Direktlänk till inlägg 1 februari 2008

Min kommentar

Av Lisbeth - 1 februari 2008 23:00

På Pernillas blogg har det kommit in en del tråkiga kommentarer. Då Pernilla inte tagit bort dem förutsätter jag att hon inte läst dem. Det konstiga är att dessa hatiska och skvalleraktiga inlägg alltid kommer från anonyma som aldrig bryr sig om Pernilla eller hennes hundar, hur de mår, träning, familj eller allt annat trevligt och läsbart som står där. Har gjort en rättelse av de grava felaktigheter som på så vis får spridning i en förfärande omfattning:







"Vidriga, insinuanta och dessvärre också helt okunniga och lögnaktiga inlägg. Att försöka leda i bevis att ovanstående tiks D-resultat beror på "finska linjer" och att dessa sålunda har mer inavel är som att fråga: "Har du slutat slå din fru".







En titt i SKK:s avelsdata ger vid handen att det inte är inavel, (lögn alltså) att far och farfar är födda i Finland e svensk-holländska hundar (förbannad lögn), övriga hundar är helsvenska (ännu mer förbannad lögn).







Det finns säkert många bra och fertila hanar i Sverige. Att dessa inte används beror oftast på något av följande; hanen parar inte/har inte lärt sig/har taskig teknik, hanhundsägare ögonlyser inte/röntgar/är en förfärlig människa som man inte kan ha med att göra. I värsta fall en kombination av detta.







Orsaksfaktorer till HD



Polygenetiskt 10-50 %



Kön, anatomi, muskelvolym, hormoner, växt, beteende, sjukdomar med mera är möjliga disponerade faktorer som är genetiskt betingade.



Miljöfaktorer är 50-90 %, såsom skador, sjukdomar, aktivitet, beteende, utfodring, vikt, växttakt







av högman den 1 februari 2008 kl 22:55"







---Orsaksfaktorer till HD är citat från professor Gröndalens föreläsning vis SBK:s rasutvecklingskonferens. Prof. Gröndalen är specialist på skelettets sjukdomar.

 
 
Ingen bild

Nilla

2 februari 2008 10:32

Jo Lisbeth jag har läst dom *L*

Och visst kanske man skulle ta bort dom, men samtidigt så är det bra att det får stå kvar & att folk som har fakta kan tillrättavisa!

Det jag tycker är synd är att det skrivs anonymt, men blir det för jäkligt så åker det bort...*S*

Tycker att debatten ögonlysning & dåliga hanar är intressant och är det så illa med hanhunds beståndet ja då är det inte bra.

Mvh Nilla

 
Ingen bild

Lisbeth

2 februari 2008 10:51

Pernilla, vi är helt överens.

ang hanar så finns det säkert massor med bra hanar. Konsten är att hitta dem. Flertalet hanvalpar säljs som sällskaps/familjehundar - de "försvinner" om inte uppfödaren är väldigt energisk och ser till att hunden blir social/utställningstränad. Visst kan man para med en omeriterad hane, men det blir väldigt dyra valpar - reg avgiften med en omeriterad hund är mycket dyrare.
Till exempel.

Sen ska man försöka få hundägaren att t.ex röntga - de flesta uppfödare har det som krav.

Och så ska det paras... det är inte så lätt när både hundägare och hund är ovana.

Det är lite mycket begärt att en hund som vuxit upp som ensamhund i en familj, vips ska kunna "få till det" även om intresse finns för uppgiften.

Det ideala är att den unga hanen 1-2 år får tillfälla att "öva".

Det är bl.a av det skälet som engelska uppfödare ofta ställer sitt nya stjärnskott "free to prove" - alltså gratis till förfogande, så att hunden får nödvändiga erfarenheter, innan den dragit på sig förutfattade meningar om vad löptikar är till för.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards