Alla inlägg den 29 september 2010

Av Lisbeth - 29 september 2010 09:00


"Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter." Så inleds FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Den insikten har ännu inte nått ut överallt...

Så här uttrycker en skribent sin uppfattning om andra medlemmar i aktuell rasklubb:

De onda, lönnfeta vänstervarvarkärringarna skola brinna, ty deras hundar tillför intet till rasen - och vi kan vara dem förutan! Tydligen har de redan börjat dra sig tillbaka till sina hålor, spottandes och fräsandes, med de röda ögonen flammande och de grå hårstråna liggandes i permanentade lockar utefter vattenskallarna.

/.../

Försvinn bara, därmed slipper jag se era fula nunor på fler årsmöten, vilket känns som ännu en befrielse!

Hur ska människor - medlemmar i samma rasklubb - kunna mötas och respektera varandra? Det är inte bara medlemmarna som ska försvinna - enligt detta inlägg som som vibrerar av hat, ålders- och kvinnoförakt.

Även rasen (alltså vallhunden collie) såsom den beskrivs i FCI-standarden ska utrotas. Skribenten vill (i ett tidigare inlägg) göra rasen till något annat än den är:

Collien är inte någon vallhund längre, i egentlig mening. De få vallande collies som existerar (för övrigt inte en enda levande med officiellt godkänt valllhundsprov) räcker inte för att benämna den "vallhund". Det blir bara löjligt. Collien är en brukshund med vallhundsursprung, precis som schäfern. Därmed bör den även besitta en viss skärpa, liksom en hel rad andra nödvändiga egenskaper. Att påstå detta är dock knappast samma sak som att säga att omotiverat aggressivt beteende är önskvärt, men däremot är skärpan som utlöser det aggressiva beteendet naturligt. Tycker det för övrigt är betydligt mer allvarligt att många collieuppfödare strävar efter att få fram hundar som är totalt i avsaknad av skärpa, (det blir ju så mycket lättare att avla på rädda hundar då, eftersom man slipper få fram ångestbitare), än att någon enstaka incident inträffar på utställningar. Det är naturligtvis tråkigt det också, men denna hund besitter upppenbarligen skärpa iallafall, vilket är positivt, även om det inte är fullt lika positivt att hunden är så osäker att den tar till denna egenskap i helt fel situation.

Visst blir man beklämd..


Särskilt som skribenten talar i egen sak kanske och kastar uppenbarligen sten i glashus då dennes hund är premierad med KOD A, då han bet på en utställning. Hundens mor har 2 korningsdiplom dvs 10 korade avkommor varav 2 är KOD A pga aggressivitet. Den ena - som dessutom är KORAD - bet en lydnadsfigge, den andra en utställningsdomare. Med tanke på vad skribenten vräker ur sig på sin privata blogg (se ovan!) visar vederbörande på lika dålig mentalitet som sin argsinta hund. Den här collieägaren tillhör gruppen som gastar högt om "collien är en brukshund" men som inte gör något för att bevisa sin tes. Bristande egen förmåga? Eller kanske hunden som inte räcker till? Förutom ejGK mentaltest har det blivit en rad lydnadsresultat som förvisso renderar "titeln" LpII. Men inga bruksprov...

Beklämmande - igen!



Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards