Alla inlägg under juli 2008

Av Lisbeth - 7 juli 2008 11:25

World Dog Show 2008 som arrangerats av Svenska Kennelklubben på Stockholmsmässan i Älvsjö avgjordes under söndagkvällen. Till Best in Show utsågs sealyhamterriern Efbe's Hidalgo at Goodspice med ägare Margery och Richard Good och Sandra Middlebrook från Pennsylvania i USA.
Världsmästerskapen i lydnad, World Championship in obedience avhölls också i samband med World Dog Show 2008. Vann gjorde Finland, silvret gick till Norge och Schweiz kom på tredje plats. De individuella tävlingarna vanns av Mads Möller från Danmark före Elina Niemi och Christa Enqvist, båda från Finland.
Junior handling världsmästerskapen arrangerades i samband med World Dog Show och vinnare blev 14-åriga Paavo Tervonen från Finland, som visade en australisk terrier.
Freestyle, koreograferat lydnadsprogram till musik, segrare i Sweden International Freestyle Cup blev Emma Willblad från Tyresö med 11-åriga pumin Csar.
World Dog Show hade totalt 50 235 besökare, varav 23 740 betalande. Hela 20 661 hundar fördelade på 342 raser och rasvarianter deltog på World Dog Show som för första gången arrangerades i Sverige. Utöver de hundar som deltog i utställningen fanns ett par hundra hundar på plats för att delta i lydnad, junior handling och freestyle.

Av Lisbeth - 6 juli 2008 23:14

FEM dagar har vi varit på Mässan, inklusive en halv dag på Almare. Puh! Den lilla Forden har tuffat och gått, 105 mil har det blivit. Det är sanslöst!Så mycket man fått se och uppleva, fantastiska hundar som vi aldrig sett tidigare och som förmodligen vi inte kommer att se mer i Sverige. Otroliga människor, en final utan dess like... Här är en del av finalprogrammets personal som tackar för sig i stora ringen. Ursäkta dessa dunkla minnen från Sveriges största hundbegivenhet, men det var inte lätt att tränga sig fram bland 50 fotografer från världens alla hörn. Tack Ingrid som stått bi och hängt med hela långa resan.Tack för gott sällskap och aldrig sviktande gott humör! Tänk var roligt vi har haft!

Av Lisbeth - 6 juli 2008 23:09

Liten slutrapport! Multichampion Fennican Geeba Gerbera, kullsyster till vår Ada, visade fin stil i finalringen på WDS genom att bli 3:a bästa veteran på söndagen. Grattis Kirsi & Geeba!
Kim Johanssons Skogsbygdens Nora Supernova blev BIR och bästa BlåGula. Grattis!.

Av Lisbeth - 5 juli 2008 20:32

Vi gjorde ett par surprise visits till SKV:s monter på Mässan. Träffade först Lucia (must be a sign...), som ej stod att känna igen (ny koaffyr?), och som tackade för bra artiklar. Nästa vända blev utdelande av utlovad bamsekram till Pernilla, som blev så HÄR glad!

Fin monter men lite tunnsått (läs obefintligt) med försäljningsmaterial. Annars prydlig som synes. Västgötaspetsen har flyttat från lagårn (tidigare montertema) in i stugvärmen. Bra jobbat!

Av Lisbeth - 4 juli 2008 07:51

Efter invigningen upptäcktes att alla var hungriga - där fanns förvisso rosa champagne, jordgubbar och laxsnittar - gott, speciellt Viggo tyckte snittarna var mums! But not excactly filling...Så Ingrid bjöd mor på krogen! Pojkarna fick naturligtvis följa med på vårt favvoställe. De är så välartade och duktiga. Sitter här under bordet (uteserveringen) och väntar på leftovers...

Av Lisbeth - 3 juli 2008 20:13

Igår (onsdag) gick det inte att komma in å blogg, så utlovad rapport uteblev. Kommer nu. Kort rapport från Mässan:



Invigning trevlig och stämningsfull. Mycket folk, kolossalt mycket press från världens alla hörn.



Inga lapsus, all personal vänliga och duktiga







Ryska (och andra resande från Långt-borti-stan) på plats med sina motorhomes, hundar fridfullt vilande utanför i pens.



Mycket trevlig stämning, människor på invigningen c:a 200 verkade glada och förväntansfulla. Ingrid och jag hade med Viggo och Jack. Stor succé! Våra små hundar var putsade och uppstassade dagen till ära; Viggo med rötthalsband och tartanrosett, Jack i guldmed blågul rosett. De kråmade sig väldeliga och viftade outtröttligt på respektive svans. Pojkarna blev fotograferade och filmade och gullade med av amerikaner, ryssar och massor med andra. Dog World hade gjort en särskild tidning med Sverige-tema; några bilder på 1:a-sidan såg bekanta ut... Jovisst, Yours Truly var med på utställningsbild från 70-talet, husfadern stolt med BIS-vinnare i famnen från 80-talet. Kors! Vad allt har man inte varit med om...



Ang Almare: enligt flera rapporter trafikkaos, trots köer släpptes folk inte in före kl 7.



Rapporteras om stillastående köer och uttällare som fått sitta i sina bilar timtal. Helt oacceptabelt!



Enligt uppgift fanns det amerikaner som suttit 3 timmar i kö.

---

GRATTIS till vårt föl Viola som fyller 1 år idag!



Av Lisbeth - 2 juli 2008 11:34

Så bär det av... till Mässan och fem dagars Hund-Marathon dvs World Dog Show - Världsutställningen i Stockholm 2008 - det största hundevenemanget någonsin. 36.000 starter, 23.000 hundar från 60 länder.
Få se hur det går... mörka moln har tornat upp sig, såväl bildlikt som bokstavligen - parkering, busstrejk, framkomligheten. Vi bor som bekant i Norrtälje och dit går inga spår. Alltså, vi startar den lilla Forden och sen får man se...
Återkommer eventuellt med rapport i kväll. Off to the Yellow Brick Road!

Av Lisbeth - 1 juli 2008 06:59

Av allt att döma kommer World Dog Show i Stockholm att drabbas av omfattande logistikproblem. 30.000 starter av hundar från mer än 50 länder. Har SKK:s ledning inte tillräckligt tagit hänsyn till att Sverige är ett avlägset beläget, stort och glest befolkat land? Busstrejk! Flygembargo! Vägbyggen som inte blir av. Hur ska folk ta sig till och från utställningsplatserna? Räcker parkeringarna? Vad gör man om vägarna blir tillkorkade av stillastående köer? Det företag som, enligt uppgift, SKK slutit avtal med har lagt embargo på all djurhantering under juli. Inga bokningar från Arlanda tas emot. De som har biljett till utställningen kommer hit. Kommer de hem?Enligt uppgift finns ytterligare företag som hanterar transport av djur från Arlanda, t.ex Active Air Cargo. Detta stöter på patrull när det gäller djur till och från England, vilka enbart för hanteras av SAS.Till detta kommer alla tillrörda mindre logistiker; domare sitter på olika hotell i stockholmsregionen och ska till och från Almare Stäket med bussar som inte längre går; går bussar mellan Almare St och Mässan? Inga bussar mellan kring-när-p-platserna och Mässan, ingen rörlighet bland domare, ingen rörlighet för utställare med kommunala medel. Terrierdomarna på Welcome i Järfälla, t.ex får inga besked hur-när-var? Funktionärer har fått order att köra MOT färdriktningen för att nå funktionärsparkering; vägen är väldigt smal med träd på sidorna. Det går inte att mötas, förare av mötande utställarbilar kommer att få en nära-döden-upplevelse.SKK sköter allt detta med centralisering så special- och rasklubbarna har ingen planering. Det är kaos där redan; SKK centralt blir inte glada när de får frågor.I morgon vet vi (förhoppningsvis) lite mer?Enligt uppgift skulle SKK kunna vidta åtgärder, ex vis bussa hundar till flyghamnar som (fortfarande?) tar emot djur, t.ex Göteborg (alltså de hundar som blir fast i Stockholm). Omfattas aktuellt förslag av busstrejken?Har SKK en Plan B?

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards