Direktlänk till inlägg 3 oktober 2010

Management by Fear

Av Lisbeth - 3 oktober 2010 16:47

  Det har gjorts veterligt att jag ska anmälas till Disciplinnämnden. Ojdå..  Oklart varför - för bloggen I presume. Hur ställer man sig till det? Har aldrig anmält någon för något någonsin och tänker inte göra det heller! Är ingen anmälande person...

Så det blir att lida och fördraga...

Eller travestera Bellman...

Rättvisa värld, nu frågar jag sist:
Led jag ej orätt? — Publicum: jo visst.
Tvi, sådan förtret!
Ej bättre jag vet
än fly ur mitt land, etc...

Fredmans epistel N:o 45, Till fader Mollberg rörande hans harpa, och tillika ett slags ad notiam, att Mollberg led oskyldigt på krogen Rostock 

--


Svenska Kennelklubbens disciplinnämnd 

För den som är obekant med procedurfrågan kommer här en kort presentation:

Svenska Kennelklubbens (SKK) disciplinnämnd (DN) är fristående från SKK:s centralstyrelse (CS). DN handlägger ärenden, som avser frågor om någon medlem brutit mot SKK:s bestämmelser eller på annat sätt handlat i strid mot SKK:s syften. Enskild SKK-medlem, klubb eller CS kan göra anmälan till DN.

När det gäller medlem som begått djurbrott görs en anmälan till DN så snart åtal är klart. SKK avvaktar tills en eventuell dom vinner laga kraft. Så länge det pågår en rättsprocess vidtar inget SKK-beslut, men i vissa fall kan vederbörande avstängas från tävling och registrering.  

När rättsprocessen är klar kan den interna inom DN ta vid. 

Det finns olika grader av påföljd; den enklaste är erinran, därefter varning, olika typer av avstängning och slutligen uteslutning. 

---

Ikväll är det förhoppningsvis ett kuligt program på TV, nämligen det om Svinarps finaste svin. Jippi och Hjo-Ho! Första avsnittet om hur det går till i de högre environgerna var lovande. Eventuella idéassociationer undanbedes...


 
 
Maria D

Maria D

3 oktober 2010 17:01

Låter som om någon är ute på väldigt djupt vatten! Jag läser din blogg med glädje och inte någon gång har jag sett dig skriva något som man kan anse som påhopp, än mindre något som ska anmälas till DN!

http://www.meringa.se

 
Ingen bild

Ingrid

3 oktober 2010 17:21

Vad är det för larv? Tala om att anmälaren kastar sten i glashus...*suck*

 
Ingen bild

Ingrid

3 oktober 2010 18:01

Vill Mor ha en knapp med texten "Marsvin är också människor"? En dylik är funnen hemma i mina vrår.

Lisbeth

3 oktober 2010 18:05

Absolut!

kram/mamma

 
Anna

Anna

3 oktober 2010 18:14

Vilket trams!!!
Om vi nu kritiserar våra förbund,på FB, privat eller loggar, varför tar de inte av sig av kritiken? Ist., för att anmäla och straffa/stänga av, som SVERAK gjorde med en person som varit kritiskt på FB!!
Vad är Sverige på väg, vad har hänt med vår yttrandefrihet??
Anna

http://www.ormeryds.com

Lisbeth

3 oktober 2010 18:21

Tack kära Anna! Och, ja - det kan man ängsligt fråga sig...

Trams är ett ovanligt välfunnet uttryck för dagens Management by Fear

 
Ingen bild

Lennart

3 oktober 2010 18:36

Var det inte "Stjärnabloggaren" dvs "kan-allataren" som inget kan, inget förstår och inget ... valfritt ( :-) ) för ett tag sedan som anmälde Hundsport till PO? Och som därmed gjorde bort sig totalt? Ingen åtgärd från PO såvitt jag minns. Nu skall du alltså anmälas! Hå hå jaja. Hade nog varit bättre om denna "superkompetens" hade börjat lära sig lite om collie i stället... och inse att bitande collies, oavsett ägare, ÄR otypiska och SKALl ha kod A i stamboken. TRAMS är bara förmnamnet, ibland kallas sådana här saker för rättshaveri.

 
Ingen bild

fighting spirit

3 oktober 2010 18:38

Många knäppgökar anmäler folk till DN. Stackars DN-ledamöter, de måste ju trots allt läsa igenom dravlet.
Jag har blivit anmäld till DN för att jag på nätet kritiserade en klubb, karaktärisad av tillståndet en blind leder en blind. Det hände inget alls, DN kontaktade mig inte ens.
Yttrandefriheten är grundlagsfäst i vårt land tackochlov, den rår inte ens SKK på.

 
Duritzan

Duritzan

3 oktober 2010 22:27

Hur vore det om folk skaffade sig ett liv i stället för att leva dj-l om någon nämner saker vid deras rätta namn?

http://www.duritzans.se

Lisbeth

4 oktober 2010 02:15

Tack, Duritzan - precis så är det.

 
Susan

Susan

4 oktober 2010 21:52

Jag följer den här bloggen med stort intresse. Här har inget skrivits som bör föranleda något disciplinstraff. Vad jag kan se.

http://www.fromax.se

Lisbeth

4 oktober 2010 22:09

Nä det tycker inte jag heller...

Tack Susan!

 
Ingen bild

Gudrun

5 oktober 2010 12:21

Vilken komplimang!
Journalisten Lisbeth har verkligen lyckats - grävt och avslöjat och skapat oro i någons lilla hjärna. BRA!!!
Hoppas det blir publicitet på detta också - det vore bara avslöjande för anmälaren.
Kram!

 
Ingen bild

Gunnar

5 oktober 2010 12:42

Frågan är om man som journalist samtidigt kan vara medlem i SKK-organisationen?
Tänk att exempelvis en journalist attackerar den osunda hundaveln i TV och därför blir anmäld till Disciplinnämnden. "Hon har ju varit illojal mot SKK". Får hon då behålla medlemskapet i SKK? Hur påverkar ett sådant hot om uteslutning hennes journalistiska yrkesutövning?
Yttrandefriheten går alltid före eventuella "lojaliteter" med klubben. Vad ska man sedan vara lojal mot? Ledningen eller gräsrötterna?
En verksamhet utvecklas inte om inte olika tankar, idéer och åsikter ställs mot varandra. En förening måste vara otroligt generös när det gäller tolerera en fri debatt både internt och externt. Det visar också på hur stort självförtroende ledningen har. En svag ledning som inte tror på sin egen politik försöker tysta kritikerna med alla medel.
Ett lysande exempel på en generös inställning är Fredrik Reinfeldt som tagit i sina forna motståndare Carl Bildt och nu Ulf Kristersson i regeringen. De sitter inte bara där för sina stora kunskaper utan även för att de inte är personer som säger ja till allt statsministern säger. Det är så utvecklingen går framåt.

 
Anna

Anna

6 oktober 2010 13:15

Gunnar- helt rätt, tog mig friheten och kvoterade Dig på FB.. Då kattförbundet borde läsa vad du skrev om kritik och svag ledning. För det finns alltid någon som skickcar det vidare, av mina "vänner":)
Anna

http://www.ormeryds.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards