Alla inlägg den 10 maj 2010

Av Lisbeth - 10 maj 2010 07:23

På något år har allt förvridits. Det som som gällt de (av mig överblickbara) 20-50 åren för ett anständigt leverne gäller ej längre. Annat har kommit till... Om man nu ska nämna hunderiet så var SKKs ursprungliga syfte att gagna "den ädla hundavfeln".


Så sent som på 80-talet var SKKs målparagraf att frambringa exteriört, mentalt, jakt- och bruksmässigt fullgoda rasrena hundar. Nu har den formulering flyttats ner åtsklliga steg och ersatts med 1:a paragrafen "bästa möjliga förutsättningar för hunden, hundägaren och hundägandet".

Den här betydelseglidningen ser man nu i alla möjliga sammanhang. I HS ledare får vi veta att Målet med utställningsverksamhet är bland annat om mentalt och fysiskt sunda hundar... Rasrenhet är ett fy-ord som numera undvikes.

När politiker och myndigheter approcheras talas ej längre (som förr) om vår bruks- och jaktprovsverksamhet som mått och instrument för att skapa goda hundar. Det är RAS, SRD och MH som gäller. Men i så fall borde det ju också framgå av stadgar och det regelverk som organisationen har som morot och piska i aveln? Hur märker uppfödarna det?


Från SBK:s kongress har framkommit att hela baletten omvaldes, allt var fridens (utom att medlemsraset är djupt oroande), och tidningen Brukshunden var inte där... Man tror inte sina öron! Men SBK-ledningen önskar väl inte direkt att verksamheten granskas av journalister. Det är som värsta fjantprogram i TV... Hurra va vi e bra, lite vi-som-vill-uppare, flams och trams och medlemmarna ska inget veta men känna sig informerade ändå på något vis. Kommentarer åhörda på en SBK-klubb nyssens: "Jag tycker att nya Brukshunden är lite töntig!" "Ja, men den ser ju glassig och finare ut..." "Jag tycker det är mer att läsa för den vanliga hundägaren..."


Så har man fått som man vill, en härliga hund-light, ut med bruks och tävlingar, redaktören åker till Cruft´s och konstatera oj vad stort det är, här kan man köpa souvernirer, men inget om SBK-raser eller ens namnet på hunden som vann... Birmingham är väl kul att åka till men SBKs högsta beslutande organ är inte tillräckligt intressant.

Här kan man tala om demokratiunderskott... Men det är väl symptomatiskt! Två personer som väljs i styrelsen (däribland på en av de högsta posterna) är anmälda till DN och det yrkas på disciplinära straff, men SBK-ledningen kör på som vanligt, inklusive fortsatt missbruk av skattemedel. Vad gör valberedningen när det hela uppdagats och rättvisan haft sin gång? Vilket medlemsförakt! Undras på att det är strömhopp därifrån... medlemsraset menas förstås. Annat som ändrats: förr gällde ett ärligt handslag, man kunde lita på folk och på samhällets företrädare.


Upplevs som om det bara är Yours Truly som sköter sig... Posten har slarvat bort min faktura, så jag är lika pengalös som någonsin, trots att i runda slängar tio lakan borde vara på väg.

Ja de dyker väl upp...

Jag har målat det mesta som min räckvidd mäktar med, men det där med vingliga stegar... Jag är nuförtiden inte rädd för någon (mer än dumma människor) eller någonting, men höjder... Vertigo attacs! Usch och fy! Hoppas Felix hjälper mormor - iaf med de mest svindlande höjderna i trapphuset?! O, how I long for the bygone days when people spoke politely to each others!


Just nu känns det som Yours Truly ingen cred får hur man än anstränger sig - vare sig i jobbet or otherwise.

Jag brukar inte be för min sjuka mor, gråtvalsen är inte min grej - men lite vänlighet eller ivf anständighet välkomnas. Tala snällt med Lisbeth så kan underverk frambringas! Bara som ett litet tips...

Av Lisbeth - 10 maj 2010 06:20

  


Grattis Felix på födelsedagen! Vårt äldsta barnbarn Felix bor med mamma och pappa i Norrtälje, storebror Michel har eget boende i samma stad. På fritiden är Felix med kompisar, spelar bas i bandet Bleeding Voice, och myser med sina katter Elvis och Lillen. Felix brukar också följa med mamma Marina på kattutställningar, eller med mormor på diverse utflykter med hund. Här bekantar han sig med en liten vän på kennel Svedala. En riktigt fin födelsedag önskar mormor och morfar.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards