Alla inlägg den 8 juni 2008

Av Lisbeth - 8 juni 2008 21:49

Life is a jest; and all things show it. I thought so once; but now I know it. (John Gay)




Boring...Man framsläpar i ovisshet sitt värdelösa liv... Patologerna på SVA tar god tid på sig, hm... Ho vet vad de hittar där? Detta - att inte veta - är det värsta som finns. Visst, det är inte ett dugg synd om mig - egentligen. Borde skämmas att klaga etc. Men förvisso vore det lite bättre att få nys om åt vilket håll energin ska riktas. Och dessutom börjar ensligheten gå mig på nerverna. Visserligen är en annan normalt inte direkt umgängesam, men något kuligt borde väl finnas på den här sidan halvårsskiftet, eller.. En månad nu med förtvivlan (först) vankelmod (sedan) och nu - bara tomhet...




Suck... Enda tröst - some consolation! - är att när man sitter här och kan icke annat så gör man åtminstone inte av med några penningar... Ynk!




To cause a diversion har jag pysslat med den lilla skotte-bloggen och fått beröm, men den kan ju inte fylla resten av mitt liv.

Sänder de innerligaste förhoppningar och varma tankar till en vän som har haft och har det svårt. Tänker på Dig, kära Du. Hoppas allt blir bra.--PS Då Yours Truly inte vet hur man går vidare (ens om det finns något att gå vidare med) är bloggtiteln ändrad i enlighet med aktuell status. Finns ingen anledning att ha kennelnamnet med.

Av Lisbeth - 8 juni 2008 12:15

På ledarsidan i dagens DN står följande:


"När man fattade det i och för sig riktiga beslutet att avveckla det stora invasionsförsvaret för ett insatsförsvar, försäkrade ansvariga att Sverige skulle ha förmågan till återtagande, som det heter på militärspråk. Med viss förvarning skulle Sverige kunna rusta upp så att landet skulle kunna värjas mot angrepp."


En minnesbild flimrar förbi... När MH - mentalbeskrivning . eller MUH som det då kallades - lanserades som ersättning till det gamla BOK-provet - eller bevaknings och karatärsprov som det tidigare hette - var just återtagning ordet för dagen. Fast det var inte just någon som begrep riktigt vad det var frågan om. I SBK:s verksamhetsberättelse 1998 står det följande: "Med totalförsvarets, främst Försvarsmakten, diskussioner om återtagning och tillväxt i den framtida organisationen har en modell för den framtida grundutbildningen av tjänstehundar, främst bevakningshundar, tagits fram. För att i en återtagningssituation ha beredskap och möjlighet till snabbutbildning av bevakningshundar har möjligheten att avtalsbinda ett antal Bevakningshundsinstruktör 2000 diskuterats."


Vad har då detta med MH att göra? Jo, MH var ett instrument som togs fram för att ha bättre koll på mentala egenskaper hos brukshundar. För att få bättre kartläggning blev MH obligatoriskt för registrering av brukshundsraser samt för att få tävla bruks. Under tiden har försvaret lagt ner sin verksamhet av stamhundar. Tanken var (är?) att dessa i en återtagningssituation ska kunna ersättas av hundar som MH-beskrivits. Försvarsmakten har via MH-resultaten tillgång till information om vilka hundar som har lämpliga egenskaper för att kunna kallas till utbildning om lede Fi står för dörren. Nu används MH inom långt fler raser än brukshundar, för att det "är bra för aveln". Fast risken (chansen) att en västgötaspets ska inkallas under fanorna kanske inte är så överhängande.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards