Alla inlägg den 18 september 2007

Av Lisbeth - 18 september 2007 09:16

Back to civilization, hopefully! Vi har fått TV! Knivskarp bild, en massa nya kanaler och annat njutningsmedel för överklassen. Sitter och försöker ta in huruvida detta bidrar till alltmänt välbefinnande eller ej.

Igår var Hell Day, i varje fall till att börja med. Huset såg ut som Beirut, mycket pga av vädret, tidigare regn har gjort allting smutsigt. Fem hundar och fem valpar galopperar ut och in tio gånger per dag. De rena mattorna har tagit slut, dito filtar & vetbeddar har tagit slut. Tvättmaskin har vi inte haft på tre veckor, smutsvätt överallt. TV:antennsperson skulle komma, valpköpare från Lång-Bort-Istan skulle komma. Tvättmaskinsperson skulle komma. Yours Truly hade drabbats av Montesumas Hämnd, någon opasslighet i skrinet. Vacklade runt som en blek groda i mina patetiska försök att bringa reda i tillvaron.
Antennkillen klättrade upp på vårt tak, skruvade och vred, klättrade ner, stegen svajade, jag blundade. Mer skruvande i TV-rummet, och si - varde ljus!
Valptittarna dök upp och var underbara, precis som sådana är som har haft en liten tibetansk spaniel, en högt älskad hund, och som nu letar efter efterträdaren. Befanns att jag fött upp farmor till förra hunden 1984. Sånt är kul! Världen är liten...
Gjorde oss beredda att återinträda i civilisationen, dvs kolla på TV-programmen. Det utföll inte helt väl. Ett halvår utan TV är ett mentalt reningsbad. Efter 15 minuter började jag faktiskt må lite illa. Är van vid vår gamla jord-TV med behagligt suddig bild. Nu var allt skoningslöst avslöjande, det gick att se minsta näshår hos personerna i rutan. Usch! Samma gamla ljugande politiker, hycklade makthavare, medietränade VD:ar, vi-som-vill-oppare, soff-och-trams-program. Tittade på Rapport och stänge sen av. TV kräver nog en viss tillvänjning...

En nyhetsbild stannar dock kvar. En medelålders kvinna, som det var synd om på något vis; vårdbiträde, sjukskriven/arbetslös? Fick iaf svårt att få ihop det med klena ersättningsnivåer i de s.k trygghetssystemen. Kvinnan visade sitt skafferi, köpte bara billigaste födoämnena, framhölls det. På hyllorna syntes endast typ pulvermos, snabbmakaroner, pås-såser och chips. Om man petade i sig slikt skulle vem som helst få 20 kilos övervikt och bobbor i ansiktet.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards