Direktlänk till inlägg 5 maj 2010

Förslag efterlyses

Av Lisbeth - 5 maj 2010 07:21

I helgen håller den stora organisationen SBK kongress. Vi får se hur det går. Det känns lite konstigt att inte närvara - Yours Truly har varit med som skrivande reporter på nästan alla kongresser sedan 1990. Det har varit intressant, ibland stormigt men aldrig likgiltigt. Just nu genomlever den stora organisationen sin värsta kris, eller kanske man kan säga att förlidet år inte varit brukshundklubbens stoltaste stund. Ekonomi i nekros, fallande medlemssiffor, vikande bruksprov och registreringssiffror, trassel med försvarsmedel, toppnamn disciplinnämndsanmälda, schäferhundklubben vill lämna skutan.... listan på tråkigheter har varit lång. En kvalificerad gissning är, att SBK reagerar som man alltid gjort vid iråkat blåsväder, sluter leden och kör på som vanligt. Från SKK:s sida är klargjort - på direkt förfrågan - att man aldrig kommer att tillåta att dess största medlemsorganisation går under. En nyhet kan dock noteras. På SBK:s hemsida lades nyssens ut efterlysning om förslag till valberedningen. Så vitt jag förstår har man aldrig tidigare gjort detta dagarna före kongressen.

 
 
Ingen bild

Ivan

5 maj 2010 08:37

...känns skönt att veta att SKK stöttar sin största specialklubb i alla väder.Hoppas de skulle göra sammanledes för några av de mindre.

Hur som helst så är det konstigt att en specialklubb har lyckats lägga under sig DELS all avel för de anslutna rasklubbarna SAMT samtidigt är en utbildningsorganisation.Det är ju kurser som de håvar in pengarna... Som jag ser det borde väl detta vara skilt? Varför man skall vara med i en utbildningsorganisation, tvångsmässigt, för att vara med i en rasklubb förstår jag inte. Det blir DYRT, dessutom finns det ingen möljlighet att till ett billigt pris skänka gåvomedlemsskap till ex vis sina valpköpare.Det finns i många av de andra, lite mindre, specialklubbarna/ rasklubbarna.

För vår del anlitar vi numera alltid privata kompetenta allternativ.De är mycket bättre (mestadels) än SBK:s nybörjarkurser, dels så slipper vi betala en massa pengar till en slarvig organisation som dels strör pengar på fel saker (ex vis en egen kursgård,Kydingeholm, som de aldrig fick att fungera och dyra leasingbilar till höjdarna) dels som hyser uppfattningar om avel och uppfödning som vi inte kan anse vara vettiga. Tvång är aldrig någonsin vår modell, nämligen...

 
Ingen bild

Sven-Åke

5 maj 2010 08:39

Undrar om det kommer att ske skandaler i år. Ex vis att någon går upp i talarstolen och håller brinnande anförande utan att ha talarkort...och därmed rätt att "tala".

 
Ingen bild

Från gräddhyllan

5 maj 2010 10:48

När kommer Kongressen sparka ut förbundsstyrelsen som år efter år totalt misslyckats på alla områden?
När övriga hundklubbar i stort sätt lyckats behålla både medlemmar och valpefterfrågan så sjunker SBK snabbt. Men det är inte konstigt när SBK har isolerat sig och totalt slutat informera allmänheten om brukshundarnas förtjänster. Våra hundtränare i TV har, helt förståligt, totalt slutat att nämna brukshundklubben som ett ställe man som hundägare kan vända sig till. Det är inte längre någon som säger att SBK är världsledande på hundägarutbildning. Jo, det skulle kunna hända på kongressmiddagen mellan alla pinsamma fräckisar (bedrövligt förra året).
Även när det gäller ekonomin är det ofattbart att det gått så dåligt. Det är unikt i SBK historia. Men det mesta av ledningens "satsningar" har gett stora förluster. Tänk på Kydingeholm, dribblet med försvarspengar (minus 1 milj), flytten av postorderverksamheten, aktiebolaget (-5,5 milj sedan starten), utökning av lokaler, dyra server och IT-satsningar. Nu senast är det bytet av tidningens producent som gett ytterligare miljonförluster. Medlemsavgifterna höjs och medlemmarna slutar i allt högre takt. Spiralen ner i djupet är i full snurr. Ledningen verkar totalt oförmögen att rädda skeppet. När får de ta sitt ansvar?

 
Ingen bild

arg skattebetalare

7 maj 2010 10:01

Enligt uppgift (budgetsiffror) fortsätter Brukshundklubben - SBKs ledning att missbruka försvarets medel.
När de anställdas (som handlägger försvarsärendena på kansliet) lön har räknats bort så har ledningen budgeterat 1,6 miljoner kr för s.k, Overheadkostnader, cirka 600.000 kr kan vara motiverat.

Resten cirka 1 milj kr/år går till verksamheter och kostnader som inte är relaterat till försvaret.

SBK har sin Kongress i helgen. Gissningsvis måste ledningen presentera en ekonomi som lugnar ombuden. Ekonomin och verksamheten är i fritt fall. Ska notan för misskötseln gå på skattebetalarna?
Försvaret borde informeras. Vad säger Riksdagen? Och försvarsministern!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards