Alla inlägg under februari 2010

Av Lisbeth - 17 februari 2010 09:58

   

Annas bluespotted persian baby girl Ormeryds Ulla-Brita dömdes av Mm Joëlle Monney Pillonel från Frankrike, vilken gav henne en super kritik - "a little princess" - domarens Best Kitten 3-6 månader och nominering till BIS! Man måste säga att våra domare hanterade katterna med kärlek och respekt!
Av Lisbeth - 17 februari 2010 09:30

  

På begäran liten introduktion till kattutställning. Obs med tusen förbehåll för att denna verksamhet här ses med ovana ögon... Om den amatörmässiga beskrivningen gör rutinerade utställare från den illustra kattvärlden urförbannade och önskar mig evig klösning, så ber Yours Truly om ursäkt för alla tillkortakommanden! Så här ser en tillfällig besökare på kattutställning: *Kattutställningar påminner om hundditon - ivf som dessa var förr - men skiljer sig på viktiga punkter. Likheter: incheckning, veterinär- och vaccinationskoll. Katterna bedöms efter respektive rasstandard av en auktoriserad domare som har en assistent till förfogande (motsvarande ringsekreterare), vilken ser till att rätt katt kommer på domarbordet. En sidoutvikning: det finns även möjlighet för icke-raskatter att visa upp sig, nämligen huskattklass. Imbillar mig att den bedömning påminner om marsvinens petclass. Först och främst är utställningen bänkad; katterna är i sin utställningbur hela dagen så att publiken kan går runt och titta på dem. Burarna är pyntade med filt eller dyna, sovkorg (kanske en liten hylla för katten att sitta på som Snuttis på bilden), burskynken så det blir ombonat, och så naturligtvis kattens personliga toalettlåda, matskål, vatten, etc. Jag tror att katterna på utställning har det ganska bra. De flesta ägnar mesta tiden till skönhetssömn. Och den behövs! Enda invändning till att spendera en dag i topshowkatternas underbara värld är just att det blir lite långrandigt... Katterna får nämligen inte gå hem efter avslutad bedömning (som på hundutställning) utan måste vackert stanna kvar från incheck (7-8) till 18-tiden. Så det gäller att ha muntrationer att ägna sig åt hela dagen... Förutsättningar för bästa möjliga utbyte ökar med bra domare, fina katter och trevligt utställningssällskap! På Alfakattens välarrangerade show i Rosersberg kunde man gotta sig åt allt, så dagen blev inte lång!
Av Lisbeth - 16 februari 2010 15:55

p> ... som har fått en liten son! Mor och bebis och den stolta pappan mår bra! Carola är familjens kära vän och den som rider och kör in alla hästar på Liljegårdens stuteri. Varmaste lyckönskningar från oss alla!

Av Lisbeth - 16 februari 2010 11:28

  

Med på utställningen var Snuttis - alias Ormeryds Ulla-Brita (ScanW 02 EuCh DSM Ormeryds John-Tage - Int Ch JW Ormeryds Emma). Snuttis charmade alla, inklusive den franska domaren som skrev "a little princess" i sin kritik. Snuttis blev BIS-nominerad i ett nafs! Vilken liten karamell! Så söt och så glad! Yours Truly fick förmånen att sitta en stund med denna ljuvlighet i knät. Missen spann och fann sig väl tillrätta, det var ingen konst att känna att hon är lika solid och korrekt till alla delar som de yttre attributen skvallrar om. Obs fotot är taget minuterna efter att hon anlänt till showen och just blivit installerad i sin utställningsbur - Snuttis är inte uppborstad eller tillfixad på något sätt.... hon är precis så här fin alldeles av sig själv! Visst blir man lycklig av så fina och välställda kissar. Och glad att det finns sådana uppfödare... Tack Snuttis och Anna för en minnesvärd upplevelse!******Till glädje för läsarna meddelas härmed att helgens bravader är beskrivna från... hm... en lite annan vinkel på http://igurt.bloggagratis.se
Av Lisbeth - 14 februari 2010 21:58

  

...var också Yours Truly - Obs med plånboken i högsta hugg! - samt Felix, som stod för fotografi, idé & design.

*Fortsättning följer...

Av Lisbeth - 14 februari 2010 21:57

  

Det var Anna och Marina... som blev så här glada....

Av Lisbeth - 12 februari 2010 14:55

  

Foto: Therese & Allan & Rein the Boudoirie

***Nu har jag vuxit upp och blivit en underskön perserflicka, fått ett "riktigt" namn - Ormeryds Ulla-Brita - samt vid precis 3 månaders ålder varit på show och blivit nominerad å BIS-panel! Uppfödar/ägare Anna Lange

Vad passar bättre än att med denna söta lilla Miss önska alla läsare och vänner Underbar Alla Hjärtans Dag!
Av Lisbeth - 12 februari 2010 14:49

  

Hej! Det är jag som är Snuttis - blåspotted persian och så här liten och gullig var jag i höstas!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards