Alla inlägg under september 2010

Av Lisbeth - 5 september 2010 18:39

Årets ENDA (hittills?) utställning gav verkligen utdelning! Platsen Högbobruk, en mycket trevlig dag - allt perfekt; domare, funktionärer, ringen, medtävlande, väder, resesällskap, resultat...cert, CACIB Championat & BIM.

  Min västgötaspets Ulvus Gunvald Jackson är nu Svensk utställningschampion. Gunvald, tidigare utställd 6 ggr, alltid med CK (utom 2:a uk en gång, hm...), hade tills idag 2 cert 1 CACIB.

Min stora festliga gris! Återkommer med mer detaljer...   

Gunvald är 25:e hunden här som vunnit en titel - litet Jubileum? Jag tror han är den 68:e champion av min uppfödning. 

Vad säger man?


Shakespeare passar bra, MacBeth act V sista scenen:

So thanks to all at once and to each one,

Whom we invite to see us crown'd 

Av Lisbeth - 3 september 2010 12:56

Foto: Wilhelm Dufwa   

Int & Nord NordV-79 Domarringens Frej äg Rolf Söderlund

Läste något klokt skrivet på Skogsbygdens hemsida, skrivet av Kim Johansson, som alla vet ägare till vinstrika västgötaspetsen Ch Skogsbygdens Nora Supernova. Så här skrev Kim:

"Jag undrar - är det någon? som någongång någonstans sett en västgöte utan avvikelser från standarden? någon?
avvikelser som t.ex (för att börja framifrån) kort huvud - rund hjässa - dåligt stop - ljusa ögon - tandförluster - lågt ansatta öron, stora öron - brant kors - sänkt rygg, karprygg, överbyggd - uppdragen buklinje - klen bestomme, för grov benstomme - kort överarm - veka mellanhänder - spretiga tassar, utåtvridna tassar - tåtrång fram/bak - hasvid - bred front - dåliga vinklar - övervinklad - för lång päls, för kort päls, mjuk päls, stritthårig - för mkt vitt - under/över idealhöjd - slö, rädd, aggressiv, stressad? jodå det finns mer... men ni fattar va? (dom flesta iaf)
Det hade inte blivit många kvar om domarna benhårt skulle följa standarden... detta måste innebära att alla domare premierar avvikelser... suck, = sant.

Tänk vad lätt det går att att klaga över brister och bara se det som stör ens eget öga. 
Alla
 hundar har mer eller mindre avvikelser/fel/brister" 

Varför har jag då valt att illustrera Kims tänkvärda ord med ett 40 år gammalt kort? Jo, jag minns att ovanstående Frej var lätt att kritisera i något avseende, men var en vidunderlig hund som med framgång tävlade på den tidens Årets Hund-lista och skänkte rasen glans och uppmärksamhet. Precis på samma vis som Nora gör nu.

Och är det inte typiskt att de som gastar högst om att: ...domarna ska följa staandard! är de som aldrig själva åstadkommit något vare sig på det ena eller andra sättet...!?

Ursäkta! Var bara tvungen... ibland storknar man av all förstockelse och allt skryt... och de inhemska och vanliga hemska som ser världen genom ett vassrör... Efter det här blir det väl ganska tyst i vgs-sammanhang runt min ovärdiga person... Men det får man väl leva med. Skillnaden är faktiskt inte så stor.

Eller som mycket kände domaren Göran Bodegård hördes yttra: Vi ska bedöma hundar - inte fördöma hundar.


Av Lisbeth - 2 september 2010 08:54

  Kikade i morse på bloggstatistiken. Ulvusbloggen låg på 5:e plats. Kvack!

Det finns 82.000 bloggar... Varav detta enträgna intresse? Nu vet Yours Truly fuller väl att mina läsare är morgonpigga och att populäritetsplatsen brukar dala under dagen. Men i alla fall...

Har vid otaliga tillfällen uttryckt förvåning eller ivf undran över att så många människor har något intresse av den smörja som fabriceras här - uteslutande (understryks det!) för att roa mig själv och med den trevliga sidoeffekten att familj och andra närstående har lite koll på det ensliga livet i detta påvra hem.

Tog mig före att kolla det s k "bloggvärdet" - befanns att det var 20778 kronor. Hur kom man så flinkt fram till just denna intressanta siffra? Här står vetenskapen frågande.

Tjugo lakan - precis vad jag behöver! Hit med dem! Men hur...?

Uppmuntrad av gyllene framtidsutsikter knappade jag mig vidare och kom fram till erbjudande om att få betalt för att blogga! Nu börjar det likna något!

Yours Truly var alldeles kolossalt med på detta!

Motprestationen var marknadsföring av div produkter.

Nu var man inte längre med... så där jättemycket...

Det hela stöp på att såväl användarnamn som lösen var för korta, skulle innehålla fler bokstäver. Så då får detta stanna vid en vacker tanke. Hade bloggen bidragit till att kränga en MacBook Air 1,8 GHz så hade bonus bara blivit 561 kr. En femhundring...

Så lite säljer man sig väl inte för? I varje fall inte jag.

Av Lisbeth - 1 september 2010 13:23

Undrens tid är inte förbi!  Den person som SBK sparkat på livstid dyker upp på en öde glest befolkad plats som heter Edsbyn. Där försiggicks i helgen ett svenskt mästerskap för brukshundar... Den livstidsavpolleterade har nu vips en ny roll i organisationen, nämligen som medarbetare i förbundets tidskrift. Läs mer på http://slutstycket.blogg.se/  Om inte länken funkar så gå in på Gunnars blogg se t.h klicka vidare på tidningens sida. Kolla med egna ögon Lothar Marungas video från evenemanget.

Ordet avfolkning får en ny dimension...

Av Lisbeth - 1 september 2010 11:39

Här kommer lite nyheter från vårt östra grannland:

   

Platsen var Vermo och det var den största finska nationella ponnyutställningen. 

Bästa mini blev CH mini Fantas A Dream Come True (e. svenskfödda föräldrar, All At Once "Hampus" - Finette), ägare av Satu Mattila på Kaunisranta stuteriet. På andra plats CH miniföl A.S Winnie The Pooh (Hampus- Runa), ägs av Tupu Kippo på A.S stuteriet, tredje CH minihingst var avelshingsten Remco v.d Lindenhof, ägs av Anu Könönen på Katveikon stuteriet.

Och min del i det hela? Ja den är högst försumbar, men här fröjdas ändå åt nyheterna! Vackra diplomstoet Finette är nämligen dotter till mitt Elitsto Almnäs Voice. Vi är så otroligt stolta över vår fina gamla märr, 22 år och i bättre form än någonsin. På så vis är Voice mormor åt den vackra vinnaren i Finland, det är lätt att se att Voice förärvt sitt typiska lilla huvud och energiska rörelser. Stort grattis till de finska ponnyentusiasterna som så väl förvaltat de bästa svenska linjerna och då inte minst efter Voice. Tack Erika som äger All AT Once (Hampus) och Ella som fött upp Hampus och förmedlat nyheterna!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards