Alla inlägg den 9 juli 2007

Av Lisbeth - 9 juli 2007 22:05

Husfadern är hemma på dagarna, har precis börjat vänja mig. På det hela taget vet jag inte om det är for good or for worse... Hur som blir det en förfärlig massa saker gjorda. Som t.ex idag - kära maken eldade skräp, vi har inte kunnat elda tidigare - fel väder, vind etc. Nu blev det en jättebrasa med nedsågade grenar, trälådor, pappkartongen, gammal halm, trasiga stolar, hönsreden, m.m Hästarna - alla tre! - höll husse sällskap bland rök och lågor. De måste ha nerver av stål!
Jag flyttade dynghögen, den låg lite avigt till, vilket inte insågs för ett år sedan. Det gick lätt som en plätt, faktiskt. Bara man kom igång så...

Skrev sedan ett par veckors manus, den stackars redaktionspersonalen ska på semester, så det gäller att ligga i framkant.
Vi håller på med en gigantisk rokad inne, Ingrids Stringhylla (Obs! Collector´s Item från 50-talet) är nu framgrävd, rengjord och putsad och ska förpassas till Nynäs. Hurra! Ännu mer golvyta frilagd! Skurade massor av hyllor och en gammal kommod med marmorskiva. Där ska nu förvaras alla skor som hamnar på golvet och dräller omkring.

Har inte det minsta emot väderleken (som alla gnäller över). Bara det inte ösregnar är det helt OK.
Husse tappade upp flädersaften. Det blev 8 liter - jättegod! Sen drack vi kaffe och åt gigantiska wienerbröd. Är det fikapaus så är det!
Hörde om en fölunge som blev riven av lodjur. Hu! Det finns en lodjurshona med unge bara en halvmil härifrån. Hmmm.... Vågar inte ha fölet ute om nätterna. Lilla Viola sover på sin halmbädd i stallet, mamma Voice vakar inne och utanför står Dolly på vakt. Vår lilla flock påminner väldigt mycket om en hjord med elefanthonor/ungar - håller ihop, har koll på maten och bästa betet, turas om att vakta bebisen. Mina små shetlandsponnyer - Gud vad jag älskar dessa kloka djur!

Av Lisbeth - 9 juli 2007 06:36

Go´morron i ottan! kl är 6.40 och 41 pers har tittat in på bloggen. Hjärtligt välkomna ska ni vara allesamman! Det har regnat hela natten, vovvarna har (mycket motvilligt) varit ute i blötan, vgs:ar tycker inte om att bli våta. De satte sig under bilen. Shetlandsponnyerna är utsläppta, de är av en mindre kinkig sort, lilla fölet rejsar runt så det skvätter.Än så länge har lilla ja inget kul att skriva om, men vänta bara! Hoppas det blir lite bättre väder så det går att ta bilder. Men först en kopp te, sen åka och köpa grönsaker, ehuru dessa har tagit slut. Till dess: Moss o grankott! som vi säger i storskogen.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards