Direktlänk till inlägg 1 september 2007

Storebror Gunvald

Av Lisbeth - 1 september 2007 10:12

Gunvald med sin bästa pinne njuter i septembersolen.

Idag är Ulvus Gunvald Jackson inte längre "valp", dvs 9 månader och skulle kunna tävla i juniorklass. Han är på dagen lika gammal som pappa Jack var när han tog sitt första cert & BIR. Gunvald har haft en större kostym att växa i och är fortfarande väldigt valpig, trots att han till de yttre måtten är betydligt större än sin far. Gunvald har iaf barnsinnet i behåll, den roligaste vgs jag haft! Det rör sig åtskilliga funderingar under hans ännu valprynkiga panna... Allt snäll och glad har han ärvt det bästa från båda föräldrar; förig och pigg som mamma Minna, folkkär och showboy som pappa Jack. Gunvald har alldeles av sig själv anmält sig som dagisföreståndare. Han är väldigt förtjust i sina småsyskon. Varje kväll när familjen kommer balanserande tekoppar och och kvällslektyr, då får alla hundar vara med i vardagsrummet, där Minna och valparna bor. Mormor Ada och pappa Jack tycker att ätteläggarna ger dom ilningar i tårna och håller sig på valpsäkert avstånd i soffan. Men Gunvald gnuggar tassarna: "Äntligen!" Han verkar tycka de små är så söta och fina! Lägger sig på knä för att göra sig liten, puttar med nosen, och är med på noterna när någon valp gör en lekinvit. Igår gjorde Gunvald något av det gulligaste jag sett. G stod utanför den stora valplådan, småttingarna tultade runt med sitt. G såg grubblande ut. Aha, valpar ska ha leksaker! Gick iväg till leklådan där knutar och pipdjur förvaras, valde noga och kom tillbaka med en personlig favorit, en stor svart spindel som det piper om. Den tog Gunvald och släppte ner hos valparna. Tog ett steg bakåt och inväntade effekten. Valpgänget höll på med sitt och tog ingen notis om lekisen. Gunvald plockade upp pipisen igen och släppte ner den från en HÖGRE höjd. Denna gång blev pep spindeln till och en valp sprang fram för att undersöka. Gunvalds lycka var fullkomlig! Det var som att se det lilla barnet som för första gången lyckas göra en HEL sandkaka på lekplatsen. Ingen mänsklig förälder kan ha sett nöjdare ut!

För att ytterligare förhöja glädjen gick G och hämtade den tomma wienerbrödspåsen som låg inom räckhåll. Även den bar han fram och droppade i valphagen. Kan inte hundar tänka?

 
 
Isabel

Isabel

1 september 2007 12:14

Å så sött, det är så man får en tår i ögat.

Ha det gott

http://kennelviking.bloggagratis.se

 
Britta

Britta

1 september 2007 12:30

Det sägs ju att hundar inte kan kombinera tankekedjor, bara associera - men när det gäller västgötaspetsar.....
Gunvald gjorde en typisk "bästgöte" tycker jag :0).
Så här gjorde faktiskt Stina med Bitte och Ruben - men hon är ju deras morsa ;) Hämtade pryttlar och puttade runt i lådan eller på golvet,tills Bitte och Ruben hajade att det var ny grej på g. och kastade sig över den.

http://www.oxberget.se

 
Ingen bild

Britta

1 september 2007 12:32

Kanske en domesticerad variant av att släpa hem byte till lyan och låta valparna leka "döda-leken", i inlärningssyfte?
Man tager vad man haver.....

 
Bitte

Bitte

1 september 2007 13:36

Sådana här berättelser är ju så roligt att läsa och du skriver så levande, att man kan se händelserna framför sej.

Lycka till med godingarna!

Hälsning från Bitte

http://hem.passagen.se/sanningegardens

 
Inga

Inga

1 september 2007 14:25

För några år sedan hade jag också en liknande upplevelse "att hundar kan tänka" .
Jag hade satt Vonnes 7 veckor gamla valpar ute i valphagen. Veterinären kom för att besikta valparna och vi gjorde det utomhus. Alla dörrarna stod öppna. Plötsligt ser vi , att Vonne kommer inifrån med en av valparnas leksaker, som fanns i deras valphage inne i vardagsrummet, hoppar in bland dom och fäller ner leksaken, tillbaka in i huset och åter har hon en annan leksak i munnen och för den till valparna. Detta fortsatte hon med ända tills valparnas alla leksaker var ut bland dom. Veterinär var helt förbryllad...."hur han en hund vara så fiffig". Hon är själv labbisuppfödare och kunde aldrig tänka , att en labbismamma skulle gjort detta till sina valpar.

http://www.kolumbus.fi/fennican

 
Ingrid

Ingrid

1 september 2007 19:05

Det där är inte en pinne, det är ett mindre träd....Ska Gunvalds matte lära honom bygga gärdsgårdar?

http://igurt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Gudrun

1 september 2007 19:07

Man får väl vara glad att "bytena" är leksaker.
Vår äldsta katthona plockade inte bara in möss och sorkar, levande förstås, till sina små, utan även ödlor och kopparormar. Men när hon plockade in en esping (huggormsunge) blev det lite för mycket. Den slingrade på köksgolvet, lite tilltufsad, men fullt vid liv. Inte kul!
Men visst tänker dom, varför skulle annars hjärnan ha utvecklats? De smartaste har haft fördelar och lyckats bättre med reproduktionen.
Det är lätt att undervärdera djur - det gör vi stöddiga människor ofta.
Gudrun

 
elaina

elaina

3 september 2007 23:54

Det gick ett sus/rys genom mig när jag läste om Gode Gunvalds manöver: åååååååh!
Det är så att man blir gråtmild å börjar citera Darwin: >>I kampen för tillvaron...

http://elaina.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards