Direktlänk till inlägg 17 februari 2010

Skotte BIS på Westminster!

Av Lisbeth - 17 februari 2010 15:50

  


Årets Hund i USA 2009 - Ch. Roundtown Mercedes of Maryscot - blev BIS på Westminster för andra året i rad! Sköna Mercedes har mer än 110 Best in Show och har därmed med råge kvalificerat sig till skottarnas Hall of Fame. Är det inte märkligt att en så liten ras (numerärt) med som så lite genpool kan producera dessa konstanta vinnare? Enligt populationsgenetikerna som numera dominerar avelstänket i vårt land skulle en sådan ras för länge sedan kollapsat! Men skotsk terrier håller fanan högt naturligtvis - i kärleksfulla händer... Årets Hund i USA, i Ryssland, i Danmark förra året! Kan man inte fundera lite på vad det beror på?Se lite utförligare om detta på skottebloggen.

 
 
Ingen bild

Petter

17 februari 2010 20:17

Så otroligt fantastiskt! En så liten ras, producera supervinnare efter supervinnare över hela globen. Helt makalöst!

 
Ingen bild

Martin

18 februari 2010 08:20

Fantastiskt att en sådan ras kan vinna stort överallt och producera högvis med toppvinnare trots liten genpool - samma sak med förra årets amerikanska gigant, sealyhamterriern. Man kan inte låta bli att förundra sig över hur det är möjligt? En förklaring är förstås att rasen har kunniga uppfödare som har insett att hunduppfödning handlar om kunskap, INTE dataprogram och inavelskurvor och div protokoll och diagram för avprickning och godkännande! Jämför gärna med de raser som följer de självpåtagna experternas propåer och tvingande krav---kvaliteten i våra ringar sjunker rejält och inte är det heller belagt att hälsan är bättre hos dessa raser. Det är en myt!
M a o : skickliga ansvarfulla uppfödare vars gärning inte kringgärdas av idiotiska regler har återigen bevisat att de kan producera hundar av världsklass. Bravo och grattis till dem androm till varnagel för alla andra!

Martin

 
Ingen bild

Lisbeth

18 februari 2010 08:40

"dataprogram och inavelskurvor och div protokoll och diagram för avprickning och godkännande! Jämför gärna med de raser som följer de självpåtagna experternas propåer och tvingande krav---" - Vilken suveränt pricksäker kommentar!

Se bara vad som hänt inom de raser(rasgrupper) där populationsgenetikerprogrammet genomförts i full skala under en längre tid - raserna har inte blivit friskare - tvärtom autoimmunsjukdomar och andra "nya" sjukdomar grasserar - och inte har raserna blivit exteriört, mentalt, bruksmässigt eller jaktligt bättre.

 
Ingen bild

Anita W

18 februari 2010 15:07

Hej o Hå
Här har jag inte varit på länge och vad ser jag. Katter!!!
Randiga , prickiga, brokiga och inte en enda trevlig Cornish Rex eller Bengal. T.o m Abessinier duger (helt medveten om att det är felstavat och vill inte ha det rättat om ej nödvändigt) Nej, här fanns tydligen bara mopsliknande "feliner" som ju är vackra men aj aj. Dessa pälsar!!

Skottar ja. Till och med "lilla" jag gav en Skotte tvåa BIS veteran nyligen i Norge Den hade titlarna Int. Nord. UCH
och namnet var Thawn´s Lumina. Nio år. Kan inte mycket om dom men trevlig var den och blev bara slagen av en annan Int Ch som var av rasen Eng. Springer S.
Heja Sverige!!!!

 
Inga

Inga

19 februari 2010 06:56

Hälsningar från New York !
Igår hemkommen därifrån och förstås också besök på Westminster Kennelclub hundutställningen , där jag såg denna underbara skotten "Sadie". Det skrevs där redan om hennen i dagstidningarna innan henne BIS-vinst.
Västgötarna var 9 st , av vilka 7 var utmärkta i mitt tycke. BIR vinnaren , den mycket vackra kanadensisk födda tiken Larska's Halldora var mycket "svensk" , ty hennes fader är Märgelbackens Bothvar (sonson till Fennican Sir Alexander) och modern Vastgota Linus Ida har en helt svensk stamtavla med Tridents och Krösaskogens hundar.
På Westminster Kenneclubs websidor kan man se video på alla raser.

http://www.kolumbus.fi/fennican

 
Ingen bild

Lisbeth

19 februari 2010 09:22

Tack Inga för denna kärkomna hälsning från NY och nyheter från västgötaspetsarna over there!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards