Direktlänk till inlägg 20 september 2011

Vad håller vi (fortfarande) på med?

Av Lisbeth - 20 september 2011 12:21

Ett par insiktsfulla vänner uppmanade till läsning av UKK-protokoll - har så gjort, är alldeles matt. Vad är det vi håller på med???

SKK Presidiet har ändrat våra grundregler! Uppfödare en masse får reprimander för att inte följa HD-program

 - man kan fråga vad meningen är? Om nu uppfödare inom mängder med raser inte förstår eller inser nyttan med kostsamma undersökningar i rent industriell omfattning - då kan det väl någonstans finnas en poäng däri.Schäfer har fått höfterna röntgade i ett halvt sekel utan att något blvit bättre.

Vidare till SBK Rus-protokoll;

Enligt SBK ska länsklubbarnas utställningar prioriteras före specialklubbars! Vem har bestämt det?

Enligt RUS skrivelse till UKK ska uppfödare som inte har klart MH få reprimand och disciplinära åtgärder, mm.+ MASSOR mer i samma anda....Någon utvärdering av MH har inte skett, trots att detta utlovades efter 5 år.

 Det enda som hänt är att elimineringsprinciperna slagit hårt mot genpoolen - allt fler hundar får gruvliga sjukdomar pga brister i immunförsvaret...

 Fick en kosmisk vision av en härskara pappersvändare, enögda och fiskala, med sin huvuduppgift här i livet att huta åt uppfödare. 

 Och vad är det för riktlinjer vi ska förväntas följa? Traditionellt selektiv kvalitetsavels beprövade principer - man para det bästa med det bästa och hoppas på det bäst...

 Nej, nu är det eliminering som gäller; alltså vilka medmåttor som helst, huvudsaken att de är HD-fria, ögon dito, MH-ade och inte släkt... Sen hur hundarna ser ut och beter sig, eller rättare - dito avelsresultatet - det verkar inte så kinkigt!

Tanken på emigration rycker allt närmare med hemsk hastighet - varför inte Åland?

Detta skrevs alltså för exakt 3 år sedan - har något blivit bättre? Och inte har MH utvärderats....



 
 
Ingen bild

Birgitta

20 september 2011 15:42

Det är många som efterfrågar en opartisk utvärdering av mh! Var är den??? Många har väntat år efter år efter år......
Hur mycket bättre har våra raser blivit efter det att mh infördes? Har hört av domare som dömer bruksraser över Europa att ingen skillnad ses, vare sig bättre eller sämre- i verkligheten. Papper och siffror kanske visar åt ena eller andra hållet, varför märks då det inte i praktiken? Har naturen med ett finger ...?
Vidare kan man undra över namn som tilltänks ersätta andra i olika sammanhang på KF? En av våra absolut mest meriterade kynologer i Skandinavien borde ha en självklar plats inom vilken kommitté som helst, men ack. Nu ska namnet ersättas av ....Kanske finns stora kunskaper där också, men inte så stora som den som ska avtackas.

 
Ingen bild

Eva

20 september 2011 16:14

... medge att kanalltarna har firat triumfer! Tur det finns riktiga uppfödare som VET och KAN... tyvärr får väl aldrig Anja Steadwyn någon Hamiltonplakett, hon avlar fram FÖR BRA collies, det väcker avund. Snygga trevliga rastypiska som klarar korning och tjh bevakning, som blir INT champions SUCH och som är efterfrågade i hela världen... men tyvärr så var ju det ju en collie som bedömdes som skotträdd av okunnig beskrivare, han får det icke avlas på enligt nollorna i SCK. Men KORAD är den och tjh bev i Armén...och SE CH... trodde SCk menade att detta var ordentliga meriter? Beror nog på att hunden inte ägs och är uppfödd av höjdare i SCK.Om så hade den nog höjts till skyarna.

 
Ingen bild

lena

20 september 2011 17:50

ja du Eva... om du bara visste...det skall hållas Domarkonferens på collies, då så skall ett högt SCK höns ha med en av sina fiina och braa collies som till och med fått flera Good på show.... Kanske behöver rasen visa upp dåliga ex på Domarkonferensen?? I andra raser anser man att usla hundar det ser domare hela tiden men det BÄSTA, det är ju de som skall vara med och visas upp. En hel del har visst HD också... Eller håller SCK höjdarnas collies inte högre kvalitet än Good? Kennelblindhet? Ta med några snygga Crony eller Steadwyn hundar till domarkonferensen.De klarar av att stå och bli genomgågna hur länge som helst...beroende på korrekt konstruktion och bra temperament.Men nu är det ju så,att CK:s höjdare själv MH beskriver sina egna hundar, tillfälligt ägda av andra just då...då kan man få riktigt toppen MH dessutom.JÄTTESERIÖST, eller hur? Snart börjar det väl dömmas fram egna hundar på show också, cert, CACIB och BIR till sina egenuppfödda, som kanske även de, just då, ägs av andra? Som den som MH beskfrevs... vi får väl se...

 
Ingen bild

Eva E

21 september 2011 12:26

Hej Eva och Lena
På en domarkonferens oavsett ras ska det vara handplockade hundar av absolut världsklass. En ck-hund eller VG hund (definitivt inte en hund med G) är inte alltid tillräckligt bra utan det måste till en hund som har det lilla extra. Den som föreläser måste anse att det är högsta kvalitet på hundarna. Hur ska man kunna visa på vad som är rätt typ om inte de representeras. Det går många år mellan domarkonferenser och kvaliteter/typer i en ras hinner skifta ordentligt. Att bli uppdaterad är viktigt och då måste det vara toppexemplar att se så de fastnar i minnet.
På Newfoundlandskonferensen tex plockades hundar av världsklass från Sverige och andra länder. DÅ får man lära sig vad som är rätt och kan behålla dessa på näthinnan!
Det måste också få kosta lite att få dit sådana hundar, för det är sällan de finns bakom knuten. Olika raser är starka i olika länder men öppenheten över gränserna gör det lätt att ta hit hundar!
Hälsningar Eva Eriksson

 
Ingen bild

Eva Engvall

21 september 2011 20:57

Eva E; När och var skall Domarkonferensen hållas? Vem skall föreläsa? Hoppas att du blir tillfrågad, gedignare kunskaper än dina inom collieraserna lär vara svårt att finna.Hoppas även att ni får fram riktiga stjärnor att gå igenom, det behövae rasen! Njuffarnas konferens verkar ha varit toppen, där satsades det.

 
Ingen bild

Eva

22 september 2011 21:30

Konferensen är i mitten av oktober i år i Stockholm tillsammans med några andra bruksraser och vad jag vet är det framförallt Charlotte Hoijer tillsammans med Ulla B-P som kommer hålla "huvudföredraget".
CH gjorde ett fantastiskt föredrag förra gången tillsammans med T Rohlin och flera "nya" öppnade sina ögon för vår ras! Så visst är det viktigt att ha en som verkligen brinner för sin ras och med topphundar att beskåda.
Hälsningar Eva

 
Ingen bild

Eva Engvall

23 september 2011 10:31

Tack för infon, Eva! Då kan mana vara helt nöjd och fullständigt på det klara över att närvarande hundar blir korrekt genomgågna och riktigt presenterade. Toppen föreläsare, raskunniga och icke möjliga att manipulera. Nu hoppas vi även på att det kommer RIKTIGT bra collies, förmodar att Charlotte och Ulla B-P får vara med och välja ut dem som skall vara modellhundar.Jag får önska lycka till!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards