Alla inlägg under april 2008

Av Lisbeth - 16 april 2008 21:53

TV-programmen är värdelösa! Inga engelska deckare! Inga svenska deckare! Den danska sjunger på sista versen... Amerikanska deckare är outhärdliga!

Utom nyheter och någon enstaka dokumentär - noll och intet sevärt. Bara träliga matprogram, idag TRE olika efter varandra på fyran - Leilas mat, Kockduellen, Nigellas snabbmat... och så var det visst Nicklas mat i annan kanal... eller kanske det var en annan dag. Hur som är det tröstlöst och föräckligande med fnissiga studiopersoner kladdandes med stackars charkuterivaror, i värsta fall med hjälp av kändisar och flams. Hu!

MEN... nu har upptäckten gjorts, kanal 24! Där sänds sport! Hela tiden! Alltså tittas det - fotboll, bandy, ishockey, golf (?!) - anything goes...

För att ha en sportslig (he he) chans att hänga med hjälpligt vill det till att sätta sig in i totalsporten. It´s amazing how much Yours Truly knows about sports and sports related! Har t.o.m blivit betrodd att referera matcherna i Champions League, när husfadern inte orkar sitta uppe. Han går upp 5.00 till sitt arbete.

I kväll var det handboll, semifinal i Eriksdalshallen, H43 från Lund och Hammarby från, tja, Rikets stoltaste stad... Det var riktigt kul! Hammarby vann med 29-23 och är nu i final! Pavan Johansson blev nitad mitt i planeten och Bajenklacken skanderade: "Spela handboll, bonnjävlar..." Det var bara att hålla med!

Vad som helst bara man slipper kockarnas kladd i rutan!

Av Lisbeth - 16 april 2008 13:19

... det syns ju tydligt! I vart fall har ulvusbloggens lilla omröstning med kraft fastslagit detta! 50 personer har röstat, så nu avslutats enkäten. Tack för alla synpunkter! Resultatet nedan. På bilden är det Ingrid, Jack och Gunvald som har kul på hotellrummet.
Har ägare till västgötaspets humor?
Liten grå och skällig hund - vad är det för kul med det?   
  12 %
Inte nödvändigtvis, men det underlättar...   
  44 %
Självklart! Ser ju ut som en skämtteckning - bara att rita av!   
  22 %
Nej, förvalta ett kulturarv är verkligen inget att skoja om!   
  22 %
Totalt har 50 personer röstat.
Omröstningen startade 2008-02-26 11:16



Av Lisbeth - 15 april 2008 20:39

Titta här så fin! Det är Emmas kattunge lilla Linnea, som nu bor i Danmark. Tack för den stämningsfulla bilden på skönheten!

Av Lisbeth - 15 april 2008 07:46

foto: Anita Östby Skottefederationen....hindrande män? Har karlar ingen fantasi? VILL dom inget här i tillvaron? Vad TÄNKER dom på? Hur kan man över huvud taget fungera som människa? Om jag eller någon av mina närstående på spinnsidan hittar på/räknarut/sätter igång med något, ja, då vet den/de andra vips vad det är fråga om, nästan ordlös kommunikation. Men karlar då - de FATTAR ingenting! Jag skulle operativt kunna avlägsna näsa och öron och passera helt obemärkt.
Läs om detta självupplevda trauma samt kommentar på http://igurt.bloggagratis.se/

Av Lisbeth - 14 april 2008 14:02

Så här ser det ut hos oss just nu; ponnyerna betar och solar, Yours Truly har fruktansvärt mycket jobb, tre katter sitter på och runt datorn och håller sällskap, Adas mage växer, utställningsprogrammet ser lovande ut, vi ska kika på Ingrids skottebebis nästa vecka - kort sagt; det är VÅR!

Av Lisbeth - 13 april 2008 15:53

Bild, idé & design: Felix Nilsson
...eftersom inget intressant händer i det här huset, så får väl Jag - A Man of World - ta saken i egna tassar. Som den intelligente läsaren begriper kommer dagens inlägg från mig, Champion Jack, en treårig västgötaspets med anor från Westorp i Västergötland. Jag är nämligen den som är bäst lämpad att föra husets talan. Vem är det som är gentleman och vet hur man för upp sig? Vem är det som dragit ära och prisrosetter till det här sunkiga stället? Jag bara frågar???

Och vad har man för det? Matte går mest och jämrar sig, så henne har man ingen större glädje av. Husse är också hemma, men tror någon att han går ut och går med MIG för det? Ada är på det viset, så det är bästa att ha extra god uppsikt över gården. Ni vet, havande tikar ska inte oroas i onödan, och så...

Idag var det hemskt väder. Dessutom fick vi alla västgötaspetsar vara inne bara för att springklubben hade löpartävling och springer förbi vår gård. Inte fick man stå vid grinden och skälla och heja på folket som vacklade förbi, nehej då...

Nuförtiden får jag äta ihop med Minna. Det är pest, för hon äter så fort och då måste jag också göra det så klart. I värsta fall får jag hicka. Lite svårt att hålla på värdigheten då.

Uno har åkt hem till sitt. Skönt! Den malliga godagspilten från stan är fullständigt olidlig!

Gunvald och den lilla typen Gerda leker hela dagarna, de är så barnsliga så man storknar. Håller mig en bit ifrån dem och räknar noga mina ben, så inte snorungarna får för sig att ta dem .

Hoppas matte slutar oja sig och tar sig samman. På tiden att vi åker till en trevlig utställning igen! Nej nu måste jag sluta. Husse har öppnat skafferidörren, så det är bäst att ha blykoll.

Moss & grankott/Jack

Av Lisbeth - 12 april 2008 18:41

Hobbled down the stairs......lame excuses...








Har fruktansvärt ont i ryggen, kan inte stå rak, ej lyfta armarna framför mig. Och vad värre är; ser ut som ringaren i Notre Dame. Har samtidigt fruktansvärt mycket att göra, roliga saker som jag vill hålla på med. Så satans djefla onödigt!








Alltså, seriöst, det känns som jag aldrig någonsin mer kan promenera med vovvarna, aldrig visa hund mer eller ens visa mig offentligt. Hur ska det gå till? Nej, jag gnäller inte, jag är van vid den här opassligheten och kan hantera den. Det mer plågsamma är alla kommentarer om dålig hållning och dumma skämt; "har du knäppt ihop slipsen me gylfen, hä hä..." vilka man förväntas uthärda med jämnmod.






Ärligt talat skiter jag i vilket,






samt i påve, kung och sultan,






alldeles detsamma i Boren, Roxen och Glan.






Just nu känns som vore en välgärning bara få vara ifred.





---





--




Quasimodo:




* Har sedan ett antal år ischias och ont/svårt att gå/böja ryggen





* P g a ovanförmälda har kondisen blivit urdålig, orkar ingenting, svimfärdig av att gå till brevlådan





* Borde träna för att må bättre, åtminstone börja gå - tyvärr har fötterna blivit konstiga, liksom vridna, inga skor passar





* Inser att det kommer att vara så här resten av livet, inget kul




-
Moment 22 ?










---



PS Kom nu inte och säg att jag ska gå till doktorn-distriktsköterskan(?)-kotknackaren-naprapat-sjukgymnast-massör(?) - har inte tid och framför allt inte råd. Detta på grund av att jag blir allt långsammare och mängden arbete som ska försörja allt är konstant. Hinner numera bara med jobb och djur och en och annan tupplur. Om sanningen ska fram har jag inte heller lust. Söker man man bot för någon kroppslig krämpa så brukar man uppmanas att svida av sig. Inför främmande människor! Forget it....






Så jag får skylla mig själv...
Med vänlig hälsning/signaturen Blyg 3-barnsmor

Av Lisbeth - 11 april 2008 10:53

Mr Ronnie Irving, Chairman of the Kennel Club. Foto: Kennel Gazette
Hur står det till med den kynologiska kompassen i dagens hund-Sverige? Det finns anledning att påminna om KC:s ordförandes ord vid SKK:s generella domarkonferens om den tradition som skapat våra hundraser: ”Breeding dogs, like judging, is an art – not a science. The art should be supported by science, not dominated by it”.Nappa lite på det här och skriv kommentarer, annars blir jag besviken!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards