Direktlänk till inlägg 23 november 2010

Ett fall för Josefsson

Av Lisbeth - 23 november 2010 10:33

  Nej, det handlar inte - som en kollega antytt - om en journalist fälls och utesluts ur SKK, så borde detta vara ett fall för Janne Josefsson och Uppdrag Granskning. (Yours Truly har inte löst ut brevet från SKK med den troliga DN-anmälan från ovänsbloggen som hotat anmäla och inte bestämt hur fortsättningen ska bli).

Det handlar om något helt annat. Ovänsbloggen vill nämligen vara Janne själv.

Enligt aktuell programförklaring:

Programförklaring

 Det kanske är i senaste laget men det finns anledning att klargöra syftet med denna blogg. Hade vi verkat inom radio eller TV kanske vi kunde ha fått epitetet "Public service" - i allmänhetens tjänst. Vi är hundägare och ser på collien, och collieuppfödningen, med de ögon sådana har. Ibland sammanfaller våra åsikter med andras, även uppfödares, men vår lojalitet finns i första hand hos hundarna och valpköparna - hur skulle vi annars kritiskt kunna granska uppfödarna och deras resultat? Vi kommer aldrig att bli ett redskap, en reklampelare eller något liknande för någon uppfödare. Vi läser artiklar och statistik, vi jämför, vi funderar och drar en och annan slutsats. Det var precis så vi tänkte när vi startade bloggen - och precis så tänker vi fortsätta. 

  

 Den pessimistiskt lagde kan förvisso tänka: Megalomana knasbollar med hybris... Det är en svada; en massa förslag, papper, prat. Men här antyds en god vilja och ett sympatiskt syfte.

Förhoppningsvis utesluter inte "granskandet" de egna leden? Ja, egna och egna... En av de mest meriterade uppfödarna inom bruks - och tillika varm tillskyndare av ovänsbloggen om man ska döma efter kommentarer å sagda blogg - har haft oturen att få riktiga skitresultat efter sin senaste satsning (import). Sådant svider såklart. I  första egna kullen är alla sju  (7 )röntgade: 1A, 1B,  3  C, 1 D,  1 E (i Norge)  = 5 med HD av sju. I procent blir det 70%. I den andra kullen, samma kombination,  två i Sverige röntgade med  1 A, 1 C.

 Uppfödaren annonserar på sin HS att denna tik, som haft 3 kullar och blir 8 år i jan, ska paras igen. I hennes första kull finns det någon med HD (inget att orda om, sånt händer), i andra kullen nu fem med HD och senaste kullen, dryga året nu redan 1 med HD av två röntgade. Idé att låta tiken bli pensionerad?

Fast det är klart - MH-resutaten för hundarna har kryssen i de rätta rutorna... Kanske viktigare än att bakkärran hänger med? För den rene är ju allt rent!

Än mer betänksam blir man inför nästa förslag till "service" på en till ovännerna närstående blogg, collieinfo (det blir lite rörig det här men det är samma huvudperson och pådrivare).

Två genetiker på SLU:s har åtagit sig att besvara frågor om praktisk genetik. Inom kort öppnar frågelådan "Genetiker svarar".

 

Hur kan SLU:s genetiket ställa upp på sådant på en alldeles privat blogg? Har detta gäng tagit över SCK:s roll som rasutvecklare? Och vad säger SKK?

 





 
 
Ingen bild

Marina

23 november 2010 13:49

Haha, Knasbollar med hybris, på pricken! Bara detta lilla utdrag säger ju allt. Det var väl bara det nu för tiden populära ordet "kränkt" som saknades, eller det kanske var med?!

 
Ann-Sofie

Ann-Sofie

23 november 2010 14:58

SLU + privat blogg ="Genetiker svarar"? Jag känner givetvis inte till universitetets praxis men forskare brukar i regel vilja ha betalt för sin tid -eller ha någon form i utbyte i vart fall. Annars kan jag i mitt stilla sinna undra vad som driver forskare att svara på frågor, på regelbunden basis (eftersom det är en "frågelåda") och på en privat hemsida -fritidsintresse?

SCK och SLU bedriver nu Mentalitetsprojektet ihop och sammantaget känns det inget vidare med kopplingar till collieinfo/+bloggen. I synnerhet när SLU driver forskning för våra pengar -det skall vara seriöst ut i fingerspetsarna! Tror kanske SLU att collieinfo drivs av SCK? ...

Å var är SCK?? Styr upp detta nu!!

Ann-Sofie.

http://www.collieforever.blogg.se

 
Ingen bild

Bertil

23 november 2010 16:26

Jag undrar jag, Ann-Sofie, om du inte har rätt! Jag tror att SLU tror SCK = Collie Info. SLU:s (och våra SKK) pengar skall väl inte gå till detta oseriösa trams, SCK MÅSTE ta fatt i collierasen om detta inte skall rassla ihop helt( eller värre än vad som redan är gjort). Man tror inte det är sant, ja du milde... Försöka få till gratis service, dvs få kända genetiker att svara gratis på frågor ställda via en privat hemsida i genetiskafrågor rörande collies. Vad gör SCK:s AK?
VET SCK OM DETTA? Kanske SCK skulle ta fatt i detta med hälsa och HD lite seriösare och se till att alla uppfödare följer deras påhittade regler. Inte 17 kan man väl kallas A uppfödare och seriös, om man konsekvent avlar på en tik som lämnat så mycket HD belastade avkommor? Kanske en fråga att ställa till genetikerna: Anses det vara OK om en tik som är 8 år och som i 3 kullar lämnat många HD belastade avkommor paras en 4 gång? Anser genbetikerna att detta rimmar med SKK:s grundregler att inte avla på kända anlagsbärare av genetisk art? Skall nu SCK kallas för rasklubb och SBk specialkubb så får dessa nog sätta igång att arbeta lite och visa ett riktigt intresse för lh collierasen. Inte släppa allting till högljudda skränande gaphalsar med superego...som i förblindad storhet kontaktar alla de kan komma på i alla möjliga sammanhang i diverse olika instanser och kör sitt eviga colliehatande mantra. Nu får det väl ändå snart vara stopp på detta trassel och collietrams! Låt rasen få lugn och ro och få möjlighet att återhämta sig efter allt detta skitsnackande från en sekt inom rasen. Jag tror denna sekt är hundhatare i stort och colliehatare speciellt...

 
Ingen bild

BoGi

23 november 2010 20:19

Undrar vad denna tik kan tillföra rasen förutom med mycket stor säkerhet mer HD...Det är mer hd än vad många andra fått fram under många år, tyvärr.
Det låter inte vidare genomtänkt att låta en sådan tik gå vidare i avel. A-uppfödare?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards