Direktlänk till inlägg 30 december 2009

Hurra! för Flygfyren ICA Kvantum Norrtälje!!!!

Av Lisbeth - 30 december 2009 10:18

  


Flygfyrens butikschef Conny Holmlund* Någonstans i höjd med den första julskyltningen - alltså månadsskiftet oktober-november - brukar Yours Truly börja oroa sig... Glädjen och trevnaden med julen förmörkas av vad som kommer efter - nyåret - och därmed hörande fyrverkeriterror!

Roslagen med omnejd är nämnligen svårt smällaranstruket... Så kallat "skjuta salut" är gammal Tradition. Halvluriga bönder tog alla tillfällen i akt att gå ut om aftonen och brassa av älgstudsaren i samband med jubileum och kalas. Ett år var det någon som lyckades skjuta av elledningarna och mörklade en hel by... Nuförtiden har de mer eller mindre helluriga familjefädren nya möjligheter - man bränner av raketer.


Nyåret 2006 kommer vi aldrig att glömma! Satte ärr i själen för all framtid... Skräckslagna djur och människor! Raketer regnade runt vår lilla gård... hamnade på hustaket och jag vet inte allt... Yours Truly tillbringade natten i stallet med förfärade hästar, varav en genomsvettig, den andra apatisk! Sedan dess betraktar jag nyåret som årets värsta helg, önskar innerligt -25 grader, snöstorm och drivis så att smällargalningarna håller sig inomhus... gör diskreta efterforskning huruvida grannarna är hemma eller ej... Drömscenariet är om alla vore bortresta! Det finns dock små ljusglimtar! Alltfler butiker och varuhuskedjor har beslutat ta bort den skadliga fyrverkeriförsäljning. Eja, Gud i det! B-butiker som ÖB fortsätter dock... Grrr... Bojkottas!


Dagen Hjälte är Conny Holmlund, butikschef på ICA Flygfyren i Norrtälje, som i Norrtelje Tidning meddelar att försäljningen av fyrverkerier upphör. Dessutom avstår man från sitt eget fyrverkeri kring 28-29 december vilket man haft sedan 90-talet. Istället stöder man Svenska kyrkan och andra hjälporganisationer på Mariagården för motsvarande belopp (30.000 kronor). Heders-Conny meddelar också att han firar nyåret med sin familj. Utan fyrverkerier.


*** PS Värst av allt är kanske inte de enskildas skräckupplevelser - även om det är illa nog. Nuförtiden använder kriminella raketer som vapen - verkligt dödsbringande! I samma tidning får man veta att en antänd raket stoppats i i brevinkastet i en lägenhet - dessutom hade dörren blockerats av en cykel. Polisen ser allvarligt på tilltaget. Mordförsök!

***OBS Gå gärna in på http://www.hundsport.se/ (Olyckor & lagen) och läs Lisbeths senaste artikel i ämnet!  
 
Ingrid

Ingrid

30 december 2009 10:44

Hurra, vad bra!

Har uppdaterat Igurtbloggen.... Nu, off to bed.

http://igurt.bloggagratis.se

 
AnnLotta

AnnLotta

30 december 2009 12:10

Den mannen, Flygfyrens butikschef Conny Holmlund, äger den egenskap som jag uppskattar allra mest av alla, nämligen civilkurage!
Hurra för honom!! Det är så TVÄRTEMOT vad alla gör! Han vågar ta ett okonventionellt beslut (trodde kanppt att jag läste rätt!!) och motivera det och STÅ FÖR DET!!
Min nyårsönskan får bli: Alla butikschefer i det avlånga landet Sverige; förenen Er med Conny Holmlund och vägra sälj fyrverkerier!

http://www.anlyn.se

 
Ingen bild

Maria

30 december 2009 12:28

Detta är Dagens hjälte! Hurra!

Kommer omgående att byta butik!

Flygfyren nästa!

(Dessutom ser butikschefen väldigt trevlig ut....)

 
Ingen bild

f d kund

30 december 2009 12:32

Ja har också sett den glädjande nyheten och kommer att gynna Flygfyren

 
Ingen bild

Helene

30 december 2009 12:55

Hurra för Conny! Ta mig tusan om det inte finns en gnutta hopp om mänskligheten. En riktigt Gott Nytt År tillönskas Conny!

 
Ingen bild

Lisbeth

30 december 2009 14:32

Och inte nog med det... "Flygis" är med råge Nortans största och mest välsorterade dagligvaruhus med traktetens godaste tårtor och annat smarrigt bakat i eget bageri, en brilliant delikatessdisk + mycket trevlig och evigt hjälpsam personell anförda av Chefen själv. Här är det minsann ingen slipsnisse som sitter gömd bakom skrivbord, bevakande försäljningsstatistik, marknadsandelar, profilfrågor och s.k segment...

Holmlund är i ständig rörelse ute i butiken, har koll på läget och löser ev problem (har själv många gånger noterat detta!)

Dessutom har han uppmärksammat bloggens lilla uppmärksammande så att säga och skickat denna genomtrevliga hälsning. Isn´t that lovely:

"Hej Lisbeth
Tack för detta, det värmer ska du veta!

Ha ett underbart gott nytt år!

Conny Holmlund
ICA Kvantum Flygfyren"

 
Ingen bild

Anna L

30 december 2009 19:49

Tänk om alla ICA butiker vågade följa Dig Conny - vad härligt Nyår skulle bli!! Men de flesta tänker nog mera på pengarna de får in!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards