Alla inlägg den 6 september 2011

Av Lisbeth - 6 september 2011 15:26

Det är mycket man undrar över...

Hur kan det komma sig att vår kära huvudorganisation - i de bästa av syften givetvis - lägger ner så oerhörd möda på att skapa tvingande regler kring hundaveln, samt resurser för att kontrollera och styra densamma? Och varför, o varför är kontrollen och efterlevnaden så väldigt viktig i vissa fall - det är som ristat i sten! Medan i andra fall är det liksom inte så noga? Som nu detta med FCI - Fédération Cynologique Internationale vår überkennelklubb om man så vill, dit alla kennelklubbar - utom den amerikanska och engelska - är anslutna. Syftet med FCI är att bevaka och främja kynologiska frågor och SKK har därmed att rätta sig därefter. Hemlandets rasstandard är den som gäller och hemlandets val av illustration till densamma - detta är som hugget i sten, även om vissa val av illustration är olyckliga, rent av missvisande och påminner mer om barnteckningar. Men det är just dessa som ska användas - även i Sverige, för så har FCI bestämt. Det är hugget i sten.

Men hur kan det då komma sig att FCI International Breeding Strategies FCI:s avelsstrategi (se tidigare inlägg) inte uppmärksammats i vår del av den kynologiska världen? Det är bad news.

  

En god publicistisk regel är att varje dålig nyhet bör följas av en god, så här gäller det att måla upp motbilder. Då många av de skickligaste svenska uppfödarna känner sig motarbetade (se ovan) så är det lättare att finna inspiration i uppfödning av andra djurslag. Till exempel häst och katt. Där uppskattas och premieras fortfarande den erfarenhetsmässiga kunskapen och skickligheten - hantverket! 

För att lyckas i hästaveln räcker det inte med att gå en kurs, man måste kunna något också, vara noggrann och disciplinerad. Det är samma sak på kattsidan.  

Det här är vår Queen-Cat IC Ormeryds Emma JW - multiple BIS-vinnare och mor till ett helt gäng BIS:isar. Så är hon av uppfödd av Anna Lange - en av kattvärldens Grand Ladies - och så blev det ju bra också... Emma är nämligen inte bara vacker och vinnande med likadana barn - hon är också supersund, en otroligt trevlig katt och en stor personlighet!

Har aldrig varit sjuk...

Av Lisbeth - 6 september 2011 08:19

I looked at some photographs  - less glamorous but more cheerful, always smiling, like this taken 2 years by my grandson Felix at a show - I was just pleased with my dogs performances  
 
Circumstances have changed a lot this year (job, domestic, kennelpolitics) and Yours Truly has changed with it - for the better or the worse I do not know - only that I feel different - this was taken in February  2011:
   photo by courtesy Gunnar Lindgren

6 months later and minus 10 kgs  this is me (yesterday)
 

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards