Alla inlägg under februari 2010

Av Lisbeth - 2 februari 2010 09:00

  

... och morgonens dramatik var det rena lisan att studera katalog och bedömma chanser... För undvikande av irritation av känsliga utställarnerver hade mormis dvs jag hållit mig lite diskret i bakgrunden... Nu kunde jag göra mig nyttig på varjehanda sätt; köpa katalog och toalettlåda till extrakatten, spana reda på en extra utställningsbur (vilken lämpligt nog fanns vägg-i-vägg med Miss D:s), samt packa upp frukost som kära far skickat med.

Tack så mycket! Kaffe och supergoda äggmackor smakade särskilt bra. Puh! Vilken pärs...

Av Lisbeth - 2 februari 2010 08:42

  

Här fortsätter berättelsen om Vår Roliga Resa Mot BIS-Panelen! Allt var nämligen inte såå roligt... En Kalamitet uppstod nämligen... Någonstans i höjd med Örebro började vi försöka tyda översnöade vägskyltar och spana efter rätt väg. Felix i baksätet skötte GPS:en med den äran och gav anvisningar. Plötsligt kom nytt besked:

-Mamma! Lillen är med...


Shock! Horror! Mycket riktigt... Istället för ett katthuvud i buren stack två nyllen upp! Lillen är Felix´egen katt, Ormeryds Jeffrie Austin, exotic kastrat, världens mest sociala och sällskapliga kattpojke. Han var inte anmäld till utställningen... Hur hade detta kunna ske? Rekonstruktion; han måste ha smitit in i buren i den intervall som det tog för Marina att skaka filten i buren och vända sig bort för att plocka upp Miss D - det var fråga om sekunder...


Jaha, vad gjorde vi nu? Lämna fripassageraren i bilen var uteslutet. Och inte gick det an att plocka in honom och låtsas som det regnade... Som tur var hade Marina med hans vaccinationsintyg! Efter åtskilligt dividerande kontaktades kommissarien via telefon och situationen förklarades.


Inga problem! Det var bara att låta båda katterna gå igenom incheck och veterinär. Undrans på att Miss D var tyst och lugn i buren när hon hade bästa kompisen med!

För att inte tala om vad belåten fripassageraren var... Lillen kunde sitta i husses knä och hålla hov - centrum för allas uppmärksamhet!

Av Lisbeth - 1 februari 2010 09:45

  

... närmare bestämt i Örebro höll i helgen Nerikes Kattklubb en mycket välarrangerad utställning. Så då åkte vi dit! Uppstigning i ottan - 3.30 stön! - framgrävning av bil, ordentlig påpälsning, vilket visade sig klokt! Brrr... vad kallt! I Norrtälje väntade Marinas nya stora Volvo. Skifte av bil och ilastning av alla pryttlar som behövs till en kattutställning. Och så åkte vi iväg i snöröken, Marina körde som en gud så det var en mycket trevlig resa. Det blev något mindre med snö varefter vi kom närmare in i landet, men istället kallare och kallare... I närheten av Örebro var det plötsligt -21 och det märktes. "Vi" var Yours Truly, Marina, Felix och så förstås Miss D - Ormeryds Lunar Cheesecake - utställningsföremålet! Det var alla - trodde vi... Läs fortsättningen på den rafflande skildringen av en dag i topshowkatternas underbara värld!

Av Lisbeth - 1 februari 2010 07:13

  

En toppcollie flyttar snart från Sverige. Med i bagaget har Castor 13 månader 3 cert, 3 BIR, BIS jun, BIS-4 och BIS-5 på sina tre utställningar, inklusive BIR på Stora Stockholm + AA på höfterna! Det är tragiskt att svenska brukshundvärlden mister en sådan hund, Australien gratuleras. Vilken strålande ambassadör för collie!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards