Direktlänk till inlägg 4 oktober 2009

Flowers for Anita...

Av Lisbeth - 4 oktober 2009 11:20

   ....därför att det känns så otroligt bra att ställa ut för en domare som kan hantverket, har underbart handlag med hundarna och älskvärd attityd mot människor! Dessutom... en specialistdomare som kan rasen utan och innan, har fullständigt klart för sig vad hon är ute efter, har flyt i ringen, far inte runt som en fis i en påse (ursäkta!), tar sina beslut utan att skilja köttet från benen på djuren; en lätt handpåläggning bekräftar vad ögat ser. Och därutöver... förmår samtidigt ge adekvat (obs inte störande) undervisning till domarelev, samt till utställarna muntligen och informativt motivera sina placeringar! Tack för det! Vadan dessa superlativer? Gick Gunvald sta och blev champion, eller... Nähä... inte det... Min hund belade en hedrande 4:e placering i bhkl efter två champions, men blev slagen om certet av en mycket vinstrik unghund - f.ö årets topplistade hane - Fixans Göte Väst tog sitt 12:e cert, GRATTIS! När den första besvikelsen sjunkit undan går detta faktiskt att leva med. Unge Göte är en riktigt prydlig västgötaspets - det var klass på tillställningen... Anita Withmarsh hade 14 hundar och 10-12 av dessa var champions eller certvinnare. Storslam för Skogsbygden - BIR till "Johansson" och cert/championat/BIM till Petronella Pralin - Grattis KIM! En för mig okänd trevlig person kom fram och berömde Gunvald, det visade sig vara Götes husse... Stämningen i Sundsvall var precis så gemytlig som en utställning kan vara i bästa fall, därtill bidrog mycket vår domare. Rena upplevelseindustrin! Cheers Mrs Withmarsh - Yours is the Greatest! Och då menas förstås hennes fina William här med på bilden - Svedalas Samuel Skräddare som senast vann sitt 9:e cert på specialen. De regniga 36 milen hem kördes inte sammanbitet utan i med sång i sinnet... I´m singin´in the rain... Yours Truly drove home too fast, counting her blessings... Some windfall!

 
 
Ingen bild

Anitw W.

5 oktober 2009 11:23

Men jösses Lisbeth, nu tog du väl i ordetligt även om det är vansinnigt trevligt att du tyckte så.
Jag bugar dock djupt. De flesta gånger ens namn näms i en blogg brukar ju inte vara av den kvalitén.
Får jag ta tillfället i akt och säga några väl valda ord som jag håller styvt på och menar uppriktigt

Visst är det fruktansvärt trist att inte vinna, att inte få sitt championat, men så är det ju, en bedömmnings sport och man skriver under i sin anmälan att du ska acceptera denna domare´s åsikt (dålig eller ej i ditt tycke)
Jag tror ändå att de "proffsiga" utställarna accepterar det om de är ärliga, när som sagt, besvikelsen lägger sig.
De alldeles nya blir glada med nästan vad som helst (varar inte länge) men därefter så har vi de mitt i mellan !!!!!
En sak ska ni veta och det är att jag plockar fram hundar som jag tycker förtjänar det. Om de sedan ALLA kommer från en och samma kennel eller är efter min hane eller att jag känner någon ( hallå, jag känner väl nästan alla) Ja, då blir det så. Och inte är det väl mer rätt att ge en bra hund ett mindre pris eller placering därför man känner dem?
Folk frågar ofta "är man inte hårdare mot vänner"?
Absolut inte, varför då? De har väl betalat lika mycket som andra för en ärlig åsikt
Många utställare har inte förmågan att se sin egen hund så som domaren ser den DE TVÅ MINUTERNA hon/han har den framför sig och jag tror det är här problemet finns, ofta.
Ni VET hur fin er hund kan se ut när den står och spanar på ett rådjur, löptik eller en matskål som just skall sättas ner på golvet. MEN, granska er själva ärligt, såg den ut så framför domaren. Var den i bra kondition, var den mager eller fet? Var den mer välgående och "ärtig" än hunden innan/efter? Pälsen?? Lyfte den över huvud taget sitt huvud? Ja, mycket sånt har ju betydelse de två min. man har att visa upp sin "pärla" och många kanske inte gör sitt bästa. Eller så var det en sån där dag när "kräket" helt enkelt inte ville "va me" på notorna. Händer oss alla.
Det är så lätt att se sin hund genom "rose coloureds glasses"
(engelskt ut tryck) Man ser bara det bästa och förtränger
av vikelser och en dålig dag.
Kan det också vara så att utanför ringen SER faktiskt inte "åskådarna". ett slängit ben, ljusa ögon, mager under en yvig päls, dåligt vinklat under en välpälsad hund (en del vet inte ens vad vinklar är och vilken grad det ska vara) tandförlust osv
Till sist vill jag på peka att en välvisad hund som står där och ser fantastisk (?) ut behöver faktiskt inte vara den bästa. Det kan den som skuttar lite och busar vara, eller hur? BÅDA KAN HA SINA FEL o FÖRDELAR ! Det är upp till domaren, ni vet alla tycker olika eller man ska väl säga, tolkar standarden olika. Så ska det väl vara??
Tack för ordet, det blev mer än jag trodde. Man brinner ju för sin sak
Anita

 
Ingen bild

Lisbeth

5 oktober 2009 14:07

Ja tack Anita för kloka ord... De verkar vara ärligt menade och ord i rättan tid! Folk har så mycket konstiga funderingar så det var mycket givande att få en domares högst personliga syn på saken.

Nu är det så att mitt ursprungliga inlägg var också ärligt och uppriktigt menat, obs inga baktankar eller annat dumt. Jag åkte till Sundsvall och hoppades på det bästa - jag fick dessutom en trevlig dag och en givande kynologisk upplevelse. Inte illa!

 
Ingen bild

Anita

5 oktober 2009 19:43

Hej igen du roliga "filur"
Hade inte en tanke på att du inte menade det uppriktigt
Nu får vi slåss om certet i Stockholm (tillsammans med många andra så klart) Där kan min william bli CH. så som din Gunvald. Det ska bli spännande. Antagligen står vi där båda och få le glatt över någon annans lycka medan vi surar inombords (ha ha ha ). Men, det finns fler tillfällen
See you on the battlefield :) :) Anita

 
Ingen bild

filuren

6 oktober 2009 12:43

We'll meet again...

Dame Vera Lynn's 1940s song WW2 passar väl bra för två Vetgiriga Veteraner i Total-Hundsporten, ha ha...

Never a dull moment seeing you*/All the best

* Little poem:
Anita is a plucky girl
I estimate her lika a pearl
She likes dogs but that´s her sake
She also likes swimming in a lake

(förlåt, den bara kom)

 
Ingen bild

A truly rotten poet

6 oktober 2009 15:45

Det är så jag skäms men tänker skriva det ändå

Buzy Lissie is never a trizzie (svensk/engelskt för trist)
Her head is full of facts
She knows how to get an impact
I know she likes diamonds, not pearls
and of course they are the best freind for a girl

YUK!!!

 
Ingen bild

Buzy Lizzie

6 oktober 2009 17:37

BRAVO! Mera sånt!

Här skulle det vara på sin plats med något witty - men kommer int på nåt - I´m in a hurry...
(30 sekunder senare)
Nu blir de trots att nåt really rotten:

Må cert o lagerbärsblad singla över ditt ädla änne
Mrs Withmarsh alla fina västgötars vän´e
HURRA! Utvisning i fem minuter...

 
Gunilla

Gunilla

9 oktober 2009 09:18

Jag säger då det...vad ni kastar blomblad på varann.

Från utställarnas gräsrots- och amatörfront hände följande för någon vecka sedan i den mest sydliga delen av vårt avlånga land.

Mest av nyfikenhet hade jag anmält vår stoore Västgötekille "Sture" till utställning i Veberöd. En förskräcklig tillställning för övrigt, med blåst, kyla, duggregn och väntetider som översteg 6 timmar. Nåväl, Sture som är av den mentalt stabila sorten. tog det hela med jämnmod och skötte sig galant.
Domaren mumlade något om stadig och frågade om jag kunde visa honom på bordet.
Jodå, jag orkar lyfta honom, svarade jag och hivade upp bjässen på bordet. Domaren tog lång tid på sig, klämde o kände, vi sprang, vi gick och vi stod stilla. Omdömet löd som följer:

"Hane av mycket god typ. Något kort i nospartiet. Utmärkt bröstkorg och lårparti. Välkroppad i det stora hela. Visas dock i något för högt hull vilket stör. Välkroppad. Välvisad".

Jaaa, vad säger man... sådan matte sådan hund.
Riktigt hysteriskt blir det om man översätter till skånska: "Jau.. han e litta höug i hulled"
(hull = hål på skånska)
Huvva! säger maken som är norrlänning. Nu retar familjen mig oavbrutet och när vi äter middag blir jag varnad för att man kan bli...hög i hullet.

Gunilla

http://blogg.fallerej.se/#home

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards