Alla inlägg den 7 maj 2009

Av Lisbeth - 7 maj 2009 06:31





Grattis till västgötaspetsen Uno, Chipsmakers Uno Vallman, 8 år idag!





Fina gubben, nu veteran! Tänk vad tiden går! Uno är en härlig kille, populär i de vidaste kretsar. Typiskt, när flytten gick från gamla lyan i Nynäshamn, så var Ingrids svärpäron mest bekymrade över att U-hunden försvann från grannskapet. Han får säkert ett gratulationskort från fanklubben i Nynäs, inklusive katten Frasse!





Ack hur väl minns jag inte den första gång jag såg Finaste Killen... Hade varit till Chipsmakers kennel för att para Ada... Matte Susanne Sundblad bjöd in till köket för att titta på den senaste valpkullen. Där satt han, den sötaste västgötevalp som tänkas kan, så fin med sitt vita skjortbröst och underbara mörka ögon. "Det här är Uno", sa Susanne. Jag hann åka några kilometer på hemvägen innan det blev stopp och telefonkontakt; var valpen med det bröstfläcken till salu? Och så var det! Uno blev Ingrids hund och mycket älskad. Den snällaste och goaste familjehunden, som värnar om allt smått och ser till hemdjuren, precis som en riktig västgöte ska göra. När Ingrids marsvin Svante och hans bursällskap fick sitta med i soffan, var Uno alltid noga med att se efter de små och putta med nosen typiskt nog, så ingen trillade i golvet. Uno är ovanligt världsvan och berest, svingar sig galant mellan pendeltåg och buss och uppför sig alltid exemplariskt, en sann gentleman som aldrig skulle få för sig att bråka eller bära sig illa åt. Uno har aldrig varit sjuk, men fick för några år sedan vägsalt i ögonen och var millimetrar från att bli blind, synen räddades av en skicklig ögonprofessor.


En specialitet är att Uno kan skratta... drar upp hela nosbrosket och visar ett präktigt garnityr som tecken på igenkänning och glädje.



Uno har varit med om mycket... blivit BIS-valp, gått kurs, flyttat till lägenhet i stan, fått en husse, vunnit cert & Cacib, blivit sexbarnsfar... Samt flyttat tillbaka till Roslagen med Ingrid & Ola och fått en lillebror och bästis, ettåriga skotten Viggo.





Födelsedagsbarnet har mycket att skratta åt!
***
Blää... Det går inte längre att komma in på vår hemsida - Sorry, Service Temporarily Unavailable - står det. Vet ej vad detta beror på... Så uppdatering etc var till ingen nytta! Få se hur vi löser detta... Tills mysteriet är löst få man köra all kommande info på bloggen. De som önskar komma i kontakt kan klicka på presentationslänken uppe till höger.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards