Alla inlägg under mars 2011

Av Lisbeth - 20 mars 2011 09:00

  The ultimate Irish rockers and one of the greatest hard rock groups of all time. Started as a trio in Dublin (Phil Lynott, Brian Downey & Eric Bell). Blåste nytt liv i den gamla folksången Whiskey in the Jar.

Av Lisbeth - 19 mars 2011 17:28

Nej det var inte fel på rasen, det var absolut inte något fel på de förra hundarna. Tvärtom! Hundägaren hade erfarenhet av aktuell ras sedan slutet på 50-talet; först i familjen, sedan med egen hund. Det hade hunnit bli två egna, älskade familjehundar. Men det blev ingen tredje av samma sort. Det hade blivit "för krångligt"... Obs uttrycket är inte mitt!

Hundspekulanten hade inget emot att den anbefallda uppfödaren frågade och ställde krav. Självklart måste vederbörande förvissa sig om att valpen fick ett gott hem, att den blev väl omhändertagen, att personkemin stämnde...

Men det är inte detsamma som att bli "livegen" - Obs igen - uttrycket är inte mitt!

Det skulle gås kurser och gås med i klubbar, röntgen och lysning och tester skulle göras. Och dyrt var det... Detta var ett absolut krav, sa uppfödaren myndigt. För det var bra för rasen... 

- Men jag vill ju bara ha en trevlig hund, tänktes det. Den ska var min vän, min hund! Varför ska min hund ingå i ett avelsprojekt... Jag vill ha en som den förra; vacker, långhårig, trofast, behaglig inne, en hund att gå långa promenader med. Så det blev ingen av samma sort som de förra hundarna. Det fick bli en snarlik, en rysk vinthund (borzoi).

  

Tittade på SKKs reg statistik. Många raser har gått ner, SBK:raserna har minskat väldigt mycket. Men av en händelse så finns det undantag. Den ryska vinthunden har precis fördubblat sitt reg-antal år 2010 - från 93 till 186. Man kan funderar än del på detta plötsliga obändiga sug efter pälsiga, vackra hundar med svepande plymer och långa aristokratiska nosar.

Av Lisbeth - 19 mars 2011 09:54

  Igår var det fredagskväll. Av någon anledning äts här aldrig middag på fredagar - lagad mat är denna dag ersatt av den kulinariska legering som uppstår vid intag av kaffe, wienerbröd och irish whiskey. Efter dessa prophylaktiska åtgärder mot en tråkig afton hölls ett litet rådslag med k. far. Den aktuella läseboken var utläst och vi står inte ut med Så Ska Det Låta i nuvarande tappning. Skulle vi vara djärva och stänga av TV:n? (Inom parentes; det är ett litet apspel eftersom Yours Truly sällan bryr sig om aktuella TV-tablåer, så det blir nästan alltid i K. fars intresseriktning). Han föreslog ett program om den kurdiske artisten Ciwan Haco.

Vad glad jag är för det! Haco - vilken fin kille! Förbjuden i flertalet länder med kurdisk befolkning. Filmen handlade om återvändande efter ett 20-tal år. Ciwan Haco hyllades av extatiska folkmassor - vid konserten i Diyarbekîr var det rena Woodstock - ett folkhav på flera hundratusen. Haco spelar härligt svängig kurdisk folkrock och en sjunger underbar och kärleksfull poesi. Med sin familj bor Ciwan Haco i Sverige av alla ställen.

Av Lisbeth - 18 mars 2011 16:11

Det är intressant det här med katter - och deras inbördes uppgörelser. Jag köpte en fin sovdyna, lade ifrån mig den på hatthyllan. Märta kom genast och tog den i besittning... sedan dess har ingen annan katt fått ligga där!   Köpte en stor fin och dyr lyxkorg (tänkt till kattungen Mandy) - vem parkerar där?   Jo Emma!    Lillen har sin givna platsfast Mandy fick sova i Lillens korg när han var liten...  Hygglo!   

   ... men det var då det! Nu är det bara Mandy som blir utan... när han vuxit ur sin lilla kattungekorg....   

... så Mandy får knoppa på ett par dynor under skrivbordet!

   En skön och vilsam helg önskas alla vänner!

  

Av Lisbeth - 18 mars 2011 13:24

  Skratta åt andras olycka? Most Unlady-like...

Men när den uppblåsta självgodheten punkteras, inte bara en utan flera självgoda som har som livsuppgift att läxa upp andra - och detta händer samtidigt fast utan att man vet om varandra - ja, då är det svårt att inte se det som ingripande av en mild försyn.   Och ännu svårare att inte dra på smilbanden. Hi.   

Av Lisbeth - 18 mars 2011 10:49

   Over the mountains over the seas

thousands of pretty cats are waiting for me...

I want to cuddle the real élite

EXO is the code for me!

Av Lisbeth - 18 mars 2011 06:44


  Mäns våld mot kvinnor är ett strukturproblem gemensamt för hela EU, säger Europaparlamentets ledamöter.

Sexuellt våld borde erkännas som ett brott av samtliga EU-länder och det borde automatiskt leda till åtal, säger parlamentet i en resolution som antagits. Mäns våld mot kvinnor, oavsett männens ålder, utbildning, inkomst eller sociala status, är ett strukturproblem gemensamt för hela EU och antalet kvinnliga offer för könsrelaterat våld är alarmerande, säger parlamentets ledamöter. En tydlig rättslig grund behövs för att bekämpa våld mot kvinnor.  

Räknas då inte sexualiserat våld mot äldre kvinnor?

Man blir lite fundersam efter två TV-program i veckan som belyser sexuella övergrepp på äldre kvinnor; först Veckans Brott i tisdags som handlade om ett ouppklarat mord på en ensam 60-årig kvinna. Den mördade hade blivit utsatt för grovt sexualiserat våld. Risken finns att mordet förblir ouppklarat, påpekade Leif GW, trots att polisen har sina misstankar riktade mot en yngre man som tidigare mördat en äldre kvinna, samt våldtagit en annan med grillgaffel. Det hamnar längst ner bland prioritering, det var ju en ensam äldre kvinna...

Senaste Uppdrag Granskning; om en läkare som på olika vårdcentraler tafsat, pillat på och även våldtagit sina patienter; alla sjuka, sköra, utsatta. Det är fråga om kvinnor i åldrarna upp till 80-90 år, någon svårt synskadad, en som blev våldtagen var dessutom psykiskt handikappad. Patienterna har inte kunnat freda sig mot läkaren. 

Det här är fråga om motsvarigheten till pedofili, som det är desto lättare att uppröras över, gerontofili; sexuell dragning till någon som är betydligt äldre än en själv. Av grekiska "geront" gubbe, i detta fall snarare gummor.

I "Läkaren utan gränser" ser myndigheterna snarast ha skyddat den tafsande läkaren. Det är precis som om denna typ av brott mot äldre kvinnor inte tas riktigt på allvar. Det är skamligt och blir nedtystat. Samhället verkar ha svårt att ta in detta, att någon skulle kunna utsätta ens mormor eller farmor för sexuellt relaterade övergrepp, ja, till och med våldtäkt och mord. Klena gummor kan inte svara för sig. Vem skulle tro på dem?

Om man tänker samma situation, fast tvärtom; en gubbe söker för värk i axeln. Den kvinnliga läkaren ber patienten ta av kalsongerna och börjar istället (och utan att fråga om lov) målmedvetet manipulera en helt annan kroppsdel som inte har ett dugg med den onda axeln att göra. Vilket liv det skulle ha blivit!



Av Lisbeth - 17 mars 2011 06:59

 Grattis Viggo på 3-årsdagen! Viggo är som alla hans vänner vet Ingrids skotska terrier - Raglan Reform Club - hela världens lille vän!

Hoppas du får en riktigt fin födelsedag med massor av smaskens, promenader och upptåg med din västgötekompis Uno, matte Ingrid och husse Ola!

Från hela gänget på ditt kollo i Roslagsbro

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards