Alla inlägg under december 2009

Av Lisbeth - 16 december 2009 08:59

Det var en gång en stor och fin förening. Ja, förening var störst och finast i den stora huvudorganisationen och sysslade liksom bara med viktiga och ädla ting. Föreningen åtnjöt allmänhetens aktning och samhällets stöd. Men så hände något... den stora och fina föreningens ledning fick hybris och ville göra om allt. Sådant kallas omorganisation och är mycket märkvärdigt... Så man satsade allt krut på det! Ingen begrep vad detta vara bra för... Dessutom kostade organiserandet en massa pengar... Mycket tid och energi gick till att sitta i möten och allt mindre tid och personal fanns för att sköta verksamheten. När året gått visade det sig att alla pengar var slut och övriga delar i föreningen befanns misskötta, förutom lokalklubbsverksamheten. Där verkade ju bara vanligt folk utan hybris - det hörs på namnet - och detta är på vardaglig nivå, så dem kom man inte åt. Nåväl, det hände sig på den tiden att det från moderorganisationen utgick ett påbud om en stor begivenhet i huvudstaden - alla skulle vara med! Även den stora och fina föreningen, som precis som de andra skulle informera allmänheten om sin viktiga verksamhet. Det gör man som alla vet genom att därstädes ha en s. k. Monter med ett par representanter som representerar och delar ut broschyrer. Sålunda gingo alla åstad, var och en inom sin klubb, för att pynta på bästa sätt och göra sin respektive monter så bra som möjligt. Det gjorde ock folket i den stora och fina föreningen. Man ordnade med en stilig monter på väl synlig plats. Så kom den stora dagen och även publiken kom och gick... Men så hände det sig att en av föreningspersonerna skulle tävla och visa sin hund å utställningsring, för sådant försiggick också vid den stora begivenheten. De representanter som för tillfället stod i Montern kunde ju inte gärna gå därifrån för att heja på sin kompis! Då skulle Montern vara obemannad och detta gick inte an! Goda råd var dyra... Då kom man på att föreningens ledare - som av en händelse! - stod utanför och talade med en annan föreningsperson. Skulle inte denne kunna kliva innanför skranket och hålla fortet, eller hur man nu ska säga... i en kvart eller så... medan monterpersonalen kilade iväg till tävlingsringen? Ack nej, ledarpersonen hade inte tid! Personalpersonerna blev då "ledsna och besvikna", vilket är en finare omskrivning för "urförbannad". De satte upp en skylt "Kommer Straxt" eller motsvarande och marscherade bort. När de efter en liten stund åter var på plats stod föreningsledaren fortfarande kvar utanför Montern och konverserade och hade inte alls - såsom förutskickats - hastat till sin viktiga förrättning! Många sågo och hörde allt detta och förundrades storligen, ty det voro mycket folk i rörelse på marknadsplatsen. Och allt folket harmades därav, ty även den högsta skall kunna vara som den lägsta och ingen skall se sig för fin för att kunna ge ett handtag till sin nästa om det kniper.

Av Lisbeth - 15 december 2009 10:42

Nu ska jag berätta om Stora Stockholm! Så där lite hit och dit; tankar, upplevelser, känslor och förnimningar... och jag hoppas på den intelligenta läsekretsens benägna bistånd som smakråd, stilpolis, tyckare, nickare, gillare... För Stora Stockholm, eller Hundxx som den numera heter, är ingen hundutställning vem som helst, Stora Stockholm är ett tillstånd som man omedelbart försätter sig i, varje år fungerar trolleriet likadant; man kliver in på foajéns marmorgolv och blir liksom elektrifierad, känner denna stöt av förväntan... Går inte att jämföra med något annat. Yours Truly har varit på i stort sett alla SS:s sedan 1956 - det är en hemsk massa år och utställningar. Årets upplaga var ett av de mest minnesvärda... men det beror i mycket på omständigheter runt-om-kring och inte på att det varit något större fel på föregångarna!Så här var det: Det var underbart att vara på Stora Stockholm! Det var underbart att vara back in business! - Har jag någonsin lämnat den? -

Av Lisbeth - 14 december 2009 10:09

  


Se här så glada ansikten på Nordisk vinnarutställning i Helsingfors! Den ryska skotten EUJV-08 Filisite Brash Celebration visades av Valentina Popova från Moskva och valdes till Best in Show av vår svenska domare Dr Göran Bodegård. Längst till höger på bilden är en annan stjärna med internationell lyskraft, FCI-ledamoten Kari Järvinen, som passade på att jubilera och vederbörligen hyllades. Vilket passande vis att fira en 60-årsdag! Stor grattis till alla inblandade!***Skottebloggen uppdaterad!

Av Lisbeth - 13 december 2009 21:27

  


Foto: Torsten Widholm


***Svenska Kennelklubbens internationella utställning HUND2009 på Stockholmsmässan i Älvsjö avgjordes under söndagkvällen. Till årets Best in Show utsågs västgötaspetsen Skogsbygdens Nora Supernova med ägare Kim Johansson från Svenljunga som också har fött upp hunden. Domare var Agnes Ganami Kertes från Israel. Vackra Nora och Kim är med råge rasens främsta ambassadörer... Vilka helylleflickor! Det finns inga jag hellre önskar denna fantastiska framgång! Varmaste grattis!

Av Lisbeth - 12 december 2009 22:40

  


Vilken dag! Orkar absolut inte göra någon sammanfattning av en omtumlande och underbar dag på Hund2009 Stockholmsmässan, men... En bedrift måste uppmärksammas - Kim Johanssons sköna västgötaspets Ch Skogsbygdens Nora Supernova - som vann gruppen!!! Återkommer med mer detaljer...----


It´s magic! Tänk så många männskor som man känner stor sympati för och beundrar för deras uppfödarskicklighet - förutom ovannämda Kim - som lyckades på årets Stora Stockholm! Som Anita Withmarsh, som säkert stod ut med att bli slagen om certet av sin egen uppfödning Svedalas Kjelle Käpphäst - vilken debut! Eller bland skottarna .

Elisabeth Spång som fick sin egenuppfödde Mårax Mortimer till champion! Grattis! För att inte tala om Anja Ejerstad, Steadwyn collies som hade en heldag - cert och BIR med sin fina Castor, skickligt visad av Micael, och en harmonisk sobelgrupp som visade sig i stora ringen med den äran.


Det känns som årets uppmärksamhet runt collie har gjort att domarna verkligen anstränger sig för att hitta tillbaks till den klassiskt sköna collien. Och Johnny Andersson, Lundecocks shelties, som först blev placerad med sin fina veteran, därefter tog hem BIS med uppfödargruppen! Varmt grattis!Vi ska åter till hela härligheten... Utförlig rapport kommer!

Av Lisbeth - 11 december 2009 16:22

foto: Gunnar Lindgren

  



Vi har varit och rekat på Mässan, intervju gjordes, bilder togs. Som vanligt blir man upplivad av hederligt arbete och möte med engagerade och duktiga människor. Hederlighet ja, hm... det är liksom skillnad på folk och folk... Om Yours Trulys näsa ser ovanligt lång ut, så kan det vara en återspegling av det inre lifvet. Har man blivit blåst på den så kallade konfekten så vore det märkligt om inte sådant sätter sina spår...


Dagens muntra stridsrop kom från en olycksbroder som in likhet med mig ställt sin yrkesskicklighet till förfogande, lojalt utfört beställda arbeten och fått tji betalning: "XX har bestridit min faktura! Kronkalle nästa!"

Även Yours Truly ska plita ihop en liten räkning! Ja, liten och liten... Nån djefla ordning ska det vara i en organisation! Normalt brukar jag inte dra in Kronofogden i verksamheten, men i det här fallet är jag faktiskt beredd att göra ett undantag.


Av Lisbeth - 9 december 2009 16:48

De tändes, de nya elektriska tankarne, det lyste, det sken i varenda vrå - då skreko de gamla eländiga dankarne: "Det tar eld i var knut! Släck ut! Släck ut! Låt pusten blåsa och saxen gå!" men skulle man sett något fräckare, den heliga talgens gäckare, elektriska lågor, stora och små, sig läto ej släckas av talgljussläckare men brunno ändå! Tablå!

(Gustaf Fröding)
Av Lisbeth - 8 december 2009 15:20

... som innehar ett PM till Mässan i helgen? Och kom nu inte och säga att "det är bara att gå in på SKK:s hemsida," etc... Den pinliga saken är den att Yours Trulys förvisso utmärkta och trofast arbetande dator är lite mindre utmärkt i just detta avseende... Har inte rätt program och kan inte skaffa mig det heller, för det ogillas av min gamla Mac! Och så pratar vi inte mer om Det... Alltså, har upptäckt att alla våra favoritraser går samma dag och dessutom ska vi - Ingrid och jag - jobba därstädes. Sekundstrid och minutiös planering är av nöden! Med andra ord vore det otroligt tacknemligt med uppgifter om tid, ev hur många hundar före första start för aktuell ras, samt ringnummer för följande: skotsk terrier, långhårig collie samt västgötaspets.Tackar ödmjukst på förhand! Kraaam...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards