Direktlänk till inlägg 4 februari 2008

Fyra & trekvarts månad

Av Lisbeth - 4 februari 2008 11:42

Gerda är nu fyra och trekvarts månad och har genomgått en spännande utveckling. Från liten och gullig, till "lovande", sedan inträdde en mysko metamorfors vid 3 månader. Lilla G fick en lååång näsa, jättestora öron och harben samt en obestämbar färg, typ potatissäck. Påläggskalven fick enbart rastas efter mörkrets inbrott...


Av socialträningsskäl anmäldes till valputställning, utan några särskilda förhoppningar. Men si! Vid 4 månader hände allt slag i slag, G blev riktigt fin, öron och nos passade ihop med resten, pälsen växte ut, täckhåren gav kontur och vackra markeringar. Utställningsdebuten avverkades med bravur! Snart fem månader och Gerdas nätta siluett nalkas omdömet "underskön" - ja allting är ju relativt... Dessutom läraktigt, rolig, trygg och mysig.




Så långt är allt väl. Men västgötespetseriet i övrigt...



Den lilla skotten rycker allt närmare. Ja, det är ju Ingrids projekt, men iaf roligare att tänka på.




Annars är det mest mörker längs vägen. Familj, släkt och vänner som inte är lika intensivt intresserade står undrande. Hur kan normalt funtade människor frivilligt utsätta sig för så mycket obehag och tråkigheter? Funderar allvarligt på att fälla upp vindbryggan och stapla sandsäckar mot omvärlden. Har inget val, söder om Norrköping finns väpnade hooorder som har tolkningsföreträde i allt västgötskt. De som har olyckan att bo österut är reducerade till knäppgökar, har det gjorts veterligt. Må dä.









Vad ska en gumma som älskar västgötaspetsar ta sig till? Går den överblickbara framtiden att planera? Molnet på himlen är en falsk intressegemenskap med människor vilka uppenbarligen inte älskar sin nästa. Tycker de ens om sina hundar? Exempelvis.

 
 
malte och snokens matte

malte och snokens matte

4 februari 2008 12:18

hihi...bra färgbeskrivning...potatissäck!!

http://www.malteochsnoken.bloggagratis.se

 
Britta

Britta

4 februari 2008 12:49

Sandsäckar verkar onödigt arbetsamt Lisbeth. Kompakt tystnad är enklare. Så mycken elakhet och sådan hybris - varför ödsla dyrbart krut på tocket.
Redan för 5-6 år sedan fick jag, i ändlöst långa litanior, höra att alla västgötaspetsmänniskor som bor " i öst" (med i öst avsågs hela Sveriges yta undantaget Västra Götaland),levde på livets skuggsida, voro mindre vetande kretiner, asociala mm mm, medan de som bodde "i väst" voro Guds utvalda, sååå trevliga och kloka människor och dessutom lyste alltid solen "i väst" :0)
Lägg ner - det spelar ingen roll hur mycken klokskap du kommer med - det är som att hälla vatten på en gås.
Det är tråkigt att blogginnehavaren inte följer sina tidigare intentioner och sållar bland inläggen - man undrar stillsamt var gränsen går för att det skall bli "för tokigt"?
Dessutom finns det nog många "i väst" som inte alls stämmer in i "giftkören" - men är kloka nog att hålla tyst.
Antalet kommentatörer/töser är ju tämligen begränsat, många kommentarer ibland, men få författare.

http://www.oxberget.se

 
Bitte

Bitte

4 februari 2008 14:16

Vad förolämpad hon ser ut, lilla Gerda

"Det var ju bra att en domare fick titta på mej och kunde tala om för dej, matte, hur vacker jag verkligen är" (tänker lilla G)

Kram till er alla däruppe i Roslagen!
Hoppas solen skiner även på er!

Bitte

http://hem.passagen.se/sanningegardens

 
Ingen bild

lisbeth

4 februari 2008 15:58

Bitte!

Gerda ser inte alls förolämpad ut! Det behövs inga domare för att se att lilla G är en vacker och älskansvärd liten västgöteflicka (fast det var ju bra att domaren såg det också).

Kram från Roslagen!

Lisbeth & Gerda som är så nöjda med varandra

 
Ingen bild

Lisbeth

4 februari 2008 16:07

Britta!

Tack för ditt inlägg, kan bara hålla med. Jag förmår inte engagera mig i allt detta trams - det värsta är att folk är anonyma! Har ingenting emot debatt och diskussioner, men att slåss mot ansiktslösa vålander, som dessutom inte uppfyller några som helst minimikrav på kunskap och vett, det är meningslöst.

Hela den här soppan tar bort mycket av nöjet med hundarna. Jag ber att få avstå.

Jag vet att det finns sympatiska och trevliga personer både i och utanför "väst".
Det är synd om dessa - och alla undrande västgötaspetsägare!

"Aldrig har så få lyckats göra så många illa med så mycket dumt"

 
Ingen bild

Nilla

4 februari 2008 17:15

Hmm jag HAR ju sållat i inläggen!

Tycker att för övrigt så har "debatten" varit bra, vet att det finns bra männsikor både öst, väst,syd & nord skulle tro att det bara finns ett fåtal i ALLA vädersträck som är trångsynta!


Mvh Nilla

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards