Alla inlägg den 20 maj 2008

Av Lisbeth - 20 maj 2008 17:57

... skrev Moa Martinson, 1890-1964, denna luttrade kvinna. Moas uppgivna suck äger nog sin giltighet även för mången av dagens systrar i förskingring. Själv är jag dock lyckligt lottad med enbart bra karlar i min närmasta krets; make, svåger, svärsöner, m.fl - Affe, Leffe, Boa, Jocke, Ola, Uffe, äro alla män att lita till. Med viss tvekan tar jag med även ett par no-relations; Chefen (vi har jobbat ihop i 30 år utan att bli less) och vår underbara veterinär Carl Petter. Det här är killar som är Guld; duktiga yrkesmän, ansvarsfulla familjefäder, ständigt närvarande pappor. Jordens salt!







Hederliga och riktiga karlar, vilka härmed lyftes fram som förebilder. The good example!



Vår svärson Boa får representera dem alla, ety han på sistone medverkat till ett par extra guldstjärnor i svärmors bok.







Som till exempel när sonen Felix fyllde år. Det blev kalas och släktträff på lantstället i Länna. Efter presenter och förtäring blev det tal om promenad ner till sjön, kanske bad.







Men Daniel, den ena av våra tvillingbarnbarn, har tjall på gåendet och tar sig för tillfället fram i rullstol. Det gick inte att köra rullstolen i väglöst land. Daniel är nu sju år och har blivit stor kille. Ingen orkade bära honom så lång väg. Men Boa orkade! Han såg att den lille pojken blev ledsen... I ett nafs lyftes Daniel på starka armar och fick sitta på Boas axlar hela vägen - det är minst en halv kilometer. Daniel kiknad av skratt och kunde nu skåda jorden från denna höga höjd. Och självklart bars Daniel tillbaka på Boas axlar, när alla roat sig vid strandkanten och plaskat i vattnet. Sådant glömmer inte svärmor...







Inte heller när jag satt i mitt utvakade elände med sjuka valpar och inte ätit eller sovit på ett par dygn. Då fick jag hem ett medskick; märkt "Boas Överlevnads-Kit" - nyfiskade aborrfiléer och vodka i kristallplunta. Boa hade räknat ut att svärmor behövde något styrkande... Dessutom innehöll försändelsen en bok: Fritiof Nilsson Piratens "Vänner emellan". Visst blir man glad!

Av Lisbeth - 20 maj 2008 12:42

Brev från SVA! Slet upp kuvertet. Preliminärt obduktionssvar visade på kraftigt lungödem (stämmer med symptom, Adas valpar hade andnöd).Vidare undersökning pågår. Bl.a mikroskopisk vävnadsundersökning (histologi). Normal handläggningstid för obduktion är 3-4 veckor och för preparatundersöknin 1 vecka. Så vi får tåla oss ännu en tid... Fortsatt karantän alltså.

Av Lisbeth - 20 maj 2008 08:45

... man tycker bäst om sina egna! (känt citat av Moa Martinson). Stämmer på pricken, ivf på mig. Blir mest entusiastisk över och genomdrivare av de egna påhitten, åtminstone de genomförbara... Medan androms påbud får mer förströdd uppmärksamhet... Och är det något bra här i Livfet som Yours Truly medverkat till så är det våra underbara döttrar! Alltid beredda att stötta när det behövs, alltid snillrika i egna företag.
Marina, Astrid, Ingrid - de vackra namnen är som pärlor på tråd... Kram till våra fina och rara flickor - ni hedrar far och mor!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards