Alla inlägg den 1 maj 2009

Av Lisbeth - 1 maj 2009 13:40

Tänkte ta en bild på skottegardinerna, men det blev mest en massa påträngande pelargoner. Men dom är ju fina dom med... Håll till godo!

***

Sedan tittade vi på Ådalen 31.
Värdelöst vetande:
Skotten i Ådalen eller Ådalen 31 kallas händelseförloppet kring en arbetskonflikt i Ådalen 1931, där fem personer sköts ihjäl av militär; 60 man infanteri och beriden träng med kulsprutor, under befäl av kapten Nils Mesterton. Kapten Mesterton var god vän med kapten Einar Edström, officer på T3. Edström startade Arméhundskolan 1936 och var, som tidigare beskrivits bloggen, den som starkast motsatte sig att airedaleterrier lämnade SBK. I ett brev till Kennelklubben den 22 mars 1944, skrev arméhundväsendets chef Einar Edström:











"Med hänsyn till de särskilda intressen som jag på grund av chefen för armén förordnande inom klubben företräder, får jag bestämt avstyrka, att airedaleterriern, som ur försvarssynpunkt måste betraktas som en synnerligen användbar brukshund, överföres från Svenska Brukshundklubben till viss annan, enbart för avelsändamål verkande kynologisk sammanslutning."Men inga böner hjälpte, terrierfolket var ståndaktiga, airedaleterreiern till Terrierklubben och collie flyttades till brukshundklubben.Si, så kan det gå, åren, människoöden och händelser griper i vart annat. Även hundhistorien får vara med på ett hörn!Nu måste jag ta in mina pelargoner - det kan bli frost i natt!Go´natt!

Av Lisbeth - 1 maj 2009 11:07

I:a maj, blandade känslor. För ett år sedan föddes 1:a majkullen, den efterlängtade. Vad jag inte visste då var att de redan i moderlivet var herpersmittade. En plågsam död och en plågsam tid, fylld av apati och dystra framtidsutsikter...
Men... nu ett år senare; Blueskullen, Gerdas och Jacks valpar är 7 veckor och så ljuvliga, glada, nyfikna och duktiga. Våren är kommen på alla plan; utemöbeln är utsläpad och inoljad, bebbarna prövar en smakbit på benen. Köpt ett gäng lila pelargoner och häng upp amplar i trädgården. Far är ute och cyklar - shortspremiär! Ingrid med man och hundar har avrest till Nynäs för att fira helg och födelsedag.
Nu ska ska jag straxt tvätta köksfönster och hänga upp skottegardinerna som Ingrid sytt. Ett personlig önskemål dock; liiite regn skulle inte skada... Här har inte regnat på månader - känns det - och grönskan har inte en sportslig chans....Fast man ska inte klaga, solen skiner och fåglarna kvittrar, yllehalsdukar och annat stickigt är tvättade och undanstuvade...
En riktigt härlig 1:a majhelg önskas alla läsare!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards