Alla inlägg den 22 september 2011

Av Lisbeth - 22 september 2011 08:52

Bankkrisen sänder chockvågor världen över. I vårt land är det tagelskjorta som gäller, arbetslösheten går upp och ekonomin ner, enligt dagens media.
Hur påverkar det oss i hundvärlden? Jo, en hel del som det visar sig. De som lägger på en valpkull ser ut att ta en stor risk. Alla bekanta som haft valpar under sommaren har valpar kvar; det är vitt skilda raser som grand danios, tibetansk spaniel, labrador, collie, schäfer, m. fl. Valphänvisare kan vidimera att efterfrågan i stort sett upphört. 
Det här påverkar ju hundsporten i stort; lägre registreringssiffror, medlemssiffrorna går ner, etc.
Kan man förespå mindre solsken och bistrare miner på KF (Kennelfullmäktige) i helgen?   
Med säkerhet, ty en annan har varit med förr... Personer på olika nivåer inom organisationen har redan hört av sig och är mer eller mindre oroliga. Situationen påminner om 1995, när Sverige senast hade en ekonomisk depression. Då gjorde SKK allt för att undanhålla obekväma sanningar, t.ex avseende medlemsutvecklingen:
"SKK behöver höja registreringssiffrorna som pekar lika ledsamt nedåt som länsklubbarnas medlemssiffror. En nyhet är Hundsports prenumeranter som nu återfinns bland länsklubbsmedlemmarna. Bibliotek och veterinärkliniker som prenumererar på HS redovisas i statistiken under rubriken medlemmar, länsklubbar." (Brukshunden reportage, KF -95). Ack ja - det var ju 16 år sedan - vad angår det oss...? En hel del skulle man kunna tro - det är ivf exakt samma personer i ledningen för styrelse, administration, tidskrift, m.m Hur det i detalj ligger till med medlemsutveckling, statistik och annat mätbart kan Yours Truly ej uttala sig om - än.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards