Alla inlägg under september 2010

Av Lisbeth - 16 september 2010 19:25

  Idag är bloggen fyra år, har lämnat grod- och krypstadiet och står stadigt med 2000 unika läsare/månad! Det firar vi med en riktig flower-power-design. Tack Felix för teknisk support!

Sedan starten 060916 har det gjorts 1 921 inlägg vilka fått 5 403 godkända kommentarer.

Tack alla som varit med på den här resan!

Av Lisbeth - 15 september 2010 20:15

  Ormeryds Clint Eastwood som han ser ut precis nu vid 5 månaders ålder. Jämför med fotot t.h - presentationsbilden med kära mor IC Ormeryds Emma JW.

Underbara katter - vackra, personliga, sunda - super temperament! 

Tråkigt att det finns så få perser nuförtiden! Annat var det på 80-talet, när Marina hade sina första persianer - det kunde vara tjoget katter i varje klass på utställningar, perserkatten var det vanligaste raskatten och konkurrensen var frisk och stark. 1990 uppskattades att det fanns 25.000 perser i vårt land... Det var då det!

Uppriktigt sagt är jag inte helt säker på att alla nya intressenter vet hur en riktigt fin perserkatt ser ut...?! Det verkar vara lätt fastna i estetiserande över detaljer som top of head och mindre om generösa bredder och substans... Det var väl hemskt förmätet sagt...? Ursäkta, men det är ju fortfarande en katt vi talar om!

Och visst är det synd att inte fler får lära känna dessa fantastiska sällskapskatter. 

Av Lisbeth - 15 september 2010 08:49

  Idag blir en hektisk dag - alla kollogäster åker hem; gästerna, Ingrids hundar  Viggo och Uno åker till sig, ponnyerna Dolly, Viola och Voice kommer tillbaka till oss här på gården Vår Dal (eller kanske den heter Vårdal, har aldrig kunnat lista ut av gamla handlingar vilket som är det rätta namnet, båda skrivningarna förekommer). 

Kära far har störtat iväg till Arlanda för att hämta hem New York-resenärerna. Yours Truly ska lasta bilen med vovvarnas sängar, matskålar och diverse pryttlar. Sen ska div ärenden exekveras; köp av - i tur och ordning - ägg, grönsaker, honung - på olika ställen givetvis, ety vi framhärdar i att gynna lokalproducerat.

Annat som är ihärdigt är regnet så tvätten torkar inte. Hovslagaren har drabbats av dagispest, så pållarna får vänta med sin pedikyr.

Ja, det är väl vad som kan överblickas för ögonblicket så att säga.

--

Uppdaterat 13.30 - Stallet är fixat och ströat och fejat, stallhinkar står på rad, havresäck inburen, etc - men pållarna är inte här. Kontraorder från transportägaren, kommer i morgon istället. Ingrid och Ola är iaf lyckligen hemkomna från Over There - loaded with tax-free goodies and antiques + united with their happy dogs!

Agneta var inte hemma, så det blev inga ägg köpta (och inga grönsaker eller honung). Perserkatten Clintans lyckliga co-owner har bidragit med en bild på vår gullunge från Scandinavian Winner Show, se gårdagens inlägg. Är han inte söt?

Av Lisbeth - 13 september 2010 10:24

  

Ormeryds Clint Eastwood - Clintan på Scandinavian Winner Show!

Visst är det roligt, härligt att äga en fin katt! Norska Karina Bjuran är en av Nordens mest erfarna och respekterade domare. Hennes kritik av Ormeryds Clint Eastwood Scandinavian Winner Show i Moss går inte av för hackor. Något att sätta på väggen och titta på - on a sad day..:

  Ung hannkatt, stor og tung m trevlig kort kropp. God benstomme.

Exc bredt og fint udfyldt perserhode, bra panne, kort, bred nose, bra hake/kinn

OH - THAT LOOK!

Store, runde øyne m/vakker farge.

Fine øron, fin size og plassering i denne alder.

Vanvettig flott pelskvalitet, lang, flott grunnfarve, bra spotter. 

(Svans) Buskit, fin lengde. I LOVE(hjärta!) you.

I EVENTYRLIG kondisjon. Snill og god.

Gratulerer til oppdretter.

EXC 1 m/glæde

All cred to uppfödare Anna Lange, samt far & mor Ch IxiDixi´s Brownie - Ch Ormeryds Emma. Vi är så stolta!


 Clintan:  All come (presumably) from heredity and my own excellent metabolism and are handsome features which add dignity to my appearance.

Av Lisbeth - 13 september 2010 08:33

Om Yours Truly överhuvudtaget åstadkommit något minnesvärt i Lifvet, eller ivf något bra, så är det faktiskt våra barn. Ja, alla mammor tycker väl om sina barn... hoppas jag...  Men i just mina (okritiska) ögon är de egna barnen skapelsens krona; duktiga, kloka, omtänksamma, snygga... och framförallt snälla! Och då inte minst mot sina föräldrar! Min beundran och uppskattning känner inga gränser...

I helgen telefonerades med alla tre: Marina (i Norge), Astrid (hemma hos sig), Ingrid (i USA). Det kändes bra och var som vanligt roligt.

  På det dunkla minnet ovan från sent 70-tal är alla döttrarna (inklusive en alldeles färsk bebis-Ingrid) tillsammans med pappa Alf och farfar Sigfrid.

Av Lisbeth - 12 september 2010 08:08

... på glans och ära och medel för desamma...

Har upptäckt Scandinavian Winner-arrangörens utmärkta hemsida http://www.swsnorge.no/index.php?side=hovedsiden där det går att följa resultaten.   

Husse dömer bruksprov, så Yours Truly är ensam hemma med djuren. Splendid isolation. Igår tvättades fönster och höstligare gardiner hängdes upp, idag ska här jobbas järnet med sådant som ska generera likvida medel (hoppas jag?!). Kikar dock in SW-sidan mellan varven. Livet är spännande! Kan hjemmefronten hoppas på BIS-nominering? Ja här spänns bågen högt! Hurra för Show-Team Clint! Marina håller vår gullunge i toppskick och presentationen är superb, så allt är gjort vad som göras kan. Men andra finfina katter är ju där... Clintan har nr 41... Efter lunchtid vet vi mer!

---Uppdaterat kl 12: Show-Team Clint med hedrande Excellent 1 och strålande kritik fick pisk i NOM till BIS (as predicted). Ja, det är ju Skandinaviens finaste katter, deltagarna måste kvala för att få vara med. Så konkurrensen är mördande. Det var inte många katter av c:a 60 i kategori I (perser & exotic) som nominerades. Allt som allt deltog 600 katter. Det måste ha varit en upplevelse!  Hoppas att groom har haft roligt, katten mår iaf bra, det vet jag. HEMSKT att vara stand-by hemma (vrid, vrid) - nästa gång kan inte vilda hästar hindra Yours Truly från att vara med!

Av Lisbeth - 11 september 2010 20:51

Ormeryds Clint Eastwood foto: Malin Sundqvist från tidigare show 

SMS-rapport från Marina i Moss, Norge: FANTASTISK bedömning av Karina Bjuran.(norsk domare, ny för oss).

I morgon väntar hårt motstånd, bla. fin norsk vitfläck.

Är såå stolt över Show-Team Clintan! Co-owners namn stod dessutom först i katalogen. Sånt förpliktar!

Av Lisbeth - 11 september 2010 11:32

Jojo, se på rubriken - "Mina Champions" - det låter något det, haha.. Yours Truly har dock inte drabbats av hybris på riktigt, utan det hela är väl mest ett försök att gaska upp sig. "Alla" - nära och kära, vänner och bekanta, verkar vara utrikes. Ett barn i USA, ett i Norge... Skulle egentligen varit med (Norge) men hemomständigheter (kära fars domaruppdrag) satte P för detta (snyft).

Så man får vara hemma med barnen...

Tänker på hur det var förr, minst fyra utlandsresor per år (jobb) och då var inte utställningsflängandet inräknat. Detta senare gick av stapeln var och varannan helg. Så blev det ju också en del priser och annat lullull, vilket man påmindes om när 20-talet gamla championdiplom restaurerades och nu är återupphängda på sina platser. Dessa dråsade ner i glassplitter och dån när väggen rasade i samband med takläcka och översvämning för ex antal år sedan. Sedan dess har tavlorna förvarats i kartong i garaget, men som sagt, nu är de på plats. Undras om det blir några nya?

Senaste titelinnehavare sedan milleniumskiftets nystart är lätta att hålla reda på.

De äro alla av rasen västgötaspets och fyra till antalet:

S & N Ch Fennican Buffalo Bill Champion 2000 foto: Gunnar Lindgren  

S Ch Fennican Glada Gladiolus Champion 2001 foto: Göran Staaf

S Ch Westorps Jack Mc Call Champion 2007 foto: Gunnar Lindgren  

S Ch Ulvus Gunvald Jackson Champion 2010 foto: Kim Johansson

  

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards