Alla inlägg den 24 april 2007

Av Lisbeth - 24 april 2007 14:10

Jaha, så är det vår på riktigt och allt som gömts i snö, kommer upp i tö, etc. Här ska lagas och lappas och repareras och fixas till. Som t.ex Bilen som måste besiktas. Hade för en gång skull varit ordentlig och bokat i tid, samt betalat. Husfadern erbjöd sig snofsa till bilen med biltvätt, bl.a Kom hem med bilen tvättad, men så hade också hela avgassystemet dråsat i backen. Goda råd visade sig bli ovanligt dyra. Hängde på låset till Ford i ottan. Det var bara att komma in. Matade djur i rasande fart, begav mig till Staden och gjorde en bullersam entré. Fick ett par timmar på mig att slå dank i Norrtälje. Kom på att jag glömt frukosten, tog en fika med bakelse på Café Hörnan. Rekommenderas! Gammalt fik i 1800-tals hus, inredning som när man var liten, hur mycket virkade antimakasser och spetsgardiner som helst, gamla soffor och hemtrevligt rangliga stolar. Ingen musik - tackar! - gott kaffe och mumsiga tillbehör. Dessutom får man vara ifred!











Därefter till posten som naturligtvis inte öppnat Kassan. Posten försöker ju svälta ut kunderna, så att man kan stänga fler kontor. Dock envisas människor med att efterfråga postal service. Satt länge på en bänk och gjorde jämförande studier. Detta var oundvikligt; ett gäng pensios, små tanter som skrattade små tantskratt, gubbs som skrockade hö hö. Det slutade man med när dagens första knäppis gjorde intåg. En flaxig typ som pratade högt och argt för sig själv och inte var still en sekund. Alla tystnade och tittade bort. Jag tittade mot utgången, om det värsta skulle inträffa. Det gjorde det inte.











Slog mina lovar på stan, gick in butiker som jag nästan glömt att de finns. På så vis blev det en onödigt dyr förmiddag... Så äntligen hade verkstan bilen färdig till en kostnad av 3.500 - svälj!





Iväg på två hjul till Bilprovningen, lilla forden klarade besiktningen with flying colours!





O dyra vår...




---




Kikade på hemsidan www.geocites.com/ulvuskennel




Vår underbara webmästare Michelle http://www.geocities.com/nattsmygarn_marsvin/ överför mandroms dunkla tankar till något mindre dunkla bilder och ord. Titta gärna på Voice vackra döttrar på hennes egen sida Shetlandsponny/Voice. Fick dessa fina bilder från Finland, tack så mycket! Index är nu up-to-date! Mer skryt kommer.

---

Nu laddar Gunvald & Jag för kvällens valpkurs! Det ska bli valputveckling & sittövningar. Lille G ska lära sig nej och varsågod.
---
VAD är roligast i hunderiet?

* uppfödning = småvalpar

* bruksprov = appellklass

* utställning = valputställning

* utbildning = valpkurs

Was bedeutet das? Barnasinnet i behåll? Hoffentlich so...--VALPKURS, LEKTION 221.20 Tillbaka från kursen. Det gick jättebra, valparna har nu pejl på och kännedr igen varandra. Dessutom har de kvicktänkta små redan kommit underfund med vad de är där för och tågade med viktig min ner till den bortersta appellplanen.Hade problem vid förra tillfället med Gunvalds halsband. Han har ett allt-i-ett halsband-koppel i vävt material, halvstryp vilket kanske ser stiligt ut på utställning, men inte är helt praktiskt här. Lille G får halsbandskedjan dinglande mellan frambenen och snavar titt som tätt.Letade reda på ett gammalt läderhalsband, som nog Ingrid köpte till Uno en gång i tiden. Det passade perfekt! Hoppas det är Ok att vi lägger rabarber på det? Gunvald ser ut som en västgötaspets på 50-talet! Behöver inte och kommer förmodligen aldrig att behöva ett stryphalsband. Folklighet från pappa Jack och förighet från mamma Minna, man kan leda lille G i en sytråd. Säger en annan tvärsäkert om en 4,5 månaders valp! Men så känns det i alla fall...Nästa gång ska vi ut i skogen, det är det spårträning dagtid!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24 25
26
27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards