Direktlänk till inlägg 21 februari 2008

Talk about open the floodgates...

Av Lisbeth - 21 februari 2008 22:43

... seven years of bitterness and resentment spilled out!







Detta ang mitt inlägg nedan "Sitta still i båten". Många kommentarer, de flesta andas samma känsla av förlamning och skam över vad som skedde när den lilla föreningen kapades för snart 6 år sedan. Någon har påtalat den varböld som funnits hos envar sedan dessa. Även nyare medlemmar verkar uppskatta att får ytterligare en puzzelbit till historien om "those who used to conduct mysterious feuds" - alltså detta sega envig som verka sakna såväl början som slut. Men mest positivt att man äntligen kan tala om det. Tidigare kunde man nämligen inte det. Man skulle helt enkelt inte bli trodd!



Som orientering; precis så illa var det... Medge att liknelsen om häxorna i Macbeth var ovanligt välfunnen! Det var nästan så man funderade på vilka mörkrens makter som var i omlopp; aldrig har så många protokoll, skrivelser, brev, rapporter, inlagor, domarpärmar, ögonlysningsresultat, etc mystiskt försvunnit! Även inbjudningar till domare ang utställningar och förarbetet med domarkonferensen hade gått upp i rök. Det var ju "fel" domare - oj då!



Kopieringsapparater gick sönder, datorer fick virus, telefoner strejkade - så lämpligt... Stormen Gudrun och sedermera Per måtte ha kommit som gudasända. Då fick man några veckors (månaders!) andrum med att presentera de "rätta" siffrorna och berättelserna. Och räckte inte det så fanns ju alltid sjukdomarna... Visst, folk kan inte hjälpa om de blir krassliga på riktigt, men måste detta alltid ske vid en "lämplig" tidpunkt? Jag kan bara vidimera ang det kuriöst försvunna brevet att händelseförloppet gick till som Britta beskriver. Om sedan dåvarande redaktören får migränanfall och ligger bakom fördragna gardiner, så är det väl bara att beklaga. Att upphovspersonen inför detta prolongerade och dimmiga process väljer att långt senare dra tillbaka skrivelsen, är ju förståligt. Det hela var ju så att säga överspelat.



Sen kan man stillsamt undra vad kuppmakarna fick ut av all denna febrila verksamhet? Var det värt allt detta, rent ut sagt ett jävla liv, för vadå? Makt? Eller vad? Och vad har det kostat? För SKK, som tvingades tvångsförvalta klubben och avsätta ordföranden, för att sedan i åratal ställa personell till förfogande och sitta i många och långa möten för att bringa reda i en myrstack av konstigheter. För föreningen i förstörd ekonomi och good-will, uteblivna medlemskap och annonsintäkter; mången duglig funktionär lämnade sitt uppdrag, många medlemmar lämnade klubben. Föreningen kom i vanrykte; den blev klubben med "dom där stollarna". Dumskallarnas sammansvärjning.



Årsmötet i Alingsås var, som någon kommentar skrev, "bara början..."

 
 
Nilla

Nilla

22 februari 2008 07:28

Beror ALLT detta på EN person???

Mvh Nilla

http://vastgotaspets.bloggagratis.se

 
Ingen bild

lisbeth

22 februari 2008 07:54

Nej, naurligtvis inte. Ingen enskild kan ensam hinna med så mycket.

Det var en laginsats.

 
Nilla

Nilla

22 februari 2008 07:56

Så alla som var med om denna laginsats finns inte med i SKV längre??

Mvh Nilla

http://vastgotaspets.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lisbeth

22 februari 2008 08:07

Medlemmar i ett lag - om vi nu ska tala i dessa termer - har ju olika roller och så var det i detta fal. Här fanns lagledaren, coachen, igångsättaren, verkställaren och en hel del människor som lät sig utnyttjas, förmodligen för att de inte begrep bättre (kan man hoppas) - dvs "nyttiga idioter".

Många, men inte alla, finns kvar i föreningen, som funktionärer på olika nivåer, eller som vanliga medlemmar.

 
Ingen bild

Nilla

22 februari 2008 08:20

Men är inte dessa lika skyldiga då??

Och om dom är funktionärer på olika nivåer dessa "nyttiga idioter" bör DOM vara kvar, varför inte göra en TOTAL utrensning & börja om på nytt??

Mvh Nilla

 
Ingen bild

lisbeth

22 februari 2008 10:21

Tror inte det är så lämpligt att tala om Utrensning i det här sammanhanget - det leder liksom tankarna i fel riktning...

Allt är ju inte svart eller vitt, det finns många gråzoner. Det kan knappast vara bästa lösningen att börja jaga "skyldiga".

Det finns en stor kollektiv skuld som vi alla bär - mycket hade kunnat göras annorlunda, det inser man nu med facit i hand.

Det viktiga är att försöka göra bästa möjliga av dagens situation, samt se framåt.

 
Nilla

Nilla

22 februari 2008 10:30

Fast just jaga skyldiga tycker jag hela debatten handlar om!!

Ja utrensning kanske inte var ett bra ord, det kan jag hålla med om!!

Men jag tror dom flesta förstår vad jag menar!!

Vad menar du med kollektiv skuld som vi alla bär??

Visst är det bra att den här debatten tas upp, jag tror att jag med flera undrar vad som egentligen hände, och vad det är som nu 6-7 år senare fortfarande spökar!

Mvh Nilla

http://vastgotaspets.bloggagratis.se

 
Ingen bild

lisbeth

22 februari 2008 11:09

Det handlar ju naturligtvis dels om vad vi ska ha klubben till; trevlig social samvaro eller avelsansvar för rasen. Att dessa två funktioner går att förena verkade ingen ha tänkt på...

På Pernillas blogg finns en kommentar från (i brist på bättre uttryck?) dåvarande chefsideolog, anonymt visserligen men kan knappast vara någon annan: "Öst som ville exportera och lansera v-spetsen stort över världen (inte minst Tyskland) och Väst som ville skydda våran lantras från förljderna av sånt.

Öst vann med hjälp av smutskastning och ohederlig historieskrivning och exporterandet håller på. Snart får vi facit. Rassjukdommar brukar komma när utlanndet får hand om raser. Men detta har ju Öst förberett väl med bekämpningsprogram för HD och ögon på lut i garderoben."

Ja, så var det nog, sorgligt nog. I varje fall delvis. Men det hela hade inte kunnat genomföras utan benäget bistånd från rader av människor med helt andra bevekelsegrunder. Kanske bara en brinnande önskan av "bli något", att få en position, att kunna ha ett visitkort i handväskan med funktionärstitel och föreningens logga.

Ytterst handlar det om vilken sorts västgötaspets vi vill ha: (grovt förenklat) västmodellen, liten mer bastant "rullsylta" och Östmodellen; stiliga jyckar med ben...

Å så alla varianter på detta tema...

Det finns inga enkla förklaringar, det här var ju också en process som sträckte sig över många år.

 
Erik Åhäll

Erik Åhäll

22 februari 2008 23:00

Ja uch ja vem glömmer Alingås ??, än värre är det att bli påflugen av "Apan" på en utställning i Skara och beskylld för det ena efter det andra helt orättfärdigat. Personen är väldigt lik Angela i forna Falcon Crest !!

http://rufus.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards