Alla inlägg den 16 mars 2011

Av Lisbeth - 16 mars 2011 10:27

   Ännu släpper vintern inte sitt grepp över gården Vårdal... I morse var det minus 9 grader! Till och med en alltid glad och livad kattunge såg missnöjd ut! Men så fort solen går upp så blir det plusgrader, småfåglarna dyker upp och kvittrar. Ponnyerna står mitt i maten... Hästarna har dessutom börjat fälla vinterpälsarna!

   Så man borde ju ser framåt mot ljusare tider! Men ändå är det lite svårt att känna något egentlig glädje; ivf om man tänker på kennelvärlden som den ter sig. Hur människor kan ens överväga att satsa på en valpkull är höljt i dunkel. Hundavel som den utvecklats i vårt land är något av det mest kostnadsdrivande som finns. Alla uppfödare som jag känner sitter med kvarblivna valpar...

Det hänger liksom ett damokels svärd över allt som har med hund att göra. Vår kennellednings oförmåga att visa ljusa bilder runt hund blir alltmer kännbar. Det känns väldigt långt i från kampanjen Hunden Behövs... Istället är man inmålad i ett hörn och måste ständigt värja och försvara sig; det är farliga hundar, kamphundar, rädda och arga hund, hundar som biter ihjäl småhundar, medlemmar som anmäler varandra för allt möjligt, poliser som klagar på bristen på tjänsthundsämnen, räddningshundförare som klagar på att polisen inte vill använda deras hundar, morrhår, dumma TV-program... SKK:s motdrag är att satsa miljoner på "mentalt och exteriört sunda hundar". Men man har inte ens definierat vad sundhet är!

Är det ingen som kan tala om hur roligt, meningsfullt och intressant det faktiskt är med hundar och hundsport? Eller var. Det vore väl en bra början?

Kennelvärlden har alltmer börjat framstå som dyr, krånglig, full av faror och hot, samt obegriplig. Undrans på att förhoppningsfulla blivande hundägare faktiskt tappar lusten redan från början och kollar på Blocket istället...

Av Lisbeth - 16 mars 2011 06:46

   Det spelar ingen roll om ulvusbloggen har inlägg varje dag, ibland flera gånger dagligen, eller vad jag skriver om - så fort ordet collie nämns så ökar antalet läsare med 50 minst. Hur kan collieintressenterna (vågade inte skriva collievännerna!) veta att Yours Truly ämnar skriva om collie just den dagen?? Draget efter collienyheter är enormt! Till och med den lilla colliebloggen, som jag inte skrivit i på mer än ett år, har trogna dagliga läsare. Senaste månaden var det 135 unika besökare! Man blir smått rörd... Kikade på bloggstatistiken nyss  (8.30) - då låg lilla ulvusbloggen på 5:e plats mest lästa av 120.000 bloggar. Visserligen har väl inte folk vaknat till liv än, men nog blir man fundersam! Vad är det som missgynnade collieintresserade inte får fram/kan ta del av i andra media?

Här står vetenskapen frågande!

  Lättare då att konstatera att kattungen Mandy, 5 1/2 månad, allt mer liknar en seriefigur, det nästan svävar en pratbubbla över allt han företar sig.  Precis som att ha katten Gustaf (Garfield) live i möblemanget.   

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards