Alla inlägg den 10 september 2010

Av Lisbeth - 10 september 2010 14:13

Ingrids älskade pälsklingar, västgötaspetsen Uno och skotten Viggo, mår bra och verkar att trivas hos oss. Ja, vårt hus är ju Unos barndomshem och även Viggo har bott här flertalet gånger, men de har anpassat sig förvånansvärt smidigt till livet på landet. Det känns som de alltid varit här. Deras ägare verkar ha livets glada dagar. Valda delar av SMS:

 "Vi har strålande sol, är på Times Square och ska just äta lunch (skaldjur). New York är helt galet och härligt!"

"Vi är i Harlem. Har just klappat en westie som heter Sam. Jag har ont i fötterna samt är proppmätt. Amerikanska portioner är enorma. Puss."   

Det var det senaste som hörts från the Big Apple.


PS Natten i Harlem överlevdes tydligen.

Nytt SMS:

"Vi är fruktansvärt bakfulla efter en kväll i den billiga ölens tecken.Urkul!  Nu ska vi på filmmuseum. Puss!"  


PS (red 11 sept med anledning av inlägg nedan Hane eller Tik) På SKV:s valplista är nu anmält 10 hanvalpar och 23! tikvalpar! Man kan undra vad det är som påverkar det här. Tillfälligheter? Att "alla" plötsligt får flickbebisar... och nästan "ingen" fick tikvalpar i våras...

Av Lisbeth - 10 september 2010 12:09

  Hurra cusiner! Jag dansar och ler:

Se, Blå Porten nu öppnas för er.

---

Bröderna dansa, fem, sex uti rad:

Må ej Fredman också vara glad!

Fredmans Epistel 132 angående Slagsmålet på Blå Porten. (C-M Bellman)

Av Lisbeth - 10 september 2010 08:26

Nervösa utställningsarrangörer tror att det måst inhyrda muntrationer till för att publiken ska få sitt. Här har man inte förstått den attraktionskraft som utställningen i sig är. Som nu senast i Högbo - den ultimata hundutställningen - platsen, vädret, funktionärerna, medtävlarna, resultatet... och så domaren!    Foto från Ulla & Bertils minnesutställning -05, domare Åke med sin BIS-vinnande uppfödargrupp

Åke Cronander hör till de hunddomare som från ringens mitt sprider trevnad och harmoni omkring sig, vilket emergerar från total koll och ett stort och brett hundkunnande. Inget kringirrande, inga longjörer - det är flyt i den cronanderska bedömningen! Åke Cronander dömer mycket och i många länder - därav det goda handlaget med folk och fä och det ovanförmälda "flytet". Nu när så många högljutt kräver specialister - hur ska detta gå till? Vi har numer EN rasspecialist - tack Anita! Men man får vara glad att det finns domare som utan "specialiststatus" ägnar vår ras ett så stort och kunnigt intresse. Eller som någon insiktsfull person sa: "Många specialistdomare dömer kanske en eller två gånger per år... Om jag skulle bli opererad så visst skulle det kännas bättre om jag visste att kirurgen opererar varje vecka istället för ett par gånger per år?"

Vi västgötaspetsutställare satt kvar hela dagen och tittade, njöt av domarjobbet med alla hundar. Man märker så väl när det är en intresserad domare som tycker om hund. Som han sken upp när ringen invaderades av magnifika bulldoggar! Dagens BIR-vinnare gick vidare till BIG-2. Gruppen dömdes av Åke Cronander som inte hade några problem att även hitta den numera riksbekanta affenpinschern, som sedermera blev BIS!

Är vi förvånande?


Och på grodnivå - sjukvårdskunnige Cronander är naturligtvis underkunnig i anatomi av alla slag. En äldre dam med krokig rygg observeras... Domaren lyfte helt enkelt ner en förvånad 15 kg tung Gunvald från bordet. Utställaren var fullt kapabel att klara lyftet själv men den älskvärda omtänksamheten uppskattades. Typisk Cronander!

"En lång karl som många vill ha ännu längre" - det går väl an att vitsa om en utvandrad göteborgare?

   Åke Cronander, BIS-domare i Norrköping i år. Foto Lillemor Böös

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards