Alla inlägg den 14 juli 2007

Av Lisbeth - 14 juli 2007 20:15

Västgötaspetsen Westorps Jack Mc Call blev svensk utställningschampion idag 2,5 år gammal. Vilken känsla! Och som han blev det!


Först dagens utställning: stapplade upp i ottan och körde de 28 milen till Alfta. Där väntar en bedårande domare från Danmark, Kim Vigsö Nielsen. Han verkade kunnig och mycket engagerad i rasen. Det var 8 vgs anmälda, mina båda pojkar skötte sig fint, Jacks son Ulvus Gunvald Jackson blev BIM-valp, BIR-valp samma som på SKVs huvudutställning.


Domaren sken upp när han såg Jack och gav gulleponken en fantastisk kritik. Min lilla gråa festliga gris! När krutröken skingrats stod Jack med cert championat och BIR! Bästatik och BIM blev BIR-valpens mamma (om jag fattade rätt, köpte ej katalog). Grattis till de fina flickorna och deras matte, som jag tyvärr inte uppfattade namnet på. Alfta var säkert en trevlig utställning, men mest av allt ett svettigt inferno. Solen sken obarmhärigt på ondo och god. När det trevliga utställningssällskapet rev det skuggande tältet, ja då var vi prisgivna. Så vi gick aldrig in i någon grupp utan åkte därifrån den långa vägen hem. Lite snopet, men så var det.


Och (nu kommer det...) ni som inte står ut med hejdlöst skryt, sluta läsa här.


Jack var "underbarn" som valp, fick massor av valp-BIR och en hel hög BIS/BIS-placeringar. Han ställdes ut 9 månader och några dagar gammal i Högsbo bruk och fick första certet och BIR över flera champions/certvinnare. Sen gick luften ur hans stolta matte... Detta gick inte att överträffa! Ställdes ut en gång förra året, vann sin klass men inte mer. Nu i år så hade han vuxit i kostymen. Cert & BIR i Vännäs och nu cert championat & BIR i Alfta. Häftigast var i Vännäs då han var medskickad med en god vän, en snart 75-årig dam, som normalt enbart visar dvärghundar. Men det gick bra ändå, vilket säger något om Jacks kvalité och temperament.


Mera skryt: de domare som Jack fått sina cert av har alltid även givit honom BIR. Leif Herman Wihlberg är Norges enda examinator på västgötaspets. Bo Wallin är också engagerad i rasen (standarden, domarkompendiet).


Tack Annika som skrivit på tidigare inlägg. Det är jag som ska buga och tacka för en sån guldklimp! Tack för en underbar grattisvers! Den kommer att gå till historien... fniss...


Tack käre maken som får stora A i djur- och inte minst hästskötsel när vi var borta. Huset var dessutom minutiöst välstädat!


Tack Ingrid som skaffade fin och passande skumpa att fira med!


Stjärngossarna Gunvald och Jack har kalasat på utställningsköttbullarna och sover som utslagna. Pavan ligger på is! Husfadern klirrar löftesrikt med champangeglasen (som Ada vann faktiskt...). Korken ur buteljen! Putell på er grevar å baroner! Skål för våra fina vovvar!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards