Alla inlägg den 15 september 2010

Av Lisbeth - 15 september 2010 20:15

  Ormeryds Clint Eastwood som han ser ut precis nu vid 5 månaders ålder. Jämför med fotot t.h - presentationsbilden med kära mor IC Ormeryds Emma JW.

Underbara katter - vackra, personliga, sunda - super temperament! 

Tråkigt att det finns så få perser nuförtiden! Annat var det på 80-talet, när Marina hade sina första persianer - det kunde vara tjoget katter i varje klass på utställningar, perserkatten var det vanligaste raskatten och konkurrensen var frisk och stark. 1990 uppskattades att det fanns 25.000 perser i vårt land... Det var då det!

Uppriktigt sagt är jag inte helt säker på att alla nya intressenter vet hur en riktigt fin perserkatt ser ut...?! Det verkar vara lätt fastna i estetiserande över detaljer som top of head och mindre om generösa bredder och substans... Det var väl hemskt förmätet sagt...? Ursäkta, men det är ju fortfarande en katt vi talar om!

Och visst är det synd att inte fler får lära känna dessa fantastiska sällskapskatter. 

Av Lisbeth - 15 september 2010 08:49

  Idag blir en hektisk dag - alla kollogäster åker hem; gästerna, Ingrids hundar  Viggo och Uno åker till sig, ponnyerna Dolly, Viola och Voice kommer tillbaka till oss här på gården Vår Dal (eller kanske den heter Vårdal, har aldrig kunnat lista ut av gamla handlingar vilket som är det rätta namnet, båda skrivningarna förekommer). 

Kära far har störtat iväg till Arlanda för att hämta hem New York-resenärerna. Yours Truly ska lasta bilen med vovvarnas sängar, matskålar och diverse pryttlar. Sen ska div ärenden exekveras; köp av - i tur och ordning - ägg, grönsaker, honung - på olika ställen givetvis, ety vi framhärdar i att gynna lokalproducerat.

Annat som är ihärdigt är regnet så tvätten torkar inte. Hovslagaren har drabbats av dagispest, så pållarna får vänta med sin pedikyr.

Ja, det är väl vad som kan överblickas för ögonblicket så att säga.

--

Uppdaterat 13.30 - Stallet är fixat och ströat och fejat, stallhinkar står på rad, havresäck inburen, etc - men pållarna är inte här. Kontraorder från transportägaren, kommer i morgon istället. Ingrid och Ola är iaf lyckligen hemkomna från Over There - loaded with tax-free goodies and antiques + united with their happy dogs!

Agneta var inte hemma, så det blev inga ägg köpta (och inga grönsaker eller honung). Perserkatten Clintans lyckliga co-owner har bidragit med en bild på vår gullunge från Scandinavian Winner Show, se gårdagens inlägg. Är han inte söt?

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards