Alla inlägg den 8 februari 2010

Av Lisbeth - 8 februari 2010 17:41

-Har DU sett detta?

Hittade det på ett SBK- distrikts hemsida.

"Remiss: Etisk policy för prov och tävlingar" I handlingar står: "Remissen skickas inte direkt till lokalklubbar och medlemmar, utan vi ber varje instans sköta behandlingen av remissen så att medlemmarnas synpunkter beaktas." Kom ut före jul : Senaste svarsdatum är 15 februari 2010. Utsänt fel tid och för kort remisstid! Med tanke på jul och årsmöten... om de verkligen vill att medlemmarnas synpunkter ska beaktas. Eller är de tankeläsare? eller är det s k .... Hälsning/Undrande medlem

Av Lisbeth - 8 februari 2010 06:44


Kommentar av verksamhetsplanen till Kennelfullmäktiges delegater (30-31 maj 2009): "Nils Erik Åhmansson informerade om de tre parallella forskningsprojekt där man ska utvärdera MH under de närmaste åren. SKK kommer att avvakta de resultaten och sedan gå ut med information på bred front och ha samarbete alla berörda klubbar." Det fanns alltså ingen utvärdering av MH som SKK hade att ta ställning till. Det finns det inte heller nu, i varje fall ingen som varit tillgänglig för en vidare krets.


Däremot finns nu ett förslag till s k BasMH, vilket SKK/CS ännu inte beslutat om. Ändå finns information här och där precis som allt är klappat och klart. Planen är att färdigt test startar sommaren 2011. Dessemellan kommer inte nytt KF - det var alltså Kennelfullmäktige som godkände verksamhetsplanen: -Kraftfull satsning på utvärdering av SBKs Mentalbeskrivning Hund för att ta fram motsvarande tester för alla raser. Borde inte ett KF pro forma få ta ställning till utvärderingen av befintligt MH först - i en ny verksamhetsberättelse? Innan man sätter igång att bygga ut en testverksamhet i industriella former!


Om man tittar på http://www.terrierklubben.se/ (läs alla underrubriker!) inses att testet utvecklat i full skala kommer att ta klubbarnas alla krafter i anspråk. Och inget KF emellan som kan säga Stopp och belägg! Ska man numera verkställa beslut innan de är fattade? Var är möjligheterna till insyn och debatt i en folkrörelse? En olustig känsla smyger sig på: det ännu ej godkända eller offentliggjorda testet forceras nu fram.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards