Moore,
Why an' what's the reason for?

"Not I," says the referee,
"Don't point your finger at me.
I could've stopped it in the eighth
An' maybe kept him from his fate,
But the crowd would've booed, I'm sure,
At not gettin' their money's worth.
It's too bad he had to go,
But there was a pressure on me too, you know.
It wasn't me that made him fall.
No, you can't blame me at all."

Who killed Davey Moore,
Why an' what's the reason for?

"Not us," says the angry crowd,
Whose screams filled the arena loud.
"It's too bad he died that night
But we just like to see a fight.
We didn't mean for him t' meet his death,
We just meant to see some sweat,
There ain't nothing wrong in that.
It wasn't us that made him fall.
No, you can't blame us at all."

Who killed Davey Moore,
Why an' what's the reason for?

"Not me," says his manager,
Puffing on a big cigar.
"It's hard to say, it's hard to tell,
I always thought that he was well.
It's too bad for his wife an' kids he's dead,
But if he was sick, he should've said.
It wasn't me that made him fall.
No, you can't blame me at all."

Who killed Davey Moore,
Why an' what's the reason for?


"Not me," says the gambling man,
With his ticket stub still in his hand.
"It wasn't me that knocked him down,
My hands never touched him none.
I didn't commit no ugly sin,
Anyway, I put money on him to win.
It wasn't me that made him fall.
No, you can't blame me at all."

Who killed Davey Moore,
Why an' what's the reason for?

"Not me," says the boxing writer,
Pounding print on his old typewriter,
Sayin', "Boxing ain't to blame,
There's just as much danger in a football game."
Sayin', "Fist fighting is here to stay,
It's just the old American way.
It wasn't me that made him fall.
No, you can't blame me at all."

Who killed Davey Moore,
Why an' what's the reason for?

"Not me," says the man whose fists
Laid him low in a cloud of mist,
Who came here from Cuba's door
Where boxing ain't allowed no more.
"I hit him, yes, it's true,
But that's what I am paid to do.
Don't say 'murder,' don't say 'kill.'
It was destiny, it was God's will."

Who killed Davey Moore,
Why an' what's the reason for?



Copyright © 1964; renewed 1992 Special Rider Music

Av Lisbeth - 9 december 2007 10:33

Se här en riktig julvästgöt*spets. Ulvus h*r grädd*t västgöt*r med v*rier*nde exteriör. Husf*dern är b*g*ren, formen från Finl*nd (finsk*vgs-klubben), foto Yours Truly. Är det *vent så är det...

Av Lisbeth - 7 december 2007 22:24

min d*tor är så k*ss k*n ej skriv* viss*bokstäver giss* vilk*? Eller ettor. Det är inte klokt v* mycket ettor det finns, t.ex när m*n sk* internetbet*l*. Övergå till röksign*l?

Får sk*ff*ny* hobbies. Den högre litter*turen? *ndlig*vägledning?? Why not?

Min ny* idol är ov*nförmält helgon, en *v de 4:* kyrkofädern*. Där h*r m*n mycket tt lär*. H*r gen*st *n*mm*t *ugustines motto: "D* mihi c*stit*tum & continentium, Domine. Sed n*li modo" - Gör mig återhålls*m och måttlig, Herre. Men inte just nu.

Är det inte lys*nde?PS hemsid*n är uppd*ter*d & julpynt*d. http://www.geocities.com/ulvuskennel/T*ck Michelle####

Av Lisbeth - 4 december 2007 10:59

...väder. Föga inspirerande att göra vare sig det ena eller det andra. Enl uppgift är det c:a 50 västgötaspetsar på stora Stockholm. Min skruttiga iMac fungerar sådär, vissa dagar oklanderigt (om jag tar mig in i den på ett bakvänt sätt), andra dagar inte alls eller med stora mödor. Borde skaffa nytt, men har ingen lust till stora utsvävningar före skatteåterbäringen. Så vi hankar oss fram. Blir det ingen julhälsning från Ulvus så vet alla berörda orsaken. Om min mor hade levt nu hade hon fyllt 94 år. Lilla mamma, alltid glad och snäll, du är med mig varje dag. Mor föddes 1913, när 1:a världskriget bröt ut, min syster, förutom en kusin och en farbror, den enda i min släkt som är vid liv vad jag vet, är född 1939 när 2:a världskriget började och Yours Truly 1945, när detsamma tog slut. Bra tumregel! Däremellan finns ett helt decenniums historia. Tanken svindlar!

Av Lisbeth - 3 december 2007 21:09

Vädret är sanslöst slabbigt! Regn och blåst och ännu mera regn. Då vårt hus ligger högre än omgivningen brukar gårdsplanen inte bli så blöt så det blir vattepölar, men nu... Vattnet hinner inte rinna undan. Det är synd om hästarna, de blir våta hur jag än försöker torka av dem.

Inga djur vill varfa ute, inte deras matte heller. Koppelövningar med Gerda får vi lägga på framtiden, har istället prövat med första stå-fint-på-bord. Eleven är läraktig, speciellt som det vaknas en bit kyckling. Stå blickstilla i två sekunder och se själfull ut, det går fint.

Städa är meningslöst, bättre vänta tills det torkar upp lite. Yours Truly ska fördjupa sig och gotta sig åt födelsdagspresenten från Alf, nämligen Knut Ståhlbergs stora biografi om de Gaulle. Restauration intégrale de l'indépendance et de la grandeur de la France!

Av Lisbeth - 3 december 2007 11:19

Besökarstatistiken är tillbaka, Ulvusbloggen hade 123 unika besökare/dag den senaste veckan och ligger därmed på 31:a plats av 11.500 bloggar. Bloggen är också en av de mest kommenterade. Tack alla som visat intresse och engagemang i vårt liv på landet!

Av Lisbeth - 2 december 2007 13:52

Nu har det äntligt blivit ordning på bokstäverna, så här kommer flyttrapporten, ett dygn försenad:
kl 15.30 svängde en ärrig ford in genom grinden, nerstänkt och tungt lastad. På taket fladdrade muntert förhängena till burskåpet. Ingrids västgötaspets Uno for ut, galen av lycka. Han var tillbaka till sitt barndomshem och tog detta i besittning med självklar auktoritet. Jack och Gunvald är svårt imponerad, lilla Gerda tycker den nya stora killen är vansinnigt spännande och är för övrigt oberörd. Ju fler dess gladare! Ada och Minna är så lagom muntra, nu är de inte högsta hönsen längre. Tibben Mimmi tar gästens ankomst med upphöjd orientalisk värdighet. Med gemensamma krafter hjälptes vi åt att lasta av och lasta ur; burskåpet kånkades uppför trappan till andra våningen utan att vi slog ihjäl oss. Det fylldes med spån och marsvinshus och snart vara alla installerade; rexarna Odyssevs, Glimmer, Gasolin och Ludde, peruanerna Obelix och Uffe, teddypojkarna Kaspersson och Harlekin och DEW self Wroom. Dessutom råttan Glenn som bor i en fågelbur, samma som han åkte i. Hjärtligt välkomna ska ni vara allesamman! Ingrids djur är vansinnigt välskötta och fina. Speciellt roligt att se Odyssevs och Gasolin som är födda här och varit duktiga utställningsgrisar, Glimmer som är en av våra första rexar, och inte minst Ludde, som Ingrid tog hem och vårdade förra julen, då han var svårt sjuk. Ludde och nu jättestor och välmående!
Alla fick en välkomstmorot och Glenn en ostbit. Enda bekymret är rådis-Glenn, som ser lite vissen ut. Han har minst sin bror Päron och är lite deppad. Kanske ska han få en liten kompis? Hursomhelst har han kalasat på kycklingbröst, nötter och tomtegröt. hoppas han tar sig.
I all denna yra tilltog blåsten, det dånade i skorstenen och stora trädgrenar blåste ner. Hästarna måste in! De sprang ledsna och oroliga och gnäggade; stalldörren hade blåst igen! Snart var de insläppta och kunde få mat och skydd för väder och vind.
På kvällen var det skönt att sitta inne, lyssna på stormen och kolla på min födelsedags-DVD med Morse,. tack Marina! Vilket totalmys!
Grattis på födelsedan Astrid***

Av Lisbeth - 2 december 2007 11:56

...tänkte jag skriva. Körde alla trix, Norton disc doctor, rengörning av tangentbord, lagning av teckenbasen etc. Allt fungerade utom c! Men plötsligt fungerar c igen. Tidigare var det d och e som inte datorn ville lämna ifrån sig. Sån här skit håller en husmor på med 1:a advent! Nya tider! Husfadern annonserar just att kaffe är på gång!Återkommer med rapport från gårdagens övningar.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards