Alla inlägg under februari 2010

Av Lisbeth - 4 februari 2010 09:27

Foto: Igurt Snikesson... dånar runt knutarna... Än så länge har vi ström och inne är det varmt och skönt. Ingrid ringde just mellan bussbytena. Hon har modigt begivit sig ut i väderleken för att ta sig till nya jobbet i Täby. Kära far har också slirat iväg i snöyran! Han är pensionär men jobbar mer än någonsin... I det här landet sliter man ut en generation i taget... Yours Truly är ensam hemma med "barnen" dvs djuren. Hundarna vill ine gå ut... Själv sitter jag och stirrar på en väldig hög av arbetsuppgifter, det är inte ett dugg synd om mig... Alltid trevligt att vara efterfrågad! Dagens uppmaning till bloggens alla läsare: Be careful out there!

Av Lisbeth - 3 februari 2010 11:45

  

Se här min fina vintage handbag! Rymmer massor...

Deep bark brown snakeskin bag with detatchable shoulder strap and bucket handle. Envelope flap closure, zippered coin pocket. By "TANO of Madrid, Spain". No flaws. 17" wide by 8" high.


OBS Rykande aktuellt på Gunnars blogg http://slutstycket.blogg.se/


Uppdaterat på vår hemsida http://ulvus.webs.com/ västgötaspets, shetlandsponny.

Tack Pernilla!


Intresserade av MH-debatten rekommenderas en titt på senaste inlägget http://www.brukshunden.se/ Etologen Hans Temrin, docent vid Stockholms Universitet kommenterar arvbarheten hos MH. Har verkligen ansvarig utgivare läst och godkänt (förstått...?) det här? Temrin sågar ju hela skiten!

Av Lisbeth - 3 februari 2010 09:25

  

Marina och Miss D*Det talas om hundmänniskor... och kattmänniskor. Äldsta dottern Marina är definitivt en kattflicka! Marina har ingen hund men är ändå kassör i Skottefederation, gissningsvis pga sina ekonomiska färdigheter som chef för ett stort bostadsföretag... Det saknades förvisso aldrig hund och hundintresse under uppväxten. Marina ägde och ställde ut en tibetansk spaniel och vann certifikat, hon tävlade bruks och var hjälpförare i rapport, deltog på Ungdoms-SM... Men det var först med katterna som det sa Klick! Under en utställningsresa besökte vi den kände domaren och uppfödaren av yorkshireterrier och pekingese, Henrik Johansson. Han hade en vacker creme perserhona. Med tiden fick hon ungar och den blåcreme perserflickan Dessie köptes till Marina. En mycket älskad katt!


Dessie fick en kompis Patsy, likaledes perser och blåcreme, Marina lärde sig trimma och pälsvård. Kattfröknarna ställdes ut med växlande framgång... Så kom vita perserpojken Billy som fick BIF - Bäst i färg - Stolta stunder! Hela familjen tyckte om dessa vackra och personliga katter. Marina gick ur skolan, flyttade hemifrån, fick eget hem och familj - och till all lycka en man som är kattvän och i boet medförde egen huskatt.


Åren gick...drömmen om topshowkatten fanns kvar... Mor involverades i projektet, vad roligt! Katter studerades å utställning. Marina fastnade för överjordiskt sköna och framgångsrika Ormeryds perser & exotic, vilket inte var svårt. Det sa Klick! en gång till! Uppfödaren Anna Lange, perservärldens grand dame, är mycket sparsmakad med var hon placerar sina katter... Ömsesidigt tycke uppstod med tiden och en brunspotted perserkattunge, Ormeryds Emma (samägd med Anna Lange), flyttade till Roslagen och blev med tiden JW Int Champion och flerfaldig BIS-vinnare.

Marinas son Felix fick Emmas unge, Ormeryds Jeffrie Austin, exotic bruntabby kastrat och certvinnare. Nytillskottet Ormeryds Lunar Cheesecake (bilden), var med på helgens utställning. Marinas missar är inte bara snygga på domarbordet - folk skulle bara VETA vilka fantastiska sällskapsdjur perser/exoter är! Kattlycka!

Av Lisbeth - 3 februari 2010 07:45

  

...var det en mycket trevlig dag! 500 fina katter att titta på och beundra, så gott som samtliga vackert presenterade och så väl omhändertagna, vilket så klart gläder en djurvän. Ändå kan säkert en utställning vara pressande för katterna, men de allra flesta verkade ta människors dumma påhitt med cavalier indifference på sitt nattliga, kattliga, evigt ofattliga vis...


Det fanns katter som stannade i hjärtat, sköna kissar som gav en ilningar i tårna! En oändligt vacker vit perser, en blå-vit, en röd... Och så alla dessa kattmänniskor! Yours Truly hade måhända förutfattade förväntningar - hur smälter man smidigt in bland exklusiva missars minst lika exklusiva ägare? I stort hår och lång päls...? Terrible faux pas... den tillfälliga besökaren var gissningsvis en udda existens... Spelar ingen roll... Kattfolket i Örebro är alldeles osedvanligt vänliga och vardagliga på ett hemtrevligt vis! De glada adjektiven hopar sig i drivor... Och inte en glitterkavaj i sikte - det är katterna som tilltalande nog är i centrum!


En annan intressant iakttagelse: nästan hälften av domarna och funktionärerna är män! Detta till skillnad från min hundras(raser) och hundklubb(ar) där en karl bland de aktiva nuförtiden är lika sällsynt som en Koh-i-noor... Män dominerade i hundvärlden förr, så icke längre, i varje fall har de märkligt försvunnit från verkstadsgolvet... Något för en allvarligt menad socialantropologisk studie? Men här fanns de! Kanske denna hälsosamma balans bidrog till god stämning? Ovanstående tröja med anslående tryck visas här med vänligt tillstånd av ägaren Johnny, som visade sig vara son till kassören i Nerk. Texten illustrerar väl dagens övning. Vi kommer gärna tillbaka!

Av Lisbeth - 3 februari 2010 06:29

  

Kattutställningar påminner om hund-diton, men har ändå egna procedurer. Sålunda bedöms de nominerad katterna av en BIS-panel av domare. Just Nerikes Kattklubb är känd inte bara som duktig organisatör, utan även för att finalerna går smidigt och görs lite extra spektakulära.


Här presenterades alla 12-13 domare, en synnerligen internationell skara! - och kom in på stora scenen i en lång rad till tonerna av O When The Saints Go Marching In... De vinkande och viftande med sina "spröt", ett slags vippor med fjädrar och ibland små bjällror, som domarna använder för att bringa fram det mest själfulla uttrycket hos katterna. Det såg helfestligt ut. Den talrika publiken hejade och applåderade - stämningen på topp! Rena Champion of Champions om jämförelsen tillåts...


Nominerade katterna bars in av respektive assistent och finalerna kördes igång. Sköna Miss D fick "sin" domares röst, en annan fin katt fick två domarröster och blev BIS-junior. Så nära... men ändå går det inte att vara besviken. Det var en härlig show!

Av Lisbeth - 2 februari 2010 13:59

  

Fortsättningen följer... Så blev det ytterligare väntan och Miss D fick några timmars skönhetssömn innan det var dags för nästa nålsöga att passera - nomineringen! Alltså vilka katter som skulle gå vidare till BIS-panelen - dagens clou. Vår domare stack ut hakan en gång till och sa att detta var en av hennes två bästa katter under dagen och hade inga problem att ge Ormeryds Lunar Cheesecake hennes 7:e (!) nominering som junior. Assistenten kunde höja Miss D till skyn, ty så gör man med topshowkatter... Nominerad!

Av Lisbeth - 2 februari 2010 13:42

  

Efter oändliga rader av skogkatter och rag dolls och andra katter som jag knappt visste fanns, men förvisso vackra och intressanta, så var det VI, dvs trubbnosarna perser och exotic. Domare Jensen drog ett djupt andetag när Miss D kom på bordet, gick noga igenom henne, stack ut hakan och påstod frankt: Det här är vad vi har strävat efter hela tiden (or words by that meaning...).

Domarkritiken:

Excellent storlek & typ, lovande proportioner, exc benstomme. Exc kinder & käkparti, exc haka. Exc kort bred näsa. Exc stop & panna. Ögon super färg, exc storlek & placering. Exc TOP OF HEAD. Päls exc kvalitet & längd, exc showpresentation. Exc färger & fläckar. Svans exc längd. Exc kondition. FANTASTISK huvudform. Bedömningsresultat Ex 1.


Ja, vad säger man? Visst är det kul!

Grattis till Marina som tar så väl hand om sin fina misse. Och grattis uppfödare Anna Lange som tänkt ut och fött upp underverket och nu kan lägga ytterligare ett fint uppfödarresultat till sin stora "hög". OCH dessutom generöst låter en annan entusiast bli lycklig kattägare. Yours Truly må låta förmäten, men jag satt faktiskt och njöt min del i det hela...

Av Lisbeth - 2 februari 2010 13:33

  

Kattutställningar brukar vara långrandiga förställningar... På Nerikes Kattklubbs utställningen gick timmarna som en dans! Tack vare en talför och förkrossande sakkunnig domare som generöst delade med sig av sin erfarenhet och inre monolog över bedömningsobjekten. Och detta på ett oöverträffat, språkligt mångfacetterat och underhållande sätt! Vilket fynd! Kunde inte slita mig därifrån...


Domare Hannah Jensen är expert på just våran kattsort, (tog jag reda på) så här fanns många visdomsord och guldkorn att vaska fram. Dessutom blev hennes bedömning begriplig, liksom katternas inbördes placering. Vad roligt!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards