Direktlänk till inlägg 7 december 2009

50 gånger fler

Av Lisbeth - 7 december 2009 07:56

Hundorganisationerna har ingen bra strategi för det utbredda nätmissbrukandet. Det hjälper föga att konstruera ett ännu finmaskigare regelverk. Sociala media är här för att stanna.***"Hundägare är särskilt flitiga nätskribenter. Dessutom är de flitiga med att sprida »skit« på nätet.Det är inget påstående taget ur luften. Svenska Kennelklubbens webmaster Yvonne Kekkonen har statistik från Datainspektionen.– Tyvärr utmärker sig hundägarna när det gäller anmälningar. Det är 50 gånger fler fall som rör hundar och deras ägare än vad som anmäls inom andra områden. Det är märkligt, säger Yvonne Kekkonen.Tänk efter! Femtio gånger fler anmälningar rörande hundägare. Det är så mycket, att folk på Datainspektionen undrar vad det är för människor som håller på med hundar." (Uppgifterna är hämtade från en utmärkt artikel av journalisten Ulla Barvefjord i Hundsport Special 1/2 2008). Läs den! Och tänk efter...*** OBS! Skakande och hjärtenupande vardagsdrama på Igurtbloggen!

 
 
Erika

Erika

7 december 2009 11:33

"...folk på Datainspektionen undrar vad det är för människor som håller på med hundar."

Ja du Lisbeth, så länge det finns rasklubbar som fabricerar lögner och publicerar dessa på nätet så finner jag det inte alls märkligt att detta föregångssätt sprider sig ner i leden...

Och när det gäller "social media" så är den inte enbart av ondo - Nej, tvärtom är den ett mycket bra verktyg att sprida saklig och faktisk information om de övergrepp som görs av funktionärer i ras- eller specialklubbs namn. Dessa maktmissbrukare kan inte längre köra på och över medlemmar och uppfödare i tysthet längre, utan får kallt räkna med att det förs ut via dessa bloggar och hemsidor.

http://stoltaebbas.bloggplatsen.se

 
Erika

Erika

7 december 2009 17:54

Glömde tillägga det viktigaste:

Så länge som det som framförs är grundat på faktiska omständigheter, och således är sanningsgrundat så är det inte förtal. Önskvärt vore istället att fler rakryggat ställde sig upp och talade om hur det går till i vissa rasklubbar. Först då kan det bli en ändring av de sjukdomstillstånd som en del klubbar och därmed dess "hundfolk" drabbats av.

http://stoltaebbas.bloggplatsen.se

 
Duritzan

Duritzan

8 december 2009 13:22

I stor utsträckning håller jag med Erika. MEN det hjälper föga om man framför aldrig så berättigad kritik om man inte är beredd att själv ta över en del av det jobb som ska göras i klubben och om det inte finns fler som gör detsamma. Det måste finnas flera personer som vill åt samma håll med klubben och som är beredda att axla ansvaret för klubben.

Detta blir inte lättare av att det blivit så att det i stort sett bara är den styrande klicken som deltar på årsmöten o.d och alla de som "tycker" gör så i det tysta". Min mamma brukade alltid säga att det hjälper inte att sitta hemma vid köksbordet ock klaga. Man måste sätta i gång och jobba -men det måste vara tillräckligt många som gör det annars händer en av två saker: antingen blir man nedröstad (mest sannolikt) eller så sliter man ihjäl sig.

http://www.duritzans.se

 
Susan - Fromax kennel

Susan - Fromax kennel

8 december 2009 19:45

Varför är jag inte särskilt förvånad över de många anmälningarna?

Trots att jag har varit medlem i åtskilliga andra typer av föreningar - och kommunalpolitiskt aktiv i flera år - så har jag aldrig upplevt så mycket förtal och olika former av trakasserier som inom "hundvärlden"...

Fast jag måste erkänna, att jag inte kunde ana att anmälningarna är så mycket som 50 gånger fler vad gäller hundägare än inom andra områden.

http://www.fromax.se

 
Pia KM Schröder

Pia KM Schröder

8 december 2009 20:28

I ett klimat där 16000 aktiva uppfödare av rasrena hundar ska tampas med ett stort mörkertal uppfödare av blandrashundar, blir det mycket svårt att sälja valpar.
Det är när man blir sittande med ätande, skitande, ylande halvvuxna valpar som man på ett oförklarligt sätt ska bräda varandra med anmälningar.
Tänk om denna energi lades ner på att avla fram bra rasrena vovvar? Eller istället för att sitta inne vid datorer och telefon, aktivera dig och din hund. Gå på kurser. det finns massor att välja på för alla raser.
Så kan man liksom jag i min rasklubb, ha starka åsikter, stå upp rakryggat för dem alla, erbjuda sina tjänster och sedan bli totalspolad - häpp!
Nej, rakt och ärligt folk tycks rasklubbarna inte vara intresserade av utan snälla ja-sägare utan egentlig erfarenhet eller toga!

http://www.wesaborg.se

 
Erika

Erika

9 december 2009 09:56

Amen!
;o)

http://stoltaebbas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards