Alla inlägg den 4 februari 2008

Av Lisbeth - 4 februari 2008 21:22

...som det är bara massa elände med västgötaspetsar? Självklart är det inte så! Mina fem vovvar gör mig glad varje dag, de är mina kompisar och ständiga sällskap, vi gör (nästan) allt tillsammans. De är kloka, fördragsamma, tillgivna och obrottsligt lojala. Kvällens kort på lilla Gerda ger syn för sägen. Snart ska vi gå och lägga oss. Jag har lärt Gerda att hoppa upp i famnen, så att jag slipper böja mig. Hon fattade direkt! Vilket förtroende, vilken förståndig liten tjej! Undra på att hon är älskad.

Av Lisbeth - 4 februari 2008 11:42

Gerda är nu fyra och trekvarts månad och har genomgått en spännande utveckling. Från liten och gullig, till "lovande", sedan inträdde en mysko metamorfors vid 3 månader. Lilla G fick en lååång näsa, jättestora öron och harben samt en obestämbar färg, typ potatissäck. Påläggskalven fick enbart rastas efter mörkrets inbrott...


Av socialträningsskäl anmäldes till valputställning, utan några särskilda förhoppningar. Men si! Vid 4 månader hände allt slag i slag, G blev riktigt fin, öron och nos passade ihop med resten, pälsen växte ut, täckhåren gav kontur och vackra markeringar. Utställningsdebuten avverkades med bravur! Snart fem månader och Gerdas nätta siluett nalkas omdömet "underskön" - ja allting är ju relativt... Dessutom läraktigt, rolig, trygg och mysig.




Så långt är allt väl. Men västgötespetseriet i övrigt...



Den lilla skotten rycker allt närmare. Ja, det är ju Ingrids projekt, men iaf roligare att tänka på.




Annars är det mest mörker längs vägen. Familj, släkt och vänner som inte är lika intensivt intresserade står undrande. Hur kan normalt funtade människor frivilligt utsätta sig för så mycket obehag och tråkigheter? Funderar allvarligt på att fälla upp vindbryggan och stapla sandsäckar mot omvärlden. Har inget val, söder om Norrköping finns väpnade hooorder som har tolkningsföreträde i allt västgötskt. De som har olyckan att bo österut är reducerade till knäppgökar, har det gjorts veterligt. Må dä.









Vad ska en gumma som älskar västgötaspetsar ta sig till? Går den överblickbara framtiden att planera? Molnet på himlen är en falsk intressegemenskap med människor vilka uppenbarligen inte älskar sin nästa. Tycker de ens om sina hundar? Exempelvis.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards