Alla inlägg den 8 september 2010

Av Lisbeth - 8 september 2010 21:05

Våra katter är frustrerade... de har fått käk som ingen gillar!    Märta, Viktor, Hasse, Ture och deras mamma Klara är mycket missnöjda med sin situation. Vi läste i tidningen en test av kattmat. Med anledning av resultatet beslöts om satsning på ett kvalitétsfoder - Royal Canin Indoor. Det kostade 600 kr och skulle förhoppningsvis vara väl investerade pengar. Men vad gör man när katterna bestämt ogillar käket? Vi tror att det har att göra med konsistensen. Hur kan man göra pellets för katter som är hårdare än nötter?

Av Lisbeth - 8 september 2010 07:30

Från tiden det begav sig... N & S CH Fennican Buffalo Bill foto Marianne W


För drygt elva år sedan åkte jag mycket långt för att ställa ut... Ny ras och ny hund, min älskade första västgötaspets "Bero" Fennican Buffalo Bill - sedermera Norsk & Svensk Champion. Jag var mycket nervös och spänd på hur det skulle gå... Vad skulle domaren säga? Vilka konkurrenter skulle vi möta? Det blev början till en kulturkollision...

Vi gick omkring på utställningsområdet och där kommer en grupp (uppenbarligen, som jag fördomsfullt trodde, från ett "hem?" eller motsvarande) varav två i likadana virkade färgglada toppluvor, passerar mig och min hund och pekar: "väschötte". Jag sa: Hej! - nickade och log, ety jag var ny i rasen och angelägen om att behaga hela världen. Efter en stund gick tomtarna förbi en gång till med samma resultat: "väschötte"...

Aha, en fråga! "Väst-göta-spets" artikulerade Yours Truly hjälpsamt. Noll respons! väschötte... Har västgötaspets en särskild dragningskraft för lokala original? Förståndshandikappade med ledsagare? Blev inte klok på detta. Leendet blev allt stelare... Kanske de inte kunde tala alls, utom detta enda ord?  Ojdå, stackars... Nu började det bli jobbigt! Måtte inte töntarna komma till - eller o fasa - in i ringen... Yours Truly var nu nervös på allvar... Men just detta var naturligtvis precis vad som inträffade!

Vid tredje passeringen förde tomtarna var sin västgötaspets i koppel, pekade på sina hundar med den (numera) välbekanta refrängen: väschötte!

Jaha, ett par medtävlare... Men hundutställare ska väl inte se ut och bete sig på detta vis enligt reglerna för kategoriklyvningar? Här fick man tydligen tänka om!

Väl inne i ringen vann Bero allt som gick att vinna, förmodligen för att han var den bästa västgötaspetsen. Tomtehundarna var raskt bortsorterade, men ägarna verkade inte särskilt ledsna för det. Det viktiga var ju inte resultatet - framkom det - utan den sociala grejen. "Ut å resa å träffa fölk".

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards