Alla inlägg den 22 september 2007

Av Lisbeth - 22 september 2007 19:11

Den här veckan har bloggen 120 besökare i snitt per dag, i lördags närmare 200 unika besökare. Därmed är den på plats 30 av de populäraste bloggarna. Det finns 9300. Jag förstår inte att någon kan vara intresserad av att läsa den smörja som en föredetting som jag plitar ihop, he he... Men hjärtligt välkomna ska ni vara allesamman!
Vår katt Ture har koll så att allt går rätt till!

Av Lisbeth - 22 september 2007 14:58

Hörde ett hemskt oväsen ute på vägen. Där kommen karavan med gamla traktorer. Tydligen på väg till ett veteran traktor get-together. Det var rent rörande att se de gamla arbetshästarna. De kuttrade och rök. Hemskt vad det luktade! Och vilket öronbedövande brummande! Undra på att man har blivit lomhörd.
Tyckte mig se precis en sådan traktor som jag själv satt uppspetad på under mitten av 50-talet, en röd Volvo. Kanske var det rent av samma traktor. Jag vet att den finns kvar på gården någon mil härifrån. Nostalgi!

Då lärde man sig köra för alla redskap samt backa med släp. Ack, vilken nytta jag haft av dessa färdigheter. Det är mandroms oomkullrunkeliga uppfattning att alla flickor ska ta körkort och lära sig köra bil. Ety man blir mobilt självständig samt inte beroende av manspersoner eller andra despotiska släktingar. En god början är att köra traktor. En traktor för varje flicka, det vore väl något?

Av Lisbeth - 22 september 2007 13:16

Läste en bra sak i dagens DN. I en bokanmälan skriver Jane Magnusson bl.a om översättarens problem, inte minst från engelska till svenska: "Svenska språket är kanske en del av problemet. Det räcker helt enkelt inte till."
Det där känner vi igen! Har för egen del i all blygsamhet översatt halvdussinet böcker. Här finns svårigheter. Hur lägger man sig på exakt nivå när det inte finns motsvarande ord eller uttryck på svenska? Engelska språket innehåller dessutom fem gånger som många ord som svenskan.
Magnusson nämner också en livsstilsgrej kallad "entitlement". "Fenomenet finns i Sverige - varför inte ordet?"
Det är alltså alla överutbildade upper-classare som glider omkring UTAN ATT EGENTLIGEN ÅSTADKOMMAN NÅGOT, "MEN SOM ALLTID KÄNNER SIG BERÄTTIGADE TILL NÅGON FORM AV GRÄDDFIL. MAN SKA HA DE BÄSTA JOBBEN, DE HÖGA LÖNERNA, DE ÅTRÅVÄRDA INBJUDNINGARNA, ALLT, UTAN ATT JOBBA FÖR DET."
(Här lyckades jag trycka på versalknappen utan att det var meningen. Texten får stå kvar versalt, tycker att det passar bra. Freudiansk feltryckning?)
Alltså, en svidande vidräkning om just denna rättighet att flyta omkring och kräva grejer. Entitlement? Det känner vi också till!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards