Direktlänk till inlägg 18 november 2010

Vad är det för fel på namn?

Av Lisbeth - 18 november 2010 08:05

   Steadwyn Magnetism
(Int & Dk & N Ch Lakefield Lars Of Liable - Int & Dk & N Ch WW-08 Steadwyn Fashion N`Passions)
    
Ang kommentarer på senaste inlägg... Fundera ett ögonblick på vad det säger om svenska hundvärlden idag, njut av den bildsköna collien och den stjärnspäckade bildtexten så kommer förtsättning om en liten stund!    

---

Detta nya påfund att man inte ska nämna hundar vid namn och knappt ha med dem på bild får Yours Truly att gå igång på alla åtta! Ur vilka grumsiga vrår föds en sådan tanke? Va! Är det den gamla svenska Avundsjukan som spökar? Jag såg samma tendenser i en klubb (tidigare påtalat) där hedersmedlemskap innehas. Klubben har antagit någon poxy  "policy" att icke publicera hundnamn/kennelnamn (annat än i prislistor - ojdå! tack för det...) på det att ingen ska få "gratisreklam". Vad är det för rappakalja?!!! Hur ska människor få kunskap om de bästa hundarna/kennlarna om dessa av några slags "hänsyn" ska förbli anonyma?  

Och så detta med rasklubbars oinskränkta makt... Rasklubbar ska så klart ha en del att säga till om, kanske t o m makt, men inte all makt...

  Som nu SBK:s krav om MH för registrering (i bästa välmening naturligtvis...) och vissa rasklubbar som hakar på med drakoniska krav för det som krävas kan, bl.a i fråga om valphänvisning. Läs mer om detta på Ann-Sofies välskrivna blogg där i saklig ton och med överväldigande detaljrikedom redogörs för rent absurda konsekvenser och undanhållande av obekäma fakta. Läs dessa inlägg (fr 12.11 och framåt) och tänk efter (se länk t. h.)Tillåter mig citera slutklämmen: Valphänvisningen består i fler delar än mentalitetskravet (suprice!) och således är det andra bitar som kan göra att valphänvisning inte uppnås. Det är inte 60% av årets hittills registrerade kullar som fallerar på mentalitetskravet -även om det lätt kan uppfattas på det viset. Det är faktiskt så att siffran svänger åt andra hållet, om ni tillåter mig räkna in TJH så landar siffran rätt så nära 60% (57.45%) kullar med godkänd mentalitet för föräldradjuren. Om folk envisas med att tycka att en hund som är godkänd TJH inte är gott nog mentalitetsmaterial ligger siffran likväl på över 55% (55.32%) godkända föräldradjur.       

  Den fina försvarsmaktshunden som har mer meriter än vad MH-fanatikerna har tillsammans, men som ej får valphänvisning pga brutet  MH, känner Yours Truly dessvärre inte till namnet... Men han kallas "Ice" och matte heter Susanne.   Han (och hon) duger gott till Försvarsmaktens behov, ja är rentav ett utmärkt tjänsteekipage och hunden en utmärkt brukshund (som särskilt väl ägnar åt militära och polisiära uppgifter - någon som minns den ursprungliga formuleringen för brukshundar?) och det räcker för mig. Men ej för SBK-rasklubbens valphänvisning. Det är  huvudlöst och rent pinsamt.  Någon däremot ?    

--

OBS Viktigt! För den som möjligtvis uppfattar inlägg (och kommentarer!) på denna blogg mest som en massa gnäll på Svenska Brukshundklubben med ingående rasklubb, vänligen kolla på motbilder på http://www.brukswebben.se/ Där finns en underbar historik om ett par Stockholmsklubbar från den tiden då SBK var "världens bästa klubb". Läs den och inspireras!                                   

 
 
Ingen bild

Lena

18 november 2010 12:26

Nämnda TJH hund är bla. SUCH enligt SBK:s egna krav för championat! Att INTE tillåta valphänvisning för Ice avkommor(naturligtvis om övriga krav uppfylls)är obegripligt, för om jag fattat rätt betyder BRUKS = NYTTA och är inte en tjänstehund ett mycket bra exempel på en NYTTOHUND?!

 
Ingen bild

Eva

18 november 2010 12:46

Måtte SKK ta över allt avelsansvar för SBK raserna och speciellt for collieraserna! Såhär kan det ju bara inte få gå till.En collie som uppfyller de ytterst stränga krav som tjänstehund måste väl duga för valphänvisning? Dessutom är det ju detta som SBK egentligen skall producera, dvs godkända tjänste och bevakningshundar, dvs det som Försvarsmakten betalar 1 miljon kronor för årligen? Denne hane måste ju vara ett fynd för alla seriösa uppfödare av collies. Måtte han para vackra och bra tikar och lämna fina, duktiga och vackra avkommor!

 
Ingen bild

Lena

18 november 2010 12:54

Den vackre och duktige Ice heter istamtavlan S o N UCH TJH Sunwind's Be Famous, ville bara meddela detta.

 
Ingen bild

Lena

18 november 2010 14:56

Eva det "sjuka" är också: OM FLERA uppfödare använder nämnda TJH (även om tiken skulle uppfylla samtliga krav) så framstår collierasen enligt statistiken JUST NU på SCK, som ännu sämre... Procenten du vet!
Var finns det sunda förnuftet?

 
Ingen bild

Eva

18 november 2010 18:04

Lena,med denna inställning har SCK förhoppningsvis snart gjort sitt... man kör ju över Försvarsmakten...som ju gärna vill ha valuta för de miljoner man lägger i SBk varje år, för att denna organisation skall utbilda...TADAA!!! TJÄNSTEHUNDAR(FV)...

 
Ingen bild

Peter

18 november 2010 18:15

Sunt förnuft i samma andetag som SCK förekommer inte.Man tror de har tullat på "priten" så att "pocenten" blir som den blir...

Läs gärna Ann-Sofies utmärkta blogg, se hänvisning här intill.Där har vi en som dels kan avslöja det "pocent trams" som sprids inom SCK av dess apoleter, dels är hon en kompetent och mycket välutbildad person, som kan torgföra sina kunskaper på ett utomordentligt sätt till alla oss andra med mindre statistikkunskap. Tack Ann-Sofie för din eminenta blogg Collie forever!!

 
Ingen bild

Anna

19 november 2010 09:53

Suck, och SUCK - vilka idiotiska påfund!!! Där har verkligen den svenska avundsjukan vunnit- om detta går igenom.

 
Ingen bild

Lena

19 november 2010 11:10

Anna, detta gäller redan!
På årsmötet 2009 röstades TJH BORT från valphänvisningen...Inga kullar födda 2009 samt 2010 och framåt erhåller hänvisning,bara OM kryssen är rätt i MH protokollet, se.SCK sida. År 2008 och tidigare erhöll TJH valphänvisning!!
I motionen(nr 2) som lämnades 2009 om de skärpta kraven på valphänvisningen, nämns inget om TJH, däremot UTELÄMNAS texten!
Var medlemmarna på årsmötet 2009 verkligen medveten om att: TJH RÖSTADES BORT från valphänvisningen?? Eller var det medvetet från vissa...
Att i detta särskilda fall stirra sig blind på MH protokollet(hunden fick INTE bevisa att den var/är skottfast)mycket trångsynt i mina ögon! Dessutom har även SBK numera tillåtit att en hund med skott 5 på MH skall få gå MT.
En mentalt instabil hund lär knappast vara aktuell för en uppgift som tjänstehund .
En hund KAN utvecklas positivt med åldern,trots ett "svagt" MH. MIN UPPFATTNING!

TREVLIG HELG alla på bloggen!

 
Maria D

Maria D

19 november 2010 12:32

Tycker dock inte man ska glömma bort att två gånger har hunden blivit så rädd i samband med Dumpe (överraskning) att han inte orkat ta sig igenom ett MH. I mina ögon är det generellt sätt inte en lämplig avelshund. Man kan inte sätta regler för "undantagshunden" som detta ändå är, man måste sätta reglerna för den stora helheten.
De flesta som blir så rädda på ett MH att de inte orkar fullfölja har inget i aveln att göra.

Vill poängtera att jag pratar om hundar som har ett brutet MH generellt, inte om den specifika hunden här. Undantag som bekräftar regeln finns alltid och han kan mycket väl vara detta undantag.

http://www.meringa.se

 
Ingen bild

susanne karlsson

19 november 2010 15:47

Då tycker jag du ska ta reda på varför det bröts andra gången han gick bram vid dumpen men den som var beskrivare var så dum och inte tyckte om collie men han tog fram en schäfer istället som var rädd min hund viftade hela tiden på svansen så han borde ha fått fortsatt. Så jag tycker ta reda på lite hur MH gick till innan ni dömer hunden och vore han rädd så skulle han inte vara TJH för dom ställer höga krav fatta lite.

 
Marianne

Marianne

19 november 2010 15:58

Undantagshund tror jag inte att det handlar om. Tvärt om, det är ganska vanligt att MH inte visar speciellt mycket alls av hundens framtida utveckling.
Säger jag med erfarenhet som hundförare i försvaret, mental-figge mm. Har f.ö genomgått MH med fler än tio hundar. Ha en trevlig helg alla!

http://www.gatefields.se

 
Marianne

Marianne

19 november 2010 16:30

En undran: Varför skriver inte några medlemmar i SCK en motion till årsmötet och föreslår att TJH oavsett MH-kryss är berättigade till valpförmedling? Det kanske inte är svårare än så?
Om man är intresserad av valpförmedling kanske det är en bra ide', vad vet jag?

http://www.gatefields.se

 
Ingen bild

Bi

20 november 2010 02:31

Rasklubbars oinskränkta makt... Ja, det är illa när man betänker hur många okunniga, oerfarna, obildade p****n som sitter i dessa styrelser och som lyckas övertala sina gelikar att rösta igenom deras förslag. Kloka, erfarna, kunniga hundmänniskor tröttnar på styrelsearbete och dumskallediskussioner med sådana och vips har p****na tagit över. Och då går det illa i många klubbar och raser.

Lisbeth

20 november 2010 08:48

Usch!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards